Slik tvinges du til å avslutte et program (Windows 10, 8, 7, Vista, XP)

Prøv noen gang å lukke et program i Windows, men trykk eller klikk på det store X gjør ikke kunsten?

Noen ganger vil du være heldig, og Windows vil fortelle deg at et program ikke svarer og gi deg noen muligheter for å lukke programmet eller avslutte nå, eller kanskje til og med å vente på at programmet skal svare.

Andre ganger er alt du får en ikke svarende melding i programmets tittellinje og en gråskjerm i full skjerm, noe som gjør det veldig klart at programmet går ingen steder raskt.

Verst av alt, noen programmer som fryser eller låser opp gjør det på en måte som selv operativsystemet ikke kan oppdage og informere deg om, slik at du lurer på om du har et problem med museknappene eller berøringsskjermen.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder Windows 10, 8, 7, Vista og XP.

Derek Abella / Web

Uansett hvilket program som ikke lukkes, eller hva den spesifikke situasjonen er, er det flere måter å "tvinge avslutte" et program i Windows:

Selv om de kan virke relaterte, er mange av metodene for å tvinge et program til å lukke ikke det samme som å låse opp en låst fil. Se artikkelen Hva er en låst fil? for mer informasjon om hvordan du gjør det.

Trenger du å avinstallere et program i stedet for å bare slå det av? IObit Uninstaller er den beste programvareavinstallasjonsprogrammet for jobben.


Prøv å lukke programmet ved hjelp av ALT + F4

Den lite kjente, men veldig hendig ALT + F4 hurtigtast utfører det samme, bak kulissene, programsluttende magi som klikker eller trykker på det X øverst til høyre i et programvindu gjør.

Slik gjør du det:

  1. Ta programmet du vil avslutte, i forgrunnen ved å trykke eller klikke på det.

    Hvis du har problemer med å gjøre dette, prøv ALT + TAB og gå videre gjennom de åpne programmene dine med TAB nøkkel (beholder ALT ned) til du når det programmet du ønsker (så slipp begge deler).

  2. Trykk og hold en av ALT nøkler.

  3. Mens du fremdeles holder på ALT trykk ned F4 en gang.

  4. Slipp begge tastene.

Det er veldig viktig at du gjør trinn 1. Hvis et annet program eller en annen app er valgt, er det programmet eller appen som er i fokus og lukkes. Hvis ikke noe program er valgt, lukkes Windows selv, selv om du har en sjanse til å avbryte det før det skjer (så ikke hopp over å prøve ALT + F4 triks av frykt for å slå av datamaskinen).

Det er like viktig å trykke på ALT bare én gang. Hvis du holder det nede, når hvert program lukkes, lukkes også det neste som kommer i fokus. Dette vil fortsette å skje til alle programmene blir stengt, og til slutt blir du bedt om å slå av Windows. Så trykk bare på ALT-tasten en gang for å avslutte appen eller programmet som ikke lukkes.

Fordi ALT + F4 er identisk med å bruke X for å lukke et åpent program, er denne metoden for å avslutte et program bare nyttig hvis det aktuelle programmet fungerer til en viss grad, og det vil ikke fungere for å lukke andre prosesser som dette programmet "skapte" på noe tidspunkt siden det startet.

Når det er sagt, kan det være spesielt nyttig å vite om denne force-quit-metoden hvis batteriene i den trådløse musen din har avsluttet, berøringsskjermen eller styreflatedrivere gjør livet ditt veldig vanskelig akkurat nå, eller noen annen muslignende navigering ikke fungerer bør.

Fortsatt, ALT + F4 tar bare et sekund å prøve og er mye lettere å trekke frem enn de mer kompliserte ideene nedenfor, så vi anbefaler deg å prøve det først, uansett hva du tror kilden til problemet kan være.


Bruk Oppgavebehandling for å tvinge programmet til å avslutte

Forutsatt ALT + F4 gjorde ikke trikset, virkelig å tvinge et program som ikke svarer å slutte - uansett hvilken tilstand programmet er i - oppnås best via Oppgavebehandling.

Dette er hvordan:

  1. Åpne Oppgavebehandling ved hjelp av CTRL + SKIFT + ESC hurtigtast.

