Hvordan legge til radiostasjoner i iTunes

Internett-radiostrømmer er elektroniske versjoner av radiostasjoner. Du trenger ikke lenger å bruke bilradio eller AM / FM-tuner for å lytte til stasjoner. Hvis en stasjon sender online, kan du sannsynligvis også høre på den på iTunes. Som de fleste andre mediaspillere kan iTunes streame live musikk, vær, nyheter, politiradio eller podcaster.

Når en strøm er lagt til, plasseres den i sin egen spilleliste kalt Internet Songs og fungerer som alle andre spillelister i iTunes-biblioteket ditt.

Noen radiostrømmer kan identifiseres som vanlige musikkfiler og plasseres i bibliotekseksjonen i iTunes, med tiden oppført som "Kontinuerlig".


Hvordan legge til radiostasjoner i iTunes

Ikke alle radiostasjoner setter livestream på nettstedet deres, men det er kilder for å finne radiostasjoner som gjør det. Når du har funnet en, kopier nettadressen til den strømmen.

  1. Når iTunes er åpent, naviger til filet > Åpne Stream. Alternativt kan du bruke hurtigtasten Kommando + U på en Mac, eller Ctrl + U på en PC.

  2. Lim inn nettadressen til den elektroniske radiostasjonen i feltet du får.

  3. Plukke ut OK for å legge til stasjonen i iTunes.

    For å fjerne en tilpasset radiostasjon, høyreklikk den og velg Slett fra bibliotek.


Hvor finner du radioradioer på Internett

Nedenfor er to eksempler på nettsteder som har store samlinger av gratis internettstrømmer med direkte lenker til URL-ene du kan kopiere og legge til iTunes. Imidlertid kan favorittradiostasjonen din ha en lenke lagt ut på nettsiden sin, så hvis du er ute etter en bestemt stasjon, bør du se der først.

  • Radio? Jada !: Velg aktiv fra rullegardinlisten ved siden av "Status" i stasjonslisten, og søk deretter etter et nøkkelord som kan brukes til å finne stasjonen du er ute etter. Velg tabelloverskriftene for å sortere resultatene etter navn, sjanger, land, språk og datoen det sist ble oppdatert. Når du har åpnet strømmen du ønsker, kopierer du lenken fra kilde delen og lim den inn i iTunes som beskrevet ovenfor.
  • Icecast-katalog: Søk etter nøkkelord eller bla etter sjanger. Høyreklikk M3U-lenken ved siden av strømmen og lim den inn i iTunes.

Radiostrømmer er noen ganger i et vanlig filformat som MP3, men andre kan være i spillelisteformater som PLS eller M3U. Uansett format, prøv å sette det inn i iTunes som beskrevet. Hvis det fungerer, begynner det å spille innen sekunder. Hvis det ikke fungerer, kan det legges til iTunes, men aldri spilles av.


Legg igjen en kommentar