ACCDB-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med filtypen ACCDB er en Access 2007/2010 databasefil. Det er standardformatet for databasefiler som brukes i den nåværende versjonen av MS Access.

Dette formatet erstatter det eldre MDB-formatet som ble brukt i tidligere versjoner av Access (før versjon 2007). Den inkluderer forbedringer til den som støtte for kryptering og filvedlegg.

Når du jobber med en ACCDB-fil i Access, opprettes en lignende MS Access Record-Locking Information-fil (med .LACCDB-utvidelsen) automatisk i samme mappe for å forhindre at den originale filen ved et uhell redigeres. Denne midlertidige filen er spesielt nyttig når flere bruker samme ACCDB-fil samtidig.


Hvordan åpne en ACCDB-fil

ACCDB-filer kan åpnes med Microsoft Access (versjon 2007 og nyere). Microsoft Excel importerer ACCDB-filer, men disse dataene må da lagres i et annet regnearkformat.

Det gratis MDB Viewer Plus-programmet kan også åpne og redigere ACCDB-filer. Dette er et flott alternativ hvis du ikke har en kopi av Access. I tillegg er den helt bærbar, så du trenger ikke engang å installere den.

En annen måte å åpne og redigere en av disse filene uten Access er å bruke OpenOffice Base eller LibreOffice Base. Begge deler lar deg koble til en eksisterende Access 2007-database (en .ACCDB-fil), men resultatet er en fil lagret i ODF-databaseformat (en .ODB-fil).

Du kan bruke MDBOpener.com til å laste opp ACCDB-filen på nettet og se tabellene uten å måtte ha behov for databaseprogramvare på datamaskinen din. Selv om du ikke kan manipulere databasefilen på noen måte, kan du laste ned tabellene i CSV- eller XLS-format.

ACCDB MDB Explorer for Mac kan også åpne ACCDM og MDB filer, men det er ikke gratis å bruke.

Du må kanskje installere Microsoft Access Database Engine 2010 Redistribuerbar hvis du prøver å bruke en ACCDB-fil i et program som ikke er MS Access.


Hvordan konvertere en ACCDB-fil

Å bruke Microsoft Access er den beste måten å konvertere en ACCDB-fil til et annet format. Du kan gjøre dette ved å åpne filen i programmet og deretter lagre den i MDB, ACCDE eller ACCDT (Microsoft Access Database Template).

Du kan også bruke Excel til å lagre filtabellen i et annet format, men siden Excel er et regnearkprogram, kan du bare lagre i den typen format. Noen av de støttede formatene inkluderer CSV, XLSX, XLS og TXT.

Enten du bruker Access eller Excel, kan du også konvertere filen til PDF-fil ved hjelp av en gratis PDF-skriver som doPDF.

Husk det vi sa ovenfor om OpenOffice og LibreOffice-programvaren. Du kan bruke disse programmene til å konvertere en ACCDB til ODB.

Følg disse trinnene på fjorge hvis du trenger å importere en ACCDB-fil til Microsoft SQL Server.


Mer informasjon om ACCDB-filer

Hvis du ønsker å bruke tilgangsdatabasen din med SharePoint eller Outlook, bør du bruke ACCDB over MDB fordi den støtter sikkerhetskravene som er satt på plass av disse programmene.

Sammenlignet med MDB tillater ACCDB også felt med flere verdier, noe som betyr at du kan lagre flere verdier i hver post uten å måtte bygge en egen database.

Det er en maksimal filstørrelse på 2 GB på plass for ACCDB-filer. Fordi de støtter vedlegg til filer, komprimeres de automatisk for å holde den totale filstørrelsen under den grensen.

I motsetning til MDB støtter ikke ACCDB-formatet sikkerhet på brukernivå. Dette betyr at du ikke kan blokkere eller skjule bestemte områder i databasen (f.eks. Et skjema) slik du kan når du jobber med MDB-format.

ACCDB støtter heller ikke replikering og kan ikke åpnes eller lenkes til bruk av versjoner av Access før 2007.


Hva du skal gjøre hvis filen din fremdeles ikke åpnes

Noen filformater bruker filendelser som er stavet nesten like, bruker de fleste av de samme bokstavene, men i en unik ordning, eller til og med bruker alle de samme bokstavene. Imidlertid betyr ingen av disse omstendighetene nødvendigvis at formatene er identiske eller til og med relaterte i det hele tatt, så det betyr også at de ikke nødvendigvis åpner eller konverterer på samme måte.

For eksempel brukes ACC-filer for både grafikkontodatafiler og GEM Accessory-filer, men ingen av disse formatene er de samme, og ingen av dem har noe med Access å gjøre. Du kan mest sannsynlig ikke åpne en ACC-fil med noen av verktøyene som fungerer med ACCDB-filer.

Det samme gjelder AAC-, ACB- og ACD-filer (ACID Project eller RSLogix 5000 Program). Det er mange andre formater som også kan gjelde her.

Hvis filen din ikke åpnes med forslagene ovenfor, kan du prøve å åpne den som et tekstdokument med en tekstredigerer som en fra listen vår over de beste gratis tekstredigerere. Det er mulig at helt øverst eller nederst, eller noe i mellom, har identifiserbar informasjon som kan hjelpe deg med å peke i retning av hva formatet er, noe som kan hjelpe deg med å lede deg til et program som kan åpne eller konvertere filen.


Legg igjen en kommentar