    Hvis det ikke fungerer, eller du ikke har tilgang til tastaturet, høyreklikker eller holder du nede på skrivebordets oppgavelinje og velger Task manager or Begynn Task Manager (avhengig av din versjon av Windows) fra lokalmenyen som vises.

  2. Deretter vil du finne programmet eller appen du vil lukke, og få Task Manager til å lede deg til den faktiske prosessen som støtter den.

    Dette høres litt vanskelig ut, men det er det ikke. De nøyaktige detaljene varierer imidlertid avhengig av hvilken versjon av Windows du har.

    Windows 10 & 8: Finn programmet du vil tvinge i nærheten prosesser kategorien, oppført i Navn kolonne og sannsynligvis under Apps overskrift. Når du har funnet det, høyreklikker du eller trykker og holder på det og velger Gå til detaljer.

    Hvis du ikke ser Prosesser-fanen, kan det hende at Oppgavebehandling ikke åpnes i full visning. Velge Mer informasjon nederst i Oppgavebehandling-vinduet.

    Windows 7, Vista og XP: Finn programmet du er ute etter i applikasjoner kategorien. Høyreklikk på den og klikk deretter Gå til prosess.

    Du kan bli fristet til å bare Sluttoppgave direkte fra den lokalmenyen, men ikke gjør det. Selv om dette kan være helt greit for noen programmer, er det å gjøre dette "den lange veien" som vi beskriver her, en mye mer effektiv måte å tvinge til å avslutte et program (mer om dette nedenfor).

  3. Høyreklikk eller trykk og hold nede det uthevede elementet du ser og velger Slutt prosess treet.

    Du burde være i detaljer kategorien hvis du bruker Windows 10 eller Windows 8, eller prosesser kategorien hvis du bruker Windows 7, Windows Vista eller Windows XP.

  4. Klikk eller trykk Slutt prosess treet i advarselen som vises. I Windows 10, for eksempel, ser denne advarselen slik ut:

    Vil du avslutte prosesstreet for [programfilnavn]? Hvis åpne programmer eller prosesser er knyttet til dette prosestreet, lukkes de, og du mister data som ikke er lagret. Hvis du avslutter en systemprosess, kan det føre til ustabilitet i systemet. Er du sikker på at du vil fortsette?

    Dette er en god ting - det betyr at ikke bare dette individuelle programmet du vil bli lukket faktisk lukker, det betyr at Windows også vil avslutte alle prosesser som programmet startet, som sannsynligvis også er hengt opp, men mye vanskeligere å spore opp selv.

  5. Lukk oppgavebehandler.

Det er det! Programmet burde ha lukket umiddelbart, men det kan ta flere sekunder hvis det var mange barneprosesser koblet til det frosne programmet eller programmet brukte mye systemminne.

Se? Enkelt som kake ... med mindre det ikke fungerte, eller du ikke kan få Oppgavebehandling til å åpne. Her er noen flere ideer hvis Oppgavebehandling ikke gjorde susen:


Forvirre programmet! (Ber Windows om å gå inn og hjelpe)

Det er sannsynligvis ikke råd du har sett andre steder, så la oss forklare.

I noen tilfeller kan du faktisk gi et problematisk program et lite trykk utenfor klippen, for å si det slik at du skyver det til en fullstendig frossen tilstand, og sender en melding til Windows om at det sannsynligvis skal avsluttes.

For å gjøre dette, gjør så mange "ting" du kan tenke deg å gjøre i programmet, selv om de ikke gjør noe fordi programmet krasjer. Klikk for eksempel på menyelementene igjen og igjen, dra elementene rundt, åpne og lukk felt, prøv å avslutte et halvt dusin ganger - hva du vil, så lenge du gjør dem i programmet du håper å tvinge til å slutte.

Forutsatt at dette fungerer, får du et vindu med et [programnavn] ikke svarer overskrift, vanligvis med alternativer som Se etter en løsning og start programmet på nytt, Lukk programmet, Vent til programmet svarer, eller Avslutt nå (i eldre versjoner av Windows).

Trykk eller klikk Lukk programmet or Slutt nå å gjøre nettopp det.


Utfør TASKKILL-kommandoen for å ... Drepe oppgaven!

