Hvert eneste Apple-spill av året noensinne

Apple App Store har tusenvis av spill for iPhone og iPad. Hver desember tildeler Apple sin Game of the Year-ære til en tittel på hver iOS-plattform. Vi har samlet en liste over alle vinnere av Game of the Year for iPhone og iPad siden prisen ble opprettet i 2010.

De fleste av disse titlene er tilgjengelige for både iPhone og iPad via Apple Arcade-abonnementstjenesten.


2019

Sky: Children of the Light - iPhone

Fra produsentene av Flower and Journey er Sky: Children of the Light et hjerteoppvarmende eventyrspill som oppmuntrer til positive interaksjoner mellom spillere. Ikke la deg lure av den søte estetikken; Sky: Children of Light er en overraskende dyp opplevelse. Hver av de syv verdenene du kan utforske er basert på forskjellige stadier i livet, noe som gir spillet en unik forbindelse fra den virkelige verden. Med all negativiteten på nettet, tilbyr Sky: Children of the Light en forfriskende påminnelse om at verden i utgangspunktet er et bra sted.

Thatgamecompany Last ned Sky: Children of the Light for iPhone

Hyper Light Drifter - iPad

Hyper Light Drifter er en ambisiøs hyllest til rollespillene på slutten av 90-tallet, men det ser langt mer imponerende ut enn noe du har spilt på Super Nintendo. Spillerne må krysse et vakkert, øde land herjet av vold på jakt etter en kur mot en mystisk sykdom. Det som starter som en grei RPG blir stadig mer kompleks når du utvikler karakteren din for å lære nye ferdigheter og lage nye våpen. Topp det hele med et hjemsøkende lydspor fra Disasterpeace, og du har det beste spillet for iPad fra 2019.

Heart Machine / Abylight SL Last ned Hyper Light Drifter til iPad

Sayonara Wild Hearts - Apple Arcade

Med lanseringen av Apple Arcade i 2019 opprettet Apple en ny kategori for spill på abonnementstjenesten. Den første utmerkelsen var Sayonara Wild Hearts for sin stilige animasjon, hjertebankende originale lydspor og spennende spill. Det har spillere som kjører gjennom surrealistiske omgivelser, deltar i motorsykkel-dueller og dansekamper underveis. Spillet går så greit på iPad Pro at du sverger på at du spilte på PS4 eller Nintendo Switch.

Simogo Last ned Sayonara Wild Hearts for iPhone


2018

Donut County - iPhone

En persons søppel er en annen vaskebjørnes skatt i Donut County. Dette søte fysikkbaserte puslespillet har overraskende mye dybde. Mest imponerende ble spillet laget helt av en person, Ben Esposito, over en periode på seks år. Hvis du liker Donut County, bør du prøve Espositos andre spill som What Remains of Edith Finch og The Unfinished Swan.

Ben Esposito Last ned Donut County for iPhone

Gorogoa - iPad

Et annet historiedrevet puslespill, Gorogoa, har nydelig håndtegnet illustrasjon av designeren Jason Roberts. Spillet inneholder ingen dialog eller instruksjoner; spillerne overlates til sine egne enheter for å manipulere gjenstandene på skjermen for å utvikle den visuelle fortellingen. Hvis du leter etter en tankegang som er alt annet enn frustrerende, bør Gorogo være din favoritt.

Jason Roberts Last ned Gorogoa for iPad


2017

Splitter Critters - iPhone

Hvis du elsker spill som Cut the Rope, ble Splitter Critters laget med tanke på deg. Målet er å veilede søte romvesener tilbake til hjemverdenen ved å kutte opp byggepapirmiljøer og omorganisere dem med fingrene. Du vil nok leke med hodetelefoner for å nyte det hypnotiske lydsporet. I motsetning til mange mobilspill inneholder Splitter Critters ikke annonser eller kjøp i app, så du trenger ikke å bekymre deg for avbrudd.

RAC7 Last ned Splitter Critter for iPhone

Vitnet - iPad

Det er sikkert mange puslespill for iPad, men få er like intrikate som The Witness. Det har et enkelt premiss: Du våkner på et mystisk sted og må finne ut hvordan du kommer hjem. I stedet for å gå lineært fra puslespill til puslespill, har spillerne en enorm åpen verden å utforske på fritiden. The Witness ligner spill som The Room, men det er i en langt større skala enn noe som er blitt forsøkt på en mobil enhet.

