Gratis Microsoft Office-dokumentvisere

Leter du etter en gratis måte å lese Microsoft Word-, Excel-, PowerPoint-, Access-, Visio- eller Lync-dokumenter uten å kjøpe de nyeste versjonene av disse programmene selv?

Hvis du eier Microsoft Office-pakken, deler du på samme måte dokumenter med de som ikke gjør det?

De fleste kraftbrukere på kontorprogramvare vil bli frustrert ved å bruke et verktøy som dette hver dag på grunn av de begrensede verktøyene, men situasjonen din kan fortjenes å bruke en av disse gratis, nettbaserte seerne uansett. Selv om du ikke kan redigere dokumenter i disse gratis nettgrensesnittene, kan du se, kopiere eller skrive ut Office-dokumenter som er skrevet av andre - uten å måtte forplikte deg til Office selv.

Microsoft har avviklet de gratis visningsprogrammene for Word, Excel og PowerPoint. Microsoft anbefaler "å installere Word-mobilappen eller lagre dokumenter i OneDrive eller Dropbox, der Word Online åpner dem i nettleseren din."


Alternativer til gratis seere: Gratis programvaresuiter og apper for kontorer

Før du laster ned en seer, bør du også vurdere gratis Microsoft Office Online (Web Apps), som lar deg både lese og utføre et begrenset, men effektivt utvalg av redigering. Du finner Word-, Excel-, PowerPoint- og OneNote-apper som er tilgjengelige for Windows, Mac OS X, iOS og Android.

Hvis noen sender deg filtillatelser til et dokument som ligger i Microsofts sky OneDrive, kan du gjøre endringer ved hjelp av denne webappen.

Siden både seerne og webappene brukes i nettleseren din, og derfor krever en internettforbindelse, kan sistnevnte være mer fornuftig for deg som en løsning.

Det er andre gratis programvarepakker og apper med åpen kildekode.


Microsoft Visio Viewer

Selv noen Office-strømbrukere har aldri hørt om Microsoft Visio. Dette er et diagramprogram for å lage flytskjemaer, organisasjonskart eller andre visuelle fremstillinger.

Selv om du ikke kan opprette eller redigere inngående, kan du gjøre følgende i visningen: se filer med utvidelser som .vsd, .vsdx, .vsdm, .vst, .vstx, .vstm, .vdx, .vdw eller .vtx, bruk hurtigtaster og hurtigmenyer, vis formegenskaper, juster noen laginnstillinger, skriv ut noen elementer som passer til en gitt skjerm, og bruk noen kommentarfunksjoner.

Siden Visio vanligvis ikke er inkludert i noen av Microsofts forhåndspakkede versjoner, er det fornuftig for bedrifter, for eksempel å kjøpe en kopi til hovedbrukeren eller en enkelt datamaskin. På denne måten kan Visio 2013 Viewer installeres gratis for andre i teamet å samarbeide om.
Last ned Visio 2013 Viewer


Du kan også trenge denne kompatibilitetspakken

Husk at seerne kanskje ikke løser noen av de mer intrikate kompatibilitetsfeilene du kan støte på. Av den grunn tilbyr Microsoft også sin Microsoft Office-kompatibilitetspakke for Word-, Excel- og PowerPoint-filformater.

Siden hver nye programversjon har en tendens til å tillate nye filtyper, kan det hende du trenger denne kompatibilitetspakken for å laste opp filen du er interessert i.

Les alltid lisensvilkår

Som med alle nedlastinger, sørg for å lese lisensvilkår angående skrifter og andre aspekter av filer du kan være interessert i å kopiere eller skrive ut. Selv om du ikke har kjøpt en fullversjon av Microsoft Office, godtar du fortsatt lisensvilkår for disse seerne ved å bruke dem. Du kan faktisk ikke installere eller bruke skriftene på andre enheter i det hele tatt, fordi du ikke har kjøpt retten til å gjøre det.


Legg igjen en kommentar