Definisjon og bruk av overtype og sett inn modus i Word

Microsoft Word har to moduser for inntasting av tekst: Sett inn og Overtype. Disse modusene beskriver hver hvordan teksten oppfører seg når den blir lagt til et dokument med eksisterende tekst. Slik fungerer disse to modusene og hvordan du bruker dem.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder for Word for Microsoft 365, Word 2019, Word 2016, Word 2013 og Word 2010.


Definisjon av innsettingsmodus

Mens du er i innsettingsmodus, flytter den nye teksten som legges til et dokument den gjeldende teksten fremover, til høyre for markøren, for å imøtekomme den nye teksten når den skrives inn eller limes inn i dokumentet. Det er standardmodus for tekstoppføring i Microsoft Word.

Definisjon av overtype-modus

I Overtype-modus, når tekst legges til i et dokument der det er eksisterende tekst, blir den eksisterende teksten erstattet av den nylig lagt til teksten når den er skrevet inn, tegn for tegn. 


Hvordan endre typemodus

Hvis du vil slå av standard innsettingsmodus i Microsoft Word slik at du kan skrive over gjeldende tekst, er det to måter å gjøre dette på. Den enkleste måten er å trykke på innfelt tasten, som slår modus av og på. En annen måte er å sette Sett inn-tasten for å slå av og på Overtype-modus.

Slik endrer du innstillingene for Overtype-modus:

  1. Gå til filet > alternativer.

  2. alternativer for Word dialogboksen, velg Avansert.

  3. Redigeringsalternativer velger du ett av følgende:

    • Hvis du vil bruke Sett inn-tasten for å kontrollere modus for overskriving, velger du Bruk Insert-tasten for å kontrollere overtype merk av i boksen.
    • For å aktivere modus for overtype permanent, velg Bruk overtype-modus merk av i boksen.

  4. Plukke ut OK.


Legg igjen en kommentar