WPD-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med .WPD-filtypen er et tekstdokument. Hva slags tekstfil det er, avhenger av programmet som bruker den; det er tre hovedfilformater som bruker denne filtypen.

Det mest sannsynlige scenariet er at du har en WordPerfect Document-fil, som er en WPD-fil som ble opprettet av Corels WordPerfect-applikasjon. Det kan ha tabeller, tekst, bilder og andre objekter lagret i filen.

Swiftpage Act! programvare for kontaktadministrasjon (tidligere kjent som Sage ACT!) bruker også WPD-filer, og det er mest sannsynlig bare tekst (ingen bilder eller andre objekter).

602Text er et annet program som kan lage WPD-filer. Det oppretter det som kalles en dokumentfil (omtrent som WordPerfect) som kan inneholde alt et vanlig tekstbehandleropprettet dokument støtter, som tabeller, tilpasset formatering, bilder, tekst, fotnoter, skjemaobjekter osv.

WPD er også en forkortelse for noen teknologibetingelser som ikke har noe med et filformat å gjøre, for eksempel utvikling av nettsider og bærbar Windows-enhet.


Hvordan åpne en WPD-fil

WordPerfect er det primære programmet tilknyttet WordPerfect Document-filer, så du kan bruke det programmet til å åpne filen. Du kan imidlertid åpne den typen WPD-fil med LibreOffice Writer, FreeOffice TextMaker, Microsoft Word og Canvas X også. NeoOffice kan åpne dem på en Mac.

LibreOffice- og FreeOffice-programmene kan åpne og redigere filen, men så må du velge et annet dokumentfilformat for å lagre det når du er ferdig, som DOCX eller DOC.

Loven! programmet fra Swiftpage kan åpne en WPD-fil som er i det formatet.

Det tredje programmet som oppretter disse filene heter 602Text, som er en del av 602Pro PC Suite-programmet fra Software602. Den endelige versjonen ble imidlertid sist utgitt på begynnelsen av 2000-tallet, så det er ikke en nåværende nedlastingskobling tilgjengelig. Du kan fortsatt få det gjennom Archive.org.

602Text Document-filformatet ble utviklet for å være kompatibelt med Microsoft Word, så noen versjoner av MS Word støtter kanskje også formatet. Imidlertid kan det hende det ikke gjengir bilder riktig og sannsynligvis bare vil være nyttig hvis flertallet av WPD-filen er tekstbasert (i så fall kan du til og med bruke en tekstredigerer).


Hvordan konvertere WPD-filer

Siden det er tre filformater å vurdere, må du vite hvilken fil filen din er i før du bestemmer deg for hvordan du skal konvertere den. Selv om to av dem (WordPerfect og 602Text) er like fordi de begge er dokumenter som brukes av tekstbehandlere, må du bruke en separat omformer for hver.

For WordPerfect-filer, konverter WPD-filen til DOC, DOCX, PDF, PNG, TXT, ODT, etc., med Zamzar. Det er en online omformer, slik at du kan bruke den uten å installere ekstra programvare på datamaskinen; bare last opp WPD-filen, velg en konverteringstype, og last deretter ned den konverterte filen tilbake til datamaskinen din.

Doxillion er en annen WPD-omformer for WordPerfect-filformatet, men det er et faktisk program du må installere.

Bruk 602Text gjennom lenken ovenfor for å konvertere en WPD-fil i det formatet. Bruke filet > Lagre som -menyen for å konvertere den til en malfil med WPT-filtypen, eller til DOC, HTML / HTM, CSS, RTF, PDB, PRC eller TXT.

Hvis en lov! WPD-fil kan konverteres til hvilket som helst annet format, den oppnås mest sannsynlig gjennom loven! selve programmet. Åpne filen der og prøv en Eksporter eller Lagre som-meny for å se hvilke formater, hvis noen, filen kan lagres i.

Hvis du etter at du har konvertert WPD-filen med et av disse verktøyene, må ha den i et annet filformat som ikke støttes der, bør du vurdere å kjøre den gjennom en gratis filkonverterer. For eksempel, for å konvertere en WordPerfect-fil til JPG, kan du bruke Zamzar til å først lagre den til PNG, og deretter konvertere PNG til JPG med en bildefilkonverterer.


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Det første du må sjekke om du ikke kan åpne WPD-filen, er at du bruker riktig program. 602Text bør ikke brukes til å åpne WordPerfect-dokumentfiler, og det skal heller ikke prøves omvendt.

Er du sikker på at du åpner filen i riktig program, men den fungerer fortsatt ikke? Kanskje du faktisk ikke har å gjøre med en WPD-fil. Noen filformater bruker filendelser stavet veldig mye som denne, men har ingenting å gjøre med noen av formatene nevnt ovenfor.

For eksempel ser WDP-filer veldig like ut, men brukes til filformatene Windows Media Photo og AutoCAD Electrical Project, noe som betyr at de bare fungerer med bildevisningsprogrammer eller, i tilfelle av sistnevnte, Autodesk's AutoCAD-programvare.

ADP er et annet eksempel som kan forveksles med denne filtypen.

Hvis du finner ut at du ikke har en WPD-fil, kan du undersøke filtypen du har, og du vil finne hvilke programmer som kan åpne og konvertere den aktuelle filen.


Legg igjen en kommentar