XAML-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med XAML-filtypen (uttalt som "zammel") er en Extensible Application Markup Language-fil, opprettet ved hjelp av Microsofts markup-språk som har samme navn. En XAML-fil kan i stedet bruke .XOML-filtypen.

XAML er et XML-basert språk, så .XAML-filer er i utgangspunktet bare tekstfiler. I likhet med hvordan HTML-filer brukes til å representere websider, beskriver XAML-filer brukergrensesnittelementer i programvareapplikasjoner for Windows Phone-apper, Microsoft Store-apper og mer.

Mens XAML-innhold kan uttrykkes på andre språk som C #, trenger ikke XAML å kompileres siden det er basert på XML, og det er derfor lettere for utviklere å jobbe med det.


Hvordan åpne en XAML-fil

XAML-filer brukes i .NET-programmering, slik at de også kan åpnes med Microsofts Visual Studio.

Siden de er tekstbaserte XML-filer, kan XAML-filer imidlertid også åpnes og redigeres med Windows Notisblokk eller annen tekstredigerer. Dette betyr også at en hvilken som helst XML-editor kan åpne en XAML-fil, og Liquid XML Studio er et eksempel.

Hvis et program åpner XAML-filer på datamaskinen din som standard, men du virkelig vil at en annen skal gjøre det, kan du se hvordan vi endrer filassosiasjoner i Windows-guiden.


Hvordan konvertere en XAML-fil

Konverter XAML til HTML manuelt ved å erstatte XML-elementene med riktige HTML-ekvivalenter. Dette kan gjøres i en tekstredigerer. Stack Overflow har litt mer informasjon om hvordan du gjør det, noe som kan være nyttig. Se også Microsofts XAML til HTML-konverteringsdemo.

For å konvertere XAML-filen til PDF, se denne listen over gratis PDF-skapere for noen programmer som lar deg "skrive ut" XAML-filen til en fil i PDF-format. DoPDF er et av mange eksempler.

Visual Studio skal kunne lagre en XAML-fil i mange andre tekstbaserte formater. Det er også C3 / XAML for HTML5-utvidelsen for Visual Studio som kan brukes til å bygge HTML5-applikasjoner ved hjelp av filer skrevet på C Sharp- og XAML-språk.


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Noen XAML-filer kan ikke ha noe å gjøre med disse programmene eller med et markeringsspråk i det hele tatt. Hvis ingen av programvaren ovenfor fungerer (som om du bare ser sammenblandet tekst i teksteditoren), kan du prøve å se gjennom teksten for å se om det er noe nyttig som kan hjelpe deg med å finne ut hvilket format filen er i eller hvilket program som ble brukt for å bygge den spesifikke XAML-filen.

Hvis du har brukt opp alle disse forsøkene på å åpne filen, kan du lese filtypen på nytt for å sikre at du faktisk har å gjøre med en som ender med XAML. Noen filer bruker en lignende utvidelse selv om formatene ikke er helt relaterte.

For eksempel kan Microsoft Excels XLAM ligne XAML når du bare ser på filtypen, men du trenger Excel på datamaskinen din for å åpne en av disse filene.

XAIML er lik. Denne utvidelsen brukes til XAIML Chatterbot Database-filer og krever Neobot.


Legg igjen en kommentar