VOB-fil (hva det er og hvordan du åpner en)

En fil med .VOB-filtypen er sannsynligvis en DVD Video Object-fil, som kan inneholde både video- og lyddata, samt annet filmrelatert innhold som undertekster og menyer. Noen ganger blir de kryptert og vanligvis sett lagret på roten av en DVD i VIDEO_TS-mappen.

3D-modeller kalt Vue Objects bruker også denne filtypen. De er laget av E-on Vue 3D-modelleringsprogrammet og kan struktureres ved hjelp av informasjonen som er lagret i en MAT (Vue Material) -fil.

Live for Speed-bilspillspillet bruker også VOB-filer for å strukturere og modellere 3D-biler. Kjøretøyene er symmetriske, så bare halvparten av modellen er inneholdt i filen; resten genereres av spillet.

VOB er også et akronym for tale over bredbånd og video over bredbånd, men har heller ikke noe å gjøre med filformatene som er nevnt her.


Hvordan åpne en VOB-fil

Flere programmer som håndterer videoer, kan åpne og redigere VOB-filer. Noen gratis VOB-spillere inkluderer Windows Media Player, Media Player Classic, VLC, GOM Player og Potplayer.

Andre, ikke-gratis åpnere inkluderer CyberLinks PowerDVD-, PowerDirector- og PowerProducer-programmer.

VobEdit er et eksempel på en gratis VOB-editor, og andre programmer som DVD Flick kan gjøre vanlige videofiler om til VOB-filer med det formål å lage en DVD-film.

For å åpne en på macOS, kan du bruke VLC, MPlayerX, Elmedia Player eller Roxio Toast. VLC fungerer også med Linux.

Hvis du trenger å åpne VOB-filen i et annet program som ikke støtter formatet eller laste den opp til et nettsted som YouTube, kan du konvertere filen til et kompatibelt format ved hjelp av en VOB-omformer som er oppført i avsnittet nedenfor.

Hvis det du har er i Vue Objects-formatet, bruk E-on's Vue for å åpne det.

Live for Speed-spillet bruker VOB-filer i bilfilformatet, men du kan sannsynligvis ikke åpne filen manuelt med den. I stedet trekker programmet sannsynligvis inn VOB-filer fra et bestemt sted automatisk under spillingen.


Hvordan konvertere VOB-filer

Det er flere gratis videofilomformere, som VideoSolo Free Video Converter, som kan lagre VOB-filer til MP4, MKV, MOV, AVI og andre videofilformater. Noen, som Freemake Video Converter, kan til og med lagre filen direkte på en DVD eller konvertere den og laste den opp direkte til YouTube.

For Vue Objects-filer, bruk Vue for å se om den støtter lagring eller eksport av 3D-modellen til et nytt format. Se etter alternativet i a Lagre som or Eksport området på menyen, mest sannsynlig filet menyen.

Tatt i betraktning at selve Live for Speed-spillet sannsynligvis ikke tillater deg å åpne filen manuelt, er det like lite sannsynlig at det er en måte å konvertere VOB-filen til et nytt filformat. Det er mulig at du kan åpne den med et bilderedigeringsprogram eller 3D-modelleringsprogram for å konvertere det til et nytt format, men det er sannsynligvis liten grunn til å gjøre det.


Kan du fortsatt ikke åpne den?

Det første du må sjekke om filen din ikke åpnes med forslagene ovenfor, er selve filtypen. Forsikre deg om at det virkelig står ".VOB" på slutten og ikke noe som bare er stavet på samme måte.

VOXB-filer er for eksempel bare en bokstav av VOB-filer, men brukes til et helt annet filformat. VOXB-filer er Voxler nettverksfiler som åpnes med Voxler.

En annen er filformatet Dynamics NAV Object Container som bruker FOB-filtypen. Disse filene brukes med Microsoft Dynamics NAV (tidligere kjent som Navision).

VBOX-filer forveksles også lett med VOB-filer, men brukes i stedet av Oracle's VirtualBox-program.

Som du kan fortelle i bare noen få eksempler, er det mange forskjellige filutvidelser som kan høres ut som eller se ut som "VOB", men som ikke har noen betydning for om filformatene i seg selv er relaterte, eller om de kan brukes med samme programvare. programmer.


Legg igjen en kommentar