XSLT-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med XSLT-filtypen er en Extensible Stylesheet Language Transformations-fil. Det er et språk som bruker XSL-instruksjoner for å transformere og style en XML-fil.


Hvordan de brukes

En XSLT-fil er en tekstfil og gir regler som en XML-fil skal følge. Blant andre funksjoner kan den brukes til å sortere og ordne forskjellige deler av XML-filen og skjule noen elementer fra å vises helt. W3Schools.com har noen XSLT-eksempler du kan se på.

Når disse filene brukes med XML-filer, endres ikke den originale XML-filen på noen måte. I stedet opprettes en ny XML-fil. Faktisk kan XSLT-filer brukes til å "transformere" ikke bare XML-filer, men også mange andre strukturerte dokumenter.

Mye mer informasjon om hvordan disse filene er strukturert, og eksempler og opplæringsprogrammer om bruk av dem, finner du på W3Schools og i den offisielle XSLT-spesifikasjonsdokumentasjonen.


Hvordan åpne en XSLT-fil

Du kan åpne en XSLT-fil i hvilken som helst teksteditor siden den bare er en tekstfil. Windows Notepad er tekstredigereren innebygd i Windows og kan være nyttig hvis du raskt trenger å gjøre en endring, men det er sannsynligvis ikke det beste programmet for tung redigering.

Bruk en fra listen over de beste gratistekstredigerere for å åpne og redigere XSLT-filen. Den strukturerer filen på en måte som gjør det mye enklere å redigere og lese enn med de mest grunnleggende tekstredigerere som Notisblokk.

Microsofts Visual Studio er en annen XSLT-åpner og redaktør som forenkler hele redigeringsprosessen. Mens du gjør endringer i filen, kan du se hvordan transformasjonene vil se ut i den resulterende filen gjennom XML menyen.

Selv om de ikke er gratis, er XMLSpy XSLT Editor og Liquid Studio noen andre gode alternativer.

Du kan også være i stand til å åpne filen i en nettleser for å se koden, men å gjøre det lar deg ikke redigere.


Hvordan konvertere en XSLT-fil

Hvis du åpner en XSLT-fil i en redaktør som Visual Studio, vil du kunne lagre filen i en rekke andre formater som XSL, XSD, XML, DTD, CONFIG og andre.

Det du kanskje leter etter i stedet for å konvertere en XSLT-fil, er en måte å faktisk bruke den til det tiltenkte formålet, som er å transformere XML-filer.

XSLT-filer bygger dokumenter ved å kombinere instruksjonene til en XSL-fil og koden til en XML-fil. Du kan bruke FreeFormatter.coms XSL-transformator til dette formålet. Den støtter liming av XML- og XSL-verdiene på nettstedet, samt opplasting av disse filene fra datamaskinen.


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Hvis du ikke kan åpne filen din med programmene som er koblet til ovenfor, er det mest sannsynlig at du forvirrer en annen filtype for denne. Noen er så like at det er lett å lese den feil, og tenker at du har å gjøre med en XSLT-fil.

For eksempel ser XLSX, XSPF og XSLIC (XenServer License) ut som om de på en eller annen måte kan være relatert til XSLT-filer. Men hvis du prøver å åpne disse filene i et av programmene ovenfor, vil det sannsynligvis vise en feil.

Legg igjen en kommentar