Hvordan erstatte en ødelagt eller mistet fjernkontroll

Hva å vite

  • Det er ikke nødvendig å kjøpe en enhetsspesifikk fjernkontroll som erstatningsfjernkontroll for en som har gått tapt.
  • En Universal TV-fjernkontroll vil fungere med hvilken som helst enhetsmodell for nesten alle produsenter og kan være kompatibel med flere enheter.
  • En fjernkontrollapp er også et godt alternativ, da de er tilgjengelige fra de fleste produsenter og kan betjenes via en smarttelefon eller et nettbrett.

Hvis du mistet fjernkontrollen, eller den har sluttet å fungere, trenger du ikke kjøpe en enhetsspesifikk erstatning. Det er universelle fjernkontroller som er kompatible med flere enheter, og det er til og med mobilapper du kan bruke som fjernkontroll til du kjøper en ny.


Bytt ut en ødelagt eller mistet fjernkontroll med en universal fjernkontroll

Big-box butikker som Target og Best Buy har en rekke universelle fjernkontroller. Universelle fjernkontroller er ikke merkevarespesifikke, så du kan bruke dem med hvilken som helst enhetsmodell fra nesten alle elektronikkprodusenter. De fleste universelle fjernkontroller fungerer med flere enheter, slik at de kan kontrollere TV-en, kabelboksen og andre eksterne enheter som DVD-spillere og streaming-enheter. Bare husk å lese pakken for å sikre at enhetene dine er kompatible.

Derek Abella / Web

Avhengig av hvor mange enheter du bruker med fjernkontrollen, kan det originale oppsettet ta en stund. Universelle fjernkontroller kommer noen ganger med en liste over kodenumre for en enorm liste over enheter. Du må slå opp hver enhet du vil bruke og deretter skrive inn riktig kode på tastaturet. Nyere fjernkontroller håndterer dette automatisk.


Kjøp en fjernkontroll fra produsenten

Hvis du ikke vil ha en universell fjernkontroll, bør produsenten av enheten selge en erstatningsmodell. Gå til produsentens nettsted, eller ring produsenten for å se hvordan de kan hjelpe deg. Hvis produsenten ikke kan selge direkte til deg via telefon eller internett, bør de kunne henvise deg til nærmeste forhandler.

Betraktninger for å kjøpe en ny fjernkontroll

Fjernkontrollene har blitt mindre, men de pleier å ha flere og flere knapper. Sørg for å kjøpe en fjernkontroll som passer komfortabelt i hånden din med knapper som er store nok til å trykke uten å trykke på andre knapper. Belyste knapper er også en fin fordel når du snur kanaler om natten.

Holdbarhet er et annet problem med fjernkontroller. Når du ser på forskjellige modeller i en butikk, er det vanskelig å vite hvilken fjernkontroll som oppfyller dine ytelses- og holdbarhetsbehov. Det er her en god garanti lønner seg. Like viktig er butikkens returrett hvis du bestemmer deg for å returnere fjernkontrollen.


Kabel- og satellittabonnenter

Hvis fjernkontrollen ble levert av kabel- eller satellittfirmaet ditt, må du ringe selskapet for å få en erstatning. Hvis det er ødelagt, bør selskapet tilby deg en gratis. Hvis det går tapt, må du kanskje betale en erstatningskostnad.

Last ned en fjernkontrollapp

Avhengig av hvilken enhet du trenger å bruke, kan det være en mobilapp som fungerer som en fjernkontroll. Bare åpne nettleseren din og søk etter enhetens navn + fjernkontrollapp. Noen av appene som er tilgjengelige for Android- og iOS-enheter inkluderer:

15 apper som gjør iPhone til en fjernkontroll

  • Comcast XFINITY TV Remote-app for en Apple- eller Android-mobilenhet fungerer med Comcast TV-bokser.
  • Android TV Remote Control-appen fungerer med Android TV-er.
  • Easy Universal TV Remote-appen fungerer med en rekke TV-er.
  • Apple TV-appen styrer Apple TV.
  • Smart-TV fra LG, Sony, Samsung, Panasonic Viera og andre produsenter har apper som fungerer med TV-ene sine.