VSD-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med .VSD-filtypen er en Visio Drawing-fil opprettet av Visio, Microsofts profesjonelle grafiske applikasjon. Dette er binære filer som kan inneholde tekst, bilder, CAD-tegninger, diagrammer, merknader, objekter og mer.

Microsoft Visio 2013 (og nyere) er standard for lagring av Visio Drawing-filer med .VSDX-filtypen, som er basert på XML og komprimert med ZIP.

Visio-filer brukes til å lage alt fra programvare og nettverksdiagrammer til flytskjemaer og organisasjonskart.

VSD er også kort for noen ting som ikke har noe å gjøre med datafilformater, som stasjon med variabel hastighet, Debugger for Visual Studio, vertikal situasjonsvisning og virtuell delt disk. Det er også navnet på det diskbaserte analoge videoformatet som står for Video Single Disc.


Hvordan åpne VSD-filer

Visio er det primære programmet som brukes til å opprette, åpne og redigere VSD-filer. Hvis du ikke har det programmet, kan du fortsatt åpne filen med CorelDRAW, iGrafx FlowCharter eller ConceptDraw PRO.

Noen andre VSD-åpnere som fungerer uten å ha Visio installert, og som er helt gratis, inkluderer LibreOffice og Microsoft Visio 2013 Viewer. Førstnevnte er en gratis kontorsuite som ligner på MS Office (som Visio er en del av), og sistnevnte er et gratis verktøy fra Microsoft som en gang installert vil åpne VSD-filer i nettleseren din.

LibreOffice og ConceptDraw PRO kan åpne VSD-filer på både macOS og Windows. Imidlertid kan Mac-brukere også bruke VSD Viewer.

Hvis du trenger å bruke filen på Linux, er installering av LibreOffice det beste alternativet.

Visio Viewer iOS er en app for iPad og iPhone som kan åpne disse filene.

VSDX-filer brukes i MS Office 2013 og nyere, så du trenger Microsoft Visio Compatibility Pack hvis du vil bruke VSDX-filen i en eldre versjon av programvaren.

VSDX-filer er strukturert annerledes enn VSD-filer, noe som betyr at du kan trekke ut noe av innholdet uten å engang trenge noen av disse programmene. Det beste alternativet er med en gratis filutpakker som 7-Zip.


Hvordan konvertere en VSD-fil

Zamzar er en gratis dokumentkonverterer som lar deg konvertere en VSD-fil online til PDF, BMP, GIF, JPG, PNG og TIF / TIFF.

Du kan bruke Visio's filet > Lagre som menyvalg for å konvertere filen til VSDX og andre Visio-filformater som VSSX, VSS, VSTX, VST, VSDM, VSTM og VDW. Visio kan også lagre filen i SVG, DWG, DXF, HTML, PDF og et antall bildefilformater, noe som gjør deling veldig enkelt.

De andre programmene nevnt ovenfor kan sannsynligvis også lagre det i andre formater, sannsynligvis gjennom en Lagre som or Eksport menyen.


Mer informasjon om VSD-format

Dette formatet bruker tapsfri komprimering for å komprimere innholdet i filen. Et lignende format kalt Visio Drawing XML (som bruker .VDX-filtypen) gjør det ikke. Dette er grunnen til at VDX-filer ofte er tre til fem ganger større i filstørrelse enn VSD-er.

Selv om Visio 2013+ ikke lagrer nye dokumenter som standard i VSD-format, støtter disse versjonene fremdeles formatet fullt ut, slik at du kan åpne, redigere og lagre det hvis du vil.

Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Hvis informasjonen ovenfor ikke hjelper deg med å åpne eller konvertere filen, har du kanskje ikke å gjøre med en VSD-fil i det hele tatt. Kontroller at du leser filtypen riktig. det skal stå ".VSD" etter filnavnet. Hvis ikke, har du en fil som bare deler noen av de samme bokstavene som VSD-filer.

For eksempel ser PSD-filformatet nesten ut som VSD, men det brukes med Photoshop, ikke Visio. ESD-filer er like, men kan brukes med enten Microsoft-operativsystemet eller Expert Scan-programvaren.

En annen som er litt forvirrende er VST-filtypen. Det kan være en Visio Drawing Template-fil, men det kan i stedet være et VST Audio Plugin. Hvis det er førstnevnte, kan det selvfølgelig åpnes med Visio, men hvis det er en plugin-fil, må den åpnes med et program som kan godta det formatet, som ikke er Visio.

Filendelsene VHD og VHDX er også like, men de brukes til virtuelle harddisker.


Legg igjen en kommentar