Vi har et siste triks for å tvinge avslutte et program, men det er et avansert. En bestemt kommando i Windows, kalt taskkill, gjør nettopp det - den dreper oppgaven du spesifiserer, helt fra kommandolinjen.

Dette trikset er bra i en av de forhåpentligvis sjeldne situasjonene der en slags skadelig programvare har forhindret datamaskinen din fra å fungere normalt, du fremdeles har tilgang til ledeteksten, og du kjenner filnavnet til programmet du vil "drepe."

Slik gjør du det:

  1. Åpne ledeteksten. Det er vanligvis ikke noe behov for å heve det, og hvilken som helst metode du bruker for å få det åpent, er greit.

    En vanlig metode for å åpne ledetekst i alle versjoner av Windows, selv i sikkermodus, er via Kjør: åpne den med VINN + R hurtigtast og deretter utføre cmd.

  2. Utfør taskkill-kommandoen slik:

    taskkill / im filnavn.exe / t / f

    ... erstatter filename.exe med hvilket filnavn programmet du vil lukke bruker. De /t alternativet sørger for at eventuelle barneprosesser er stengt også, og /f alternativet avslutter prosessen med kraft.

    Hvis du i en veldig sjelden situasjon ikke kjenner filnavnet, men kjenner PID (prosess-ID), kan du utføre taskkill slik i stedet:

    taskkill / pid processid / t / f

    ... erstatter selvfølgelig prosessid med den faktiske PID-en for programmet du vil tvinge til å slutte. Et PID for et løpende program blir lettest funnet i Oppgavebehandling.

  3. Programmet eller appen du avslutter via taskkill, bør avsluttes umiddelbart, og du bør se et av disse svarene i ledeteksten:

    SUKSESS: Sendt avslutningssignal som skal behandles med PID [pid-nummer], barn til PID [pid-nummer]. SUKSESS: Prosessen med PID [pid-nummer] barn til PID [pid-nummer] er avsluttet.

    Hvis du får et FEIL-svar som sier at en prosess ikke ble funnet, må du kontrollere at filnavnet eller PID-en du brukte med taskkill-kommandoen ble angitt riktig.

    Den første PID-en som er oppført i svaret, er PID-en for programmet du lukker, og den andre er vanligvis for explorer.exe, programmet som kjører skrivebordet, Start-menyen og andre viktige brukergrensesnittelementer i Windows.

  4. Hvis selv taskkill ikke fungerer, er du igjen med å måtte starte datamaskinen på nytt, egentlig en tvangsavslutning for hvert program som kjører ... inkludert Windows selv, dessverre.


Hvordan tvinge slutt på å kjøre programmer på maskiner som ikke er Windows

Programvareprogrammer og apper slutter noen ganger å svare og lukkes ikke på Apple, Linux og andre operativsystemer og enheter. Det er absolutt ikke et problem eksklusivt for Windows-maskiner.

På en Mac gjøres tvangsavslutning best fra Dock eller via Tving ut alternativet fra Apple-menyen. Du kan også trykke på Kommando + Alternativ + Flukt tastekombinasjon for å få opp et Force Quit Applications-vindu. Se hvordan du bruker Force Quit for å avslutte et fremtredende Mac-program for mer informasjon.

I Linux er xkill-kommandoen en veldig enkel måte å tvinge til å avslutte et program. Åpne et terminalvindu, skriv det, og klikk deretter på det åpne programmet for å drepe det. Det er mer om dette i vår liste over Linux-terminalkommandoer som vil rocke din verden.

I ChromeOS åpner du Oppgavebehandling ved hjelp av SKIFT + ESC og velg deretter programmet du vil avslutte, etterfulgt av Sluttprosess knapp.

For å tvinge avslutte en app på iPad- og iPhone-enheter, dobbeltklikk på Hjem-knappen, finn appen du vil lukke, og sveip den opp som om du kaster den rett av enheten.

Android-enheter har en lignende prosess: sveip opp fra bunnen av skjermen og sveip deretter den svarende appen opp enda lenger, utenfor skjermen. Eller, for noen Android-enheter, trykk på den firkantede multitasking-knappen, finn appen som ikke svarer, og kast den deretter av skjermen ... til venstre eller høyre.


Legg igjen en kommentar