Feilsøking av SD-minnekortproblemer

Selv om flere og flere digitale kameraer inkluderer internminne, investerer nesten alle fotografer i minnekort for å lagre bildene sine. Minnekort, som vanligvis er litt større enn et frimerke, kan lagre hundrevis eller tusenvis av bilder. Derfor kan ethvert problem med minnekortet være en katastrofe - ingen vil miste alle bildene sine. Bruk disse tipsene for å feilsøke SD- og SDHC-minnekortproblemer.


Datamaskinen vil ikke lese kortet

Forsikre deg om at datamaskinen din støtter størrelsen og typen minnekort du bruker. For eksempel kan noen eldre datamaskiner bare lese SD-kort som er mindre enn 2 GB. Imidlertid er mange SDHC-kort 4 GB eller større. Du kan kanskje oppgradere datamaskinen til SDHC-samsvar med en fastvareoppgradering; sjekk med datamaskinens produsent.

Feilmeldingen 'Kort er skrivebeskyttet'

SD- og SDHC-kort inneholder "lås" -brytere på venstre side av kortet (sett forfra). Hvis bryteren er i nedre / nederste posisjon, er kortet låst og skrivebeskyttet, noe som betyr at ingen nye data kan skrives til kortet. Skyv bryteren oppover for å "låse opp" kortet.


Ett minnekort løper langsommere enn andre

Hvert minnekort har en hastighetsvurdering og en klassevurdering. Hastighetsvurderingen refererer til maksimal overføringshastighet for data, mens klassevurderingen refererer til minimum overføringshastighet. Sjekk kortene dine og deres rangeringer, og du vil sannsynligvis oppdage at de har forskjellige hastighetsgrader eller klassevurderinger.

Mesteparten av tiden for generell fotografering, vil et langsommere, eldre minnekort ikke forårsake noen problemer. Hvis du tar opp HD-video eller bruker kontinuerlig opptaksmodus, kan det hende at et tregere minnekort ikke klarer å ta opp dataene raskt nok, noe som fører til at en video blir kuttet eller at bilder går tapt. Prøv å bruke et raskt minnekort for HD-video.


Gjenopprette slettede eller manglende filer

Hvis minnekortet fungerer som det skal, men du ikke finner eller åpner bestemte bildefiler, kan du bruke kommersiell programvare for å prøve å gjenopprette bildene, eller du kan ta SD-minnekortet til en datamaskin eller et kameraverksted, som kan kanskje gjenopprette bildene. Hvis datamaskinen eller kameraet ikke kan lese kortet, er et reparasjonssenter det eneste alternativet.

Problemer med minnekortleser

Hvis du har satt inn SD-minnekortet ditt i en datamaskinleser, må du være forsiktig så du ikke gjør en feil som kan koste deg bildene dine. Når du for eksempel sletter bilder fra SD-minnekortet gjennom datamaskinens minnekortleser, blir bildene slettet permanent. de går ikke til datamaskinens papirkurv. Så vær veldig forsiktig før du sletter bilder fra SD-minnekortet ved hjelp av datamaskinens minnekortleser.

Formatering av SD-minnekort

Å bestemme om man skal formatere krever litt tanke. Hvis du vet at kortet inneholder bilder, vil du ikke formatere det, fordi formatering sletter alle data fra minnekortet. Hvis du mottar denne meldingen på et minnekort du har brukt tidligere, og som du har lagret bilder på, kan kortet eller kameraet fungere feil. Det er også mulig at SD-minnekortet kan ha blitt formatert i et annet kamera, og kameraet ditt kan ikke lese det. Hvis ikke minnekortet er nytt og ikke inneholder bilder, er det OK å formatere minnekortet uten bekymringer.

Datamaskinen vil ikke lese kortet

Når du flytter minnekortet fra et spor i en datamaskin til en skriver til kameraet og hvor som helst annet du bruker minnekortet, kan du potensielt skade eller innføre smuss i metallkontaktene på kortet. Forsikre deg om at kontaktene ikke er dekket av skitt og ikke har riper på dem, noe som kan føre til at SD-minnekortet ikke kan leses.


Legg igjen en kommentar