Slik løser du D3dx9_33.dll mangler eller ikke er funnet feil

I motsetning til mange andre DLL-feil som kan ha kompliserte årsaker og reparasjoner, skyldes d3dx9_33.dll-problemer på en eller annen måte av et enkelt problem - en slags problem med Microsoft DirectX.

D3dx9_33.dll-filen er en av mange filer i DirectX-programvaresamlingen. Siden DirectX brukes av de fleste Windows-baserte spill og avanserte grafikkprogrammer, vises d3dx9_33.dll-feil vanligvis bare når du bruker disse programmene.

D3dx9_33.dll feil kan vises på datamaskinen din i en av en rekke forskjellige former. Noen av de vanligste d3dx9_33.dll-feilene du kan se, er oppført nedenfor.

D3DX9_33.DLL ikke funnet
Filen d3dx9_33.dll ikke funnet
Det dynamiske koblingsbiblioteket d3dx9_33.dll ble ikke funnet i den angitte banen [PATH]
D3dx9_33.dll ikke funnet. Hvis du installerer på nytt, kan det hjelpe
Filen d3dx9_33.dll mangler
D3DX9_33.DLL mangler. Bytt ut D3DX9_33.DLL og prøv igjen
Mangler komponent d3dx9_33.dll
Dette programmet kunne ikke starte fordi d3dx9_33.dll ikke ble funnet

D3dx9_33.dll feil vises vanligvis når et program, vanligvis et spill, startes. Noen ganger vil d3dx9_33.dll-feil vises etter at et spill er lastet, men rett før spillet begynner.

Som nevnt ovenfor kan en d3dx9_33.dll feilmelding gjelde for ethvert program som bruker Microsoft DirectX, men det er oftest videospill.

Noen vanlige spill som har vært kjent for å generere d3dx9_33.dll-feil inkluderer Lost Planet: Extreme Condition, Colin McRae DiRT, Scarlet Weather Rhapsody, BioShock, Red Light Center, World in Conflict, Civilization IV, SimCity Societies, Chessmaster: Grandmaster Edition, Patchcon : Forsvar biblioteket, Spider-Man: venn eller fiende, og mer.

Ethvert av Microsofts operativsystemer siden Windows 98 kan påvirkes av d3dx9_33.dll og andre DirectX-problemer. Dette inkluderer Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP og Windows 2000.


Slik løser du D3dx9_33.dll feil

Ikke under noen omstendigheter, last ned d3dx9_33.dll DLL-filen individuelt fra noe DLL-nedlastingsside. Det er en rekke forskjellige grunner til at nedlasting av DLL-filer fra disse nettstedene er en dårlig ide.

Hvis du allerede har lastet ned d3dx9_33.dll fra et av disse DLL-nedlastingssidene, kan du fjerne det fra hvor du legger det og fortsette med følgende trinn.


 1. Start datamaskinen på nytt hvis du ikke har gjort det ennå.

  D3dx9_33.dll-feilen kan være et problem eller et engangsproblem, og en enkel omstart kan fjerne det helt. Det er usannsynlig at dette løser problemet, men omstart er alltid et godt første feilsøkingstrinn.


 2. Installer den nyeste versjonen av Microsoft DirectX. Sjansen er stor for at oppgradering til den nyeste versjonen av DirectX vil fikse feilen d3dx9_33.dll ikke funnet.

  Microsoft slipper ofte oppdateringer til DirectX uten å oppdatere versjonsnummer eller bokstav, så sørg for å installere den nyeste versjonen selv om versjonen din er teknisk den samme.

  Det samme DirectX-installasjonsprogrammet fungerer med alle versjoner av Windows, inkludert Windows 10, 8, 7, Vista og XP. Den erstatter alle manglende DirectX 11-, DirectX 10- eller DirectX 9-filer.

 3. Forutsatt at den siste DirectX-versjonen fra Microsoft ikke løser d3dx9_33.dll-feilen du mottar, se etter et DirectX-installasjonsprogram på spillet eller applikasjons-CD eller DVD. Vanligvis, hvis et spill eller et annet program bruker DirectX, vil programvareutviklerne ta med en kopi av DirectX på installasjonsplaten.

  • Noen ganger, men ikke ofte, passer DirectX-versjonen på platen bedre for programmet enn den siste versjonen som er tilgjengelig online.

 4. Avinstaller spillet eller programvaren og installer det på nytt. Noe kan ha skjedd med filene i programmet som fungerer med d3dx9_33.dll, og en ominstallering kan gjøre susen.

 5. Gjenopprett d3dx9_33.dll-filen fra den siste DirectX-pakken. Hvis feilsøkingstrinnene ovenfor ikke har fungert for å løse d3dx9_33.dll feilmelding, kan du prøve å trekke ut d3dx9_33.dll-filen individuelt fra DirectX-pakken.

 6. Oppdater driverne for skjermkortet. Selv om det ikke er den vanligste løsningen, kan oppdatering av driverne for skjermkortet på datamaskinen i noen situasjoner rette opp dette DirectX-problemet.


Legg igjen en kommentar