XLR-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med XLR-filtypen er et Works Spreadsheet eller Chart-fil, veldig lik Microsoft Excels XLS-format.

XLR-filer er opprettet med Microsoft Works versjoner 6 til 9 og kan lagre ting som diagrammer og bilder, men også vanlige regnearkdata som tekst, formler og tall, i separate celler i regnearket.

WPS er et annet filformat som brukes i Microsoft Works, men for dokumentdata (som DOC) i stedet for regnearkdata.


Hvordan åpne en XLR-fil

XLR-filer kan åpnes og redigeres med det nå avviklede Microsoft Works.

Noen versjoner av Microsoft Excel kan åpne den, men det er bare mulig for filer som ble opprettet i Works versjon 8 og nyere. OpenOffice Calc støtter også formatet.

Hvis du bruker Excel eller Calc, kan du prøve å åpne programmet først og deretter navigere til filen du vil åpne. Du vil vanligvis ha bedre hell med å åpne den på denne måten enn å prøve å konfigurere datamaskinen din til å åpne XLR-filer med et av disse programmene som standard.

Du kan også prøve å gi nytt navn til filen for å ha filtypen .XLS og deretter åpne den i Microsoft Excel eller et annet program som støtter disse filene.


Hvordan konvertere en XLR-fil

Zamzar er en gratis filkonverterer som kjører i nettleseren din (det er ikke et nedlastbart program) og vil konvertere XLR til XLS, XLSX, PDF, RTF, CSV og andre lignende formater.

Du kan også ha hell med å konvertere filen når den er åpnet i et av programmene nevnt ovenfor, som Excel eller Calc. Hvis du allerede har Microsoft Works på datamaskinen din, men bare vil ha filen i et annet format, kan du også gjøre det der.

Konvertering av en XLR-fil ved hjelp av et av programmene ovenfor gjøres vanligvis gjennom filet > Lagre som Meny. Hvis du for eksempel bruker Microsoft Works, er det bare å åpne filen og deretter velge det menyvalget for å velge fra formater som WKS, XLSX, XLSB, XLS, CSV eller TXT.

Husk også tipset ovenfra om endring av filtypen. Å gjøre dette vil ikke akkurat konvertere det, men det ser ut til å fungere i mange tilfeller, slik at du kan åpne det i hvilken som helst XLS-visning / redigerer du måtte ha på datamaskinen din.

Disse initialene refererer også til en type elektrisk kontakt for lydenheter. Du kan kjøpe en omformer for XLR til USB fra nettsteder som Amazon.com.


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Hvis filen din ikke åpnes etter å ha prøvd forslagene ovenfor, er det en god sjanse for at du ikke egentlig har å gjøre med en XLR-fil. Dette er ganske enkelt å blande sammen med tanke på at mange filtyper ser like ut.

X_T er et eksempel. En annen er XLF, som er veldig stavet, men er reservert for XLIFF-dokumentfiler; du kan lese en med en tekstredigerer.

XIP er en annen som du kanskje tror er relatert til en regnearkfil på en eller annen måte, men macOS Signed Archive-format er det som bruker denne filtypen.

Legg igjen en kommentar