Jonathan Blow / Thekla Inc Last ned The Witness for iPad


2016

Clash Royale - iPhone

Clash Royale bygger på mekanikken som gjorde Clash of Clans så vellykket mens de introduserte nye elementer i sanntidsstrategiens sjanger. Del kortbasert RPG, del tårnforsvarsspill, Clash Royale setter spillere mot hverandre i en-mot-en eller to-mot-to-kamper for ære. Ukentlige utfordringer og arrangementer gjorde dette til et must-play mobilspill i 2016.

Supercell Last ned Clash Royale for iPhone

Kuttet - iPad

I Severed hacker og kutter spillere forferdelige monstre og bruker lemmer for å løse gåter. Selv om det kan høres sykelig ut, gir den livlige grafikken og kreative karakterdesignene litt levetid til oppgaven. IPad-versjonen av Severed støtter flere iOS-eksklusive funksjoner, inkludert Metal grafikkakselerator, Apple 3D Touch og videoopptak med ReplayKit. Forgreningsbaner, flere vanskelighetsgrader og prestasjoner gir mange timer med omspillingsverdi til en allerede lang opplevelse.

DrinkBox Studios Last ned Severed for iPad


2015

Lara Croft GO - iPhone

Å gjenskape et elsket videospill i en helt annen sjanger er en dristig oppgave. Ikke desto mindre visste utviklerne på Square Enix Montreal hvordan de skulle holde liv i Tomb Raider-ånden: ved å fokusere på spenningen og farene som gjorde det så stort i utgangspunktet. Basert på den originale PlayStation-klassikeren, er Lara Croft GO et turbasert puslespill som utfordrer spillerne til å overleve 101 unike gåter når de prøver å løse mysteriet til Venom-dronningen.

Square Enix Last ned Laura Croft Go for iPhone

Beskjær - iPad

Å heve bonsai-trær er ment å være en fredelig, meditativ opplevelse, og beskjæring passer absolutt til den beskrivelsen. Enkelt å være et av de beste puslespillene på iOS, kan Prune også være utfordrende og dypt tilfredsstillende. Som tittelen antyder, må spillerne beskjære grenene til et raskt voksende tre på en måte som hjelper dem å nå sollyset slik at de kan blomstre. Selvfølgelig, siden dette er et videospill, er det mer enn noen irriterende hindringer som kommer i veien.

Joel McDonald Last ned beskjære for iPad

2014

Trees! - iPhone

Hvis du har spilt 2048 på iOS eller Android, så Threes! vil føle seg veldig kjent. Originalversjonen av det populære puslespillet skyveblokk, Threes! er enkelt, men likevel utfordrende. Spillere må flytte like tall sammen for å skape større tall. Hvis du lar brettet fylle seg, er det slutt. Et fengende lydspor, sjarmerende grafikk og originalt spill gjorde dette til et enkelt valg for Apple i 2014.

Sirvo LLC Last ned treer! for iPhone

Monument Valley - iPad

Med sin MC Escher-inspirerte spill, kjevefallende grafikk og den ordløse historien ble Monument Valley en av App Stores største hits i 2014. Det var så vellykket at det ble et sentralt poeng i sesong tre av House of Cards på Netflix. . Et annet puslespill, Monument Valley, oppfordrer spillerne til å utforske umulige landskap. Spillerne må peke, produsere og snu miljøet for å avsløre nye veier for deres heltinne prinsesse.

ustwo Last ned Monument Valley for iPad

2013

Latterlig fiske - iPhone

Liker du jakt og fiske? Ridiculous Fishing lar deg gjøre begge deler samtidig. Først må du slippe lokket i vannet så lavt du kan, og unngå alle de mindre fiskene underveis. Når du har hekta en stor, rull den inn og kast den opp i luften slik at du kan skyte den med jaktgeværet ditt. Ridiculous Fishing lever absolutt opp til navnet sitt, men det er også merkelig vanedannende.

