Yahoo Messenger: Hva var det og hvorfor ble det slått av?

Yahoo Messenger var en direktemeldingstjeneste fra Yahoo! som ble levert for mobile enheter via smarttelefonappen og stasjonære brukere via nettet og et program.

Yahoo! slå av Yahoo Messenger 17. juli 2018. Det er imidlertid ikke det eneste tilgjengelige IM-programmet; det er mange Yahoo Messenger-alternativer som fungerer på samme måte.


Hva var Yahoo Messenger?

Yahoo!

Yahoo Messenger-appen var omtrent som andre meldingsapper. Du kan sende gratis tekster til vennene dine ved hjelp av internett, og det fungerte på en rekke plattformer. Dette betydde at du kunne installere Yahoo Messenger-appen på telefonen eller nettbrettet, eller trekke den opp på datamaskinen din for å sende gratis tekster uten å betale for en sms-tjeneste.

Utover tekst var det også støtte for andre ting, som GIF, bilder, uttrykksikoner og andre filer. Så lenge du hadde en gyldig internettforbindelse, enten Wi-Fi eller fra en mobildataplan, kunne du kommunisere med venner og familie helt gratis.

Det ble gjort mange endringer i Yahoo Messenger gjennom årene. Den ble utgitt i 1998 som Yahoo! Søker med en innebygd chatteromstjeneste før du blir omdøpt til Yahoo Messenger et år senere.

Funksjoner kom og gikk, inkludert LAUNCHcast Radio-plugin, YouTube-streaming og spill i chat, VoIP, videosamtaler, Yahoo! 360-integrering, telefonsvarer, Flickr-støtte og muligheten til å chatte med Facebook-venner.


Hvorfor sluttet Yahoo Messenger seg?

Det er ikke uvanlig at tjenester, spesielt langvarige som Yahoo Messenger, når sitt slutt. Selskapet utvikler seg, brukere faller ut, konkurrerende tjenester dukker opp, tjenesten taper penger osv.

I følge Yahoo! Endte de Yahoo Messenger med å avlede tid og ressurser til andre kommunikasjonsverktøy:

Etter hvert som kommunikasjonslandskapet fortsetter å endre seg, er vi fokusert på å bygge og introdusere nye, spennende kommunikasjonsverktøy som passer bedre til forbrukernes behov.


Yahoo Messenger-erstatninger

Det er dusinvis av apper du kan bruke i stedet for Yahoo Messenger, for eksempel Facebook Messenger, Skype, WhatsApp og Signal. Hva du velger å erstatte Yahoo Messenger, bør imidlertid avhenge av hva du vil at den skal gjøre.

For eksempel, hvis du ønsker å ringe gratis, er det mange måter å ringe noen med bare en app. Eller kanskje du vil ringe gratis videosamtaler fra datamaskinen din, eller sende gratis tekster.

De fleste meldingsapper inkluderer faktisk alle disse funksjonene; de lar deg ringe lyd- og videosamtaler, sende og motta tekster og dele filer. Noen, som Facebook Messenger, er nærmere knyttet til Yahoo Messenger enn andre, og kan kjøre fra telefonen / nettbrettet, datamaskinen og en nettleser.

Yahoo! introduserte sitt eget alternativ til Yahoo Messenger i 2018, opprinnelig kalt Yahoo! Ekorn og deretter Yahoo Together. Men etter bare et år, 4. april 2019, ble det også stengt.

Selv om Yahoo Messenger er borte, kan du fortsatt bruke Yahoo-kontoen din til andre ting som tilgang til Yahoo Mail og Yahoo Groups.


Legg igjen en kommentar