XAR-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med XAR-filtypen er vanligvis assosiert med Extensible Archive-formatet.

macOS bruker denne typen XAR-filer for programvareinstallasjoner (erstatter behovet for GZ-arkivformat). Safari-nettleserutvidelser bruker også det samme XAR-filformatet.

Microsoft Excel bruker XAR-filformatet for å lagre dokumenter under AutoRecover-funksjonen. Uansett hvilken Excel-filtype som brukes aktivt, lagres alle åpne filer med jevne mellomrom og automatisk til et standardsted med filtypen .XAR.

XAR-filer brukes også som standardfilformat i Xara grafisk designprogramvare.


Hvordan åpne en XAR-fil

XAR-filer som er komprimerte arkivfiler, kan åpnes med populære komprimerings- / dekomprimeringsprogrammer. Mine to favoritter er 7-Zip og PeaZip, men det er mange andre å velge mellom. Med 7-Zip kan du for eksempel høyreklikke på XAR-filen og velge 7-Zip > Åpent arkiv å åpne den.

Hvis en XAR-fil er en Safari-nettleserutvidelsesfil, har den sannsynligvis utvidelsen .safariextz knyttet til seg, fordi det er det nettleseren bruker for å identifisere slike utvidelser. For å bruke en XAR-fil som en nettleserutvidelse, må du først gi den nytt navn og deretter åpne .safariextz for å installere den i Safari.

Men siden en .safariextz-fil egentlig bare er et nytt navn på XAR-filen, kan du åpne den med et av dekompresjonsprogrammene nevnt ovenfor for å se innholdet. Vær imidlertid oppmerksom på at når du åpner denne typen filer i et program som 7-Zip, kan du ikke bruke utvidelsen slik den var ment, men du får se de forskjellige filene som utgjør programvaren for nettleserutvidelsen.

Xara-produkter kan åpne XAR-filer som er beregnet på bruk i disse grafikkprogrammene.


Hvordan åpne XAR Excel-filer

Som en del, som en del av AutoRecover-funksjonen, lagrer Microsoft Excel åpne filer hvert 10. minutt i tilfelle strømbrudd eller annen uventet nedleggelse av Excel.

Imidlertid, i stedet for å lagre dokumentet i formatet du redigerer det på, og på stedet du har lagret det på, bruker Excel filtypen .XAR i følgende mappe:

C: Brukere AppData Roaming Microsoft Excel

De delen heter uansett hva brukernavnet ditt er. Hvis du ikke er sikker på hva din er, åpner du mappen Brukere i Windows og ser på mappene som er oppført. Du vil sannsynligvis få øye på din, som sannsynligvis er ditt første eller fulle navn.

Et eksempel på en XAR-fil som Excel kan opprette, er ~ ar3EE9.xar. Som du kan se, blir XAR-filen tilfeldig kalt, så det kan være vanskelig å søke etter den. Filen er også skjult og kan betraktes som en beskyttet systemfil.

For å gjenopprette en Excel-fil som er lagret automatisk, kan du enten søke på datamaskinen din etter alle .XAR-filer (ved hjelp av den innebygde søkefunksjonen eller et gratis verktøy som Everything) eller åpne standardplasseringen jeg viste ovenfor for å finne XAR-filene manuelt .

Å finne et automatisk lagret Excel-dokument på stedet ovenfor krever at du ser skjulte filer og beskyttede operativsystemfiler. Se hvordan viser jeg skjulte filer og mapper i Windows? hvis du trenger hjelp til å gjøre det.

Når du har funnet XAR-filen, må du gi nytt navn til filtypen til en som Excel vil gjenkjenne, som XLSX eller XLS. Når du er ferdig, bør du kunne åpne filen i Excel som for alle andre.

Hvis du ikke omdøper XAR-filen, kan du prøve å åpne XAR i Excel direkte ved hjelp av Åpne og reparer alternativet ved siden av Åpen -knappen når du søker etter XAR-filen på datamaskinen.

For dette må du være sikker på at du har valgt Alle filer ovenfra Åpen knapp.


Hvordan konvertere en XAR-fil

Hvis XAR-filen er i arkivformat, kan den konverteres til andre lignende formater som ZIP, 7Z, GZ, TAR og BZ2 ved hjelp av gratis FileZigZag online filkonverterer.

Som jeg nevnte ovenfor, er den beste måten å konvertere en XAR-fil som ble automatisk lagret i Excel, bare å endre filtypen til en som Excel gjenkjenner. Hvis du etter at du har lagret den endelige filen i XLSX eller et annet Excel-format, vil konvertere den til et annet format, er det bare å koble den til en gratis dokumentfilkonverterer.

Konvertering av en XAR-fil som brukes av et Xara-produkt gjøres sannsynligvis best gjennom programmet som bruker den. Dette kan bli funnet i noe sånt som filet > Lagre som alternativ eller i et Eksport menyen.

Legg igjen en kommentar