XTM-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med XTM-filtypen er sannsynligvis en CmapTools eksportert emnekartfil. Disse filene bruker XML-format for å lagre grafikk og tekst for bruk i IHMC CmapTools (konseptkartverktøy) programvare.

Xtremsplit Data-filformatet bruker også XTM-filtypen. De brukes med Xtremsplit-programvaren for å dele en stor fil i mindre biter, og også for å knytte brikkene sammen igjen, slik at de er lettere å sende online.


Hvordan åpne en XTM-fil

CmapTools eksporterte Topic Map XTM-filer kan åpnes på Windows, macOS og Linux med programvaren IHMC CmapTools. Dette programmet brukes til å uttrykke begreper i en grafisk flytskjemaform.

CmapTools Documentation & Support-siden er en flott ressurs for å lære å bruke CmapTools-programmet. Det er forum, vanlige spørsmål, hjelpefiler og videoer.

Siden XTM-filer er basert på XML-filformat, kan ethvert program som åpner XML-filer også åpne XTM-filer. Imidlertid er formålet med CmapTools-programvaren å skape en visuell fremstilling av teksten, merknader, grafikk, etc., som er lett å lese og følge i rekkefølge, så visning av data i en XML- eller tekstfilvisning som en tekstredigerer er ikke nesten like gunstig som å bruke CmapTools.

Noen XTM-filer lagres på en måte som lar mottakere se Cmap med hvilken som helst nettleser, slik at de ikke trenger å ha CmapTools installert. Når dette er gjort, lagres Cmap i et arkivformat som ZIP, TAR eller noe lignende. For å åpne denne filen trenger mottakerne bare et standard filutpakningsverktøy som gratis 7-Zip.

Xtremsplit-datafiler heter noe som file.001.xtm, file.002.xtm og så videre for å betegne de forskjellige delene av arkivet. Du kan åpne disse XTM-filene ved hjelp av den bærbare programvaren Xtremsplit. Det er mulig at en fil zip / pakke ut som 7-Zip, eller gratis PeaZip kan brukes til å bli med i disse XTM-filene også.

Xtremsplit-programmet er som standard på fransk. Du kan endre den til engelsk hvis du velger alternativer knappen og endre alternativet Langue fra fransk til Engelsk.


Hvordan konvertere en XTM-fil

I CmapTools bruker du filet > Eksporter Cmap As meny for å konvertere XTM-filen til en bildefil som BMP, PNG eller JPG, samt til PDF, PS, EPS, SVG, IVML, HTML eller CXL.

En fil som er delt inn i XTM-filer kan definitivt ikke konverteres til noe annet format før den har blitt sammenføyet med Xtremsplit. For eksempel kan en 800 MB MP4-videofil ikke konverteres til noe annet videoformat før delene av den er slått sammen til det opprinnelige MP4-formatet.

Når det gjelder å konvertere XTM-filene selv, kan du ganske enkelt ikke gjøre det. Husk at dette er deler av en større helhet som må settes sammen for praktisk bruk. De individuelle XTM-filene som utgjør en fil (som MP4) nytter ikke bortsett fra de andre delene.


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Hvis ingen av ovennevnte forslag fungerer for å åpne filen, er det en god sjanse for at du ikke egentlig har å gjøre med en XTM-fil. Noen filer bruker en filtype som ser veldig ut som XTM, selv om formatene ikke har noe å gjøre med hverandre.

For eksempel deler XMI-filer to av de samme bokstavene som XTM-filtypen, men de kan være utvidede MIDI-filer som ikke har noe å gjøre med de andre formatene som er nevnt på denne siden.

TMX er lik. Denne filtypen tilhører Translation Memory Exchange-filformatet og krever et annet program for å åpne filen.

Legg igjen en kommentar