RW2-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med .RW2-filtypen er en Panasonic RAW Image-fil som ble opprettet av et Panasonic digitalkamera, som LUMIX AG-GH4 eller LUMIX DMC-GX85.

En RAW-bildefil gjengir perfekt det den fanget. Med andre ord har det ikke blitt gjort noen behandling av filen siden den ble tatt av Panasonic-kameraet. Disse filene er ideelle for bildeditorer som justerer fargen, eksponeringen osv.

RW2-filer ligner andre RAW-bildefilformater opprettet av digitale kameraer ved at de alle eksisterer i disse formatene i en forhåndsbehandlet form. Noen eksempler inkluderer Sonys ARW og SRF, Canons CR2 og CRW, Nikons NEF, Olympus 'ORF og Pentaxs PEF.


Hvordan åpne RW2 filer

Åpne RW2-filer gratis med XnView, IrfanView, FastStone Image Viewer og RawTherapee. Andre programmer som kan åpne RW2-filer - men de er ikke gratis å bruke - inkluderer Adobe Photoshop Elements, ACD Systems Canvas X, Corel PaintShop og FastRawViewer.

LUMIX RAW Codec legger til RW2-filstøtte til Windows. Det sies imidlertid at det bare fungerer med Windows 7 og Windows Vista.

Hvis du trenger å åpne RW2-filen i et annet program som ikke er oppført ovenfor, er den enkleste måten å gjøre det uten å måtte betale for et RW2 image viewer-program å bruke et av filkonverteringsverktøyene nedenfor. De lar deg lagre RW2-filen i et annet filformat som programmet eller enheten sannsynligvis støtter.


Hvordan konvertere en RW2-fil

Konverter RW2-filen til DNG med Adobe DNG Converter. DNG er et mer brukt bildeformat enn RW2, så sjansen er stor for at den åpnes i flere programmer enn hvis du holder den i RW2-format.

Adobe DNG Converter fungerer også med mange andre RAW-bildefilformater.

ILoveImg.com er en gratis online RW2-filkonverterer som fungerer på ethvert operativsystem, noe som betyr at du kan konvertere RW2 til JPG på Windows eller på macOS ved bare å laste opp bildet til nettstedet og deretter laste ned JPG til datamaskinen din. Det kan til og med laste RW2-filer fra Dropbox og Google Drive.

Etter at RW2-filen er i JPG-format, kan du kjøre den gjennom et annet gratis image converter-program for å gjøre det til et PNG eller et annet bildefilformat.


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

En vanlig årsak til at du ikke kan åpne en fil i noe format, inkludert en Panasonic RAW Image-fil, er at du har lest feil filtypen eller at et annet program hevder at filtypen.

Legg igjen en kommentar