Slik aktiverer du gjestekontoen i Windows 7

Hvis du har en datamaskin hjemme som flere bruker, og du vil holde det digitale skapet trygt, vil du definitivt opprette brukerkontoer for alle de som har tilgang til PCen.

Hva gjør du med de brukerne som ikke fortjener sine egne brukerkontoer, for eksempel gjester, et familiemedlem som henger i helgen eller en venn du låner datamaskinen til en stund?

Det er usannsynlig at du oppretter en brukerkonto for hver person som legger en finger på tastaturet, så hva er alternativene dine? Bruk gjestekontoen.

Hvis du allerede har gjestekontoen aktivert i Windows 7, men ikke vil at tilfeldige personer skal få tilgang til PC-en din, kan du også deaktivere gjestekontoen slik at bare personer med brukerkontoer har tilgang til datamaskinen din.

Fra januar 2020 støtter ikke Microsoft lenger Windows 7. Vi anbefaler at du oppgraderer til Windows 10 for å fortsette å motta sikkerhetsoppdateringer og teknisk støtte.


Lær om gjestekontoen

Hvordan vet du om gjestekontoen er aktivert? Når du slår på datamaskinen og velkomstskjermen vises, vises en liste over tilgjengelige kontoer. Hvis du ser Gjest som en av kontoene, så er gjestekontoen aktivert.

Slik aktiverer du gjestekontoen i Windows 7

Hvis gjestekontoen ikke vises, følger du disse trinnene for å aktivere gjestekontoen på datamaskinen din.

 1. Gå til start Menu > kontroll Panel.

 2. Plukke ut Brukerkontoer og Family Safety.

  Du kan også få tilgang til gjestekontoalternativet ved å klikke på Legg til eller fjerne brukerkontoer lenke rett nedenfor Brukerkontoer og Family Safety.

 3. Plukke ut Brukerkontoer.

 4. Plukke ut Administrer en annen konto.

  Hvis du blir bedt om av Brukerkontokontrollklikk Ja å fortsette.

 5. Plukke ut Gjest fra listen over kontoer.

  Når kontoen er av, står det følgende: Gjestekontoen er av.

 6. Plukke ut Turn On for å aktivere Gjest konto i Windows 7.

Hvis du slår på gjestekontoen, kan personer som ikke har en konto bruke gjestekontoen til å logge på datamaskinen. Passordbeskyttede filer, mapper eller innstillinger er ikke tilgjengelig for gjestebrukerne.


Deaktiver gjestekontoen i Windows 7

Hvis du finner ut at gjestekontoen gjør deg litt urolig fordi alle kan få tilgang til datamaskinen din, kan du velge å slå den av.

For å slå av gjestekontoen i Windows 7, følg disse trinnene:

 1. Gå til start Menu > kontroll Panel.

 2. Plukke ut Brukerkontoer og Family Safety.

 3. Plukke ut Brukerkontoer.

 4. Plukke ut Administrer en annen konto.

 5. Plukke ut Gjest fra listen over kontoer.

 6. Plukke ut Slå av gjestekontoen.

Slik bruker du gjestekontoen i Windows 7

Du har to alternativer for å bruke gjestekontoen i Windows 7. Den første er å logge ut av din eksisterende konto i Windows 7 og logge på igjen ved hjelp av gjestekontoen.

Det andre alternativet er å bruke alternativet Bytt bruker og velge gjestekontoen som kontoen du vil logge på.


Legg igjen en kommentar