DBF-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med .DBF-filtypen er sannsynligvis en databasefil som brukes av datastyringssystemet dBASE. Data lagres i filen i en matrise med flere poster og felt.

Siden filstrukturen er ganske grei, og formatet ble brukt tidlig da databaseprogrammer oppstod, ble det ansett som et standardformat for strukturerte data.

Esris ArcInfo lagrer også data i filer som ender i .DBF, men det kalles shapefile-attributtformatet i stedet. Disse filene bruker dBASE-formatet til å lagre attributter for figurer.

FoxPro Table-filer opprettet av Microsoft Visual FoxPro bruker også filer med denne utvidelsen.

DBF-filer.


Hvordan åpne DBF-filer

dBASE er det primære programmet som brukes til å åpne DBF-filer. Filformatet støttes imidlertid også i andre database- og databaserelaterte applikasjoner, som Microsoft Access og Excel, Quattro Pro (en del av Corel WordPerfect Office), OpenOffice Calc, LibreOffice Calc, HiBase Group DBF Viewer, Astersoft DBF Manager, DBF Viewer Plus, DBFView og Alpha Software Alpha Anywhere.

Du bør lagre Microsoft Works-databasefiler i dBASE-format hvis du vil åpne dem i Microsoft Excel.

GTK DBF Editor er en gratis DBF-åpner for macOS og Linux, men NeoOffice (for Mac), multisoft FlagShip (Linux) og OpenOffice fungerer også.

Xbase-modus kan brukes med Emacs for å lese xBase-filer.

ArcInfo fra ArcGIS bruker DBF-filer i shapefile-attributtfilformatet.

Den avviklede Microsoft Visual FoxPro-programvaren er en annen måte å åpne disse filene på.


Hvordan konvertere en DBF-fil

Det meste av programvaren ovenfra som kan åpne eller redigere DBF-filen, kan mest sannsynlig også konvertere den. For eksempel kan Excel lagre ett til hvilket som helst format som støttes av det programmet, som CSV, XLSX, XLS, PDF, etc.

Det samme selskapet som frigjør DBF Viewer, nevnt ovenfor, har også DBF Converter, som konverterer filen til CSV, Excel-formater som XLSX og XLS, ren tekst, SQL, HTM, PRG, XML, RTF, SDF og TSV.

DBF Converter kan bare eksportere 50 oppføringer i den gratis prøveversjonen. Du kan oppgradere til en betalt utgave hvis du trenger å eksportere mer.

dbfUtilities eksporterer DBF til JSON-, CSV-, XML- og Excel-formater. Det fungerer gjennom dbfExport-verktøyet som er inkludert i dbfUtilities-pakken.

Du kan konvertere denne filen online ved hjelp av DBFconv.com, som støtter eksport til CSV, TXT og HTML.


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Hvis filen din ikke åpnes med forslagene fra oven, dobbeltsjekker du filtypen for å sikre at den faktisk leser som DBF. Noen filformater bruker en utvidelse som er stavet mye som andre, selv når formatene ikke er helt relaterte.

Et eksempel er DBX. Det kan være Outlook Express e-postmappefiler eller AutoCAD Database Extension-filer, men uansett kan de ikke åpne med de samme verktøyene som er nevnt ovenfor. Hvis filen din ikke åpnes med disse databaseprogrammene, må du kontrollere at du ikke har å gjøre med en DBX-fil.

Hvis det du virkelig har en DBK-fil, kan det være i filformatet Sony Ericsson Mobile Phone Backup. Det kan sannsynligvis åpnes med et verktøy som 7-Zip, men det fungerer ikke med databaseapplikasjonene ovenfor.

Andre eksempler på filendelser som du lett kan forvirre for denne inkluderer DB, PDB og MDE.


Mer informasjon om dBASE

DBF-filer blir ofte sett med tekstfiler som bruker .DBT- eller .FPT-filtypen. Hensikten er å beskrive databasen med notater eller notater, i rå tekst som er lett å lese.

NDX-filer er enkeltindeksfiler som lagrer feltinformasjon og hvordan databasen skal struktureres; den kan inneholde en indeks. MDX-filer er flere indeksfiler som kan inneholde opptil 48 indekser.

Alle detaljene på overskriften til filformatet finner du på nettstedet dBASE.

Utgivelsen av dBASE i 1980 gjorde utvikleren, Ashton-Tate, til en av de største publisistene for programvare i markedet. Den kjørte opprinnelig bare på CP / M-mikrocomputer-operativsystemet, men ble snart overført til DOS, UNIX og VMS.

Senere det tiåret begynte andre selskaper å gi ut sine egne versjoner av dBASE, inkludert FoxPro og Clipper. Dette førte til utgivelsen av dBASE IV, som kom omtrent samtidig som SQL (Structured Query Language) og den økende bruken av Microsoft Windows.

På begynnelsen av 1990-tallet, med xBase-produkter som fortsatt er populære nok til å være ledende innen forretningsapplikasjoner, ble de tre beste firmaene, Ashton-Tate, Fox Software og Nantucket, kjøpt av henholdsvis Borland, Microsoft og Computer Associates.


Legg igjen en kommentar