Vlambeer Last ned Ridiculous Fishing for iPhone

Badland - iPad

Badland er et nydelig spill der spillerne bruker fingeren til å veilede nysgjerrige utseende gjennom en farlig skog fylt med dødelige feller. Til tross for sine enkle kontroller har Badland omhyggelig utformede nivåer som vil teste tankene dine og reflekser. I årene siden spillets første utgivelse har Badland sett mange oppdateringer, inkludert en nivåredaktør som lar deg designe og dele dine egne scener.

Frogmind Last ned Badland for iPad

2012

Rayman Jungle Run - iPhone

Rayman Jungle Run var en pioner innen den utrolig populære endeløse spillersjangeren. Tidlige plattformspillere på iPhone stolte på virtuelle d-pads og knapper på skjermen for å gjenskape opplevelsen av å ha en kontroller. Rayman Jungle Run unngikk denne standarden, og valgte i stedet enkelhet med ett trykk. Denne formelen har siden blitt perfeksjonert i spill som Super Mario Run og Alto's Adventure. Dessverre er Rayman Jungle Run ikke lenger tilgjengelig i Apple App Store, men Android-brukere kan fortsatt laste den ned på Google Play.

Ubisoft

Rommet - iPad

Ikke siden Myst har det vært et miljømessig puslespill så dypt og utfordrende. Et absolutt must-have for iPad-eiere, The Room tilbyr en serie unike bokser som bare kan låses opp ved å løse stadig mer komplekse oppgaver. I tillegg til flere oppfølgere har The Room inspirert hundrevis av etterlignere og dermed pustet nytt liv inn i en gammel sjanger.

Brannsikre spill Last ned rommet for iPad

2011

Tiny Tower - iPhone

Tiny Tower tilbyr en forenklet (men dypt tilfredsstillende) empire-building opplevelse. Spillerne bygger etasje etter etasje i tårnet sitt, setter opp butikker og matcher potensielle ansatte med sine drømmejobber. Siden 2011 har teamet bak Tiny Tower skapt et bredt utvalg av kule mobilopplevelser. Multiplayer-ordspillet Capitals, den slangeinspirerte roguelike Nimble Quest og Tiny Tower-esque Tiny Death Star ble alle produsert av de fine folkene på NimbleBit.

Nimblebit Last ned Tiny Tower for iPhone

Dead Space for iOS - iPad

Det er fantastisk å tenke på at et spill som Dead Space for iOS kunne se så glatt ut på iPad i 2011. En original historie satt mellom Dead Space og Dead Space 2, Dead Space for iOS, var like anspent, skremmende og nydelig som konsollen. brødre. Så langt som horrorspill går, var dette den beste tittelen i App Store i mange år. Dessverre er spillet ikke lenger tilgjengelig for nedlasting, så den eneste måten å spille det på er å jailbreak din iPad.

EA

2010

Planter mot zombier - iPhone

EA viste verden hvor kraftig en enhet som passer i lommen din kan være for spill med sin mobile versjon av Plants vs. Zombies. Ettersom 2010 fremdeles var de første dagene av App Store, var det i utgangspunktet uhørt å få en full PC-port. Den innovative banebaserte designen satte et nytt spinn på Tower Defense-sjangeren som det var sårt behov for den gang. PvZ fortsatte med å bli en av de mest vellykkede franchisene for mobilspill, og gyt flere oppfølgere som Plants vs Zombies: Garden Warfare.

EA Last ned Plants vs. Zombies for iPhone

Osmos - iPad

En annen overraskende PC-port til iOS, iPad-spillere i 2010, ville ha sverget at Osmos ble bygget fra grunnen av med tanke på berøringsskjermer. Rolig, nydelig og drevet av tyngdekraften på en skala som Carl Sagan ville godkjenne, Osmos er et spill om masse og bevegelse blant stjernene. Osmos er den slags opplevelse det er vanskelig å feste en etikett på. Det kan være gammelt etter mobile standarder, men hvis du ikke har prøvd det, er App Store sin første iPad Game of the Year fortsatt en fantastisk opplevelse for berøringsenheter.

Halvkule-spill Last ned Osmos for iPad


Legg igjen en kommentar