WEBM-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med .WEBM-filtypen er en WebM-videofil. Den er basert på samme videoformat som bruker MKV-filtypen.

WEBM-filer støttes av de fleste nettlesere, siden formatet noen ganger brukes på HTML5-nettsteder for videostreaming. I de fleste nettlesere bruker YouTube for eksempel filformatet WebM Video for alle videoene, fra 360p til virkelig høye oppløsninger. Det samme gjør Wikimedia og Skype.


Hvordan spille WEBM-filer

Du kan åpne en WEBM-fil med de fleste moderne nettlesere, som Google Chrome, Opera, Firefox og Edge. Hvis du vil spille WEBM-filer i Safari-nettleseren på en Mac, kan du gjøre det gjennom VLC med VLC for Mac OS X-plugin.

Hvis nettleseren din ikke åpner WEBM-filen, må du sørge for at den er oppdatert. WebM-støtte var inkludert fra og med Chrome 6, Opera 10.60, Firefox 4 og Internet Explorer 9 (med plugin for WebM for IE).

WEBM-video åpen i Edge.

WebM-filformatet støttes også av Windows Media Player (så lenge DirectShow-filtre også er installert), MPlayer, KMPlayer og Miro.

Hvis du bruker Mac, kan du bruke de fleste av de samme programmene som støttes av Windows for å spille WEBM-filen, samt den gratis Elmedia Player.

Enheter som kjører Android 2.3 Gingerbread og nyere kan åpne WebM-videofiler naturlig, uten at spesielle apper trenger å installeres. Hvis du trenger å åpne WEBM-filer på iOS-enheten din, bruker du PlayerXtreme Media Player eller VLC-appen, eller konverterer den til en støttet formatert (se nedenfor).

Se The WebM Project for andre mediaspillere som jobber med WEBM-filer.


Hvordan konvertere en WEBM-fil

Hvis du trenger å bruke WEBM-filen din med et bestemt program eller en bestemt enhet som ikke støtter formatet, kan du konvertere videoen til et filformat som støttes ved hjelp av et gratis videofilkonverteringsprogram. Noen av dem er frakoblede programmer du må laste ned, men det finnes også noen gratis online WEBM-omformere.

Programmer som Freemake Video Converter og Miro Video Converter kan konvertere WEBM-filer til MP4, AVI og en rekke andre videofilformater. Zamzar er en enkel måte å konvertere WEBM-videoen til MP4 online (den lar deg til og med lagre videoen i GIF-format). Andre verktøy fra programvarelisten for videokonverterere kan konvertere WEBM-filer til MP3 og andre lydfilformater, slik at videoen blir strippet og du sitter igjen med bare lydinnholdet.

WEBM til MP4-konvertering på Zamzar.

Hvis du bruker en online WEBM-omformer, må du huske at du først må laste opp videoen til nettstedet og deretter laste den ned igjen etter konverteringen. Du kan reservere online-omformere når du trenger å konvertere en liten videofil, ellers kan det ta lang tid å fullføre hele prosessen.


Mer informasjon om WEBM-format

WebM Video-filformatet er et komprimert filformat. Den ble bygget for å bruke VP8-videokomprimering og Ogg Vorbis for lyd, men støtter nå også VP9 og Opus.

WebM er utviklet av en rekke selskaper, inkludert On2, Xiph, Matroska og Google. Formatet er tilgjengelig gratis under en BSD-lisens.

Slik kan kildekoden se ut for en innebygd WEBM-video:

  <source src="http://example.com/trailer.webm"
      type = "video / webm">
  Beklager, nettleseren din støtter ikke innebygde videoer.


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Noen filformater bruker filtyper som ser ut som de er stavet nøyaktig, noe som kan antyde at de er i samme format og kan åpnes med samme programvare. Dette er imidlertid ikke nødvendigvis sant, og kan være forvirrende når du ikke kan få filen din til å åpne.

For eksempel er WEM-filer stavet nesten nøyaktig som WEBM-filer, men er i stedet WWise Encoded Media-filer som åpnes med Audiokinetics WWise. Verken programmene eller filformatene er like og er derfor inkompatible med det andre formatets filvisere / åpnere / omformere.

WEB-filer er like, men er Xara Web Document-filer som brukes av Xara Designer Pro. Lignende inkluderer WEBP-filer (WebP-bildefiler som brukes av Google Chrome og andre programmer) og EBM-filer (de er enten EXTRA! Grunnleggende makrofiler for Extra! Eller Embla-opptaksfiler som brukes med Embla RemLogic).

Dobbeltsjekk filtypen hvis filen ikke åpnes med programmene nevnt ovenfor. Det kan være i et helt annet format at ingen av disse programmene kan åpnes.


Legg igjen en kommentar