SMS-sikkerhetskopier: Slik lagrer du tekstmeldinger

Hvis du ofte bruker SMS-meldinger, bør du vite hvordan du lagrer tekstmeldinger på telefonen din, slik at du enkelt kan hente dem senere. Det er også en god ide å sikkerhetskopiere tekstmeldingene dine før en større oppgradering. Det er en rekke måter å utføre en SMS-sikkerhetskopi avhengig av hvilken type telefon du har, enten det er en Android-enhet eller iPhone.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder iOS- og Android-smarttelefoner.


Slik sikkerhetskopierer du tekstmeldinger på Android

Det er en enkel måte å sikkerhetskopiere tekstmeldinger på Android-telefonen din ved hjelp av en gratis mobilapp som heter SMS Backup & Restore. Du kan lagre meldinger på selve enheten, datamaskinen, e-postadressen eller en online lagringstjeneste med disse trinnene:

  1. Last ned SMS-sikkerhetskopiering og gjenoppretting fra Google Play Store og start appen.

    Du må ha Android 4.0.3 eller nyere for å bruke denne appen.

  2. I hovedmenyen, trykk Sett opp en sikkerhetskopi for å begynne.

  3. Flytt glidebryterne ved siden av Meldinger og telefonsamtaler til På-posisjon for å sikkerhetskopiere dem.
  4. Klikk på Avanserte alternativer for å tilpasse det som er sikkerhetskopiert. Velg bare valgte samtaler og angi om du vil inkludere emojis eller MMS-meldinger, for eksempel bilder og videoer. Når du er ferdig, velg neste.

  5. Velg hvor du vil lagre sikkerhetskopien (Google Drive, Dropbox eller OneDrive), og trykk deretter på Konfigurer for det valgte alternativet.

  6. Klikk på Logg Inn for å koble telefonen til den elektroniske kontoen din. Velg hvor lenge du vil at meldinger skal lagres på konfigurasjonsskjermen. Hvis du sikkerhetskopierer til mer enn én tjeneste eller plassering, gjenta dette trinnet for hvert alternativ. Trykk på Lagre.

  7. Velg hvor ofte du vil planlegge sikkerhetskopier, og velg deretter Sikkerhetskopier nå.

    Det er også mulig å lagre SMS-sikkerhetskopier på et SD-kort eller overføre nye eller eksisterende SMS-sikkerhetskopier direkte til en annen Android-telefon ved hjelp av Wi-Fi Direct-funksjonen.

SMS Backup & Restore er ikke ditt eneste alternativ. Det er andre populære apper du kan bruke til å sikkerhetskopiere tekstmeldingene dine, inkludert FonePaw Android Data Recovery, MobiKin Doctor for Android, og Dr. Fone for Android.


Slik sikkerhetskopierer du tekstmeldinger på iPhone

iPhone-brukere har tilgang til iCloud, som du kan bruke til å sikkerhetskopiere tekstmeldinger samt andre data på telefonen din. Slik aktiverer du sikkerhetskopiering av tekstmeldinger i iCloud:

  1. Gå til innstillinger på iPhone.

  2. Trykk på pil ved siden av navnet ditt.

  3. Velg iCloud.

  4. Slå på meldinger ved å flytte glidebryteren til På / grønn posisjon.

Du er ferdig. Nå begynner SMS-meldingene dine å sikkerhetskopiere til iCloud.

Når du sletter en melding fra en enhet som bruker iCloud, blir den fjernet fra andre enheter med samme Apple-ID ved hjelp av Meldinger i iCloud.


Slik sikkerhetskopierer du tekstmeldinger til iTunes

Apple fjernet iTunes i macOS Catalina (10.15), men hvis du fortsatt kjører iTunes på en tidligere versjon av operativsystemet, kan du sikkerhetskopiere iPhone SMS-meldingene til Mac-en via iTunes:

  1. Koble iPhone til datamaskinen din ved hjelp av kabelen som fulgte med telefonen. iTunes skal automatisk åpnes på din Mac. Hvis ikke, åpner du den manuelt.
  2. Lås opp iPhone når den ber deg om å gjøre det.
  3. iPhone-sammendragsskjermen blir synlig. Hvis iTunes i stedet åpnes for iTunes Store-skjermen, kan du se etter lite iPhone-ikon rett under og til høyre for Play-knappen. Velg den for å åpne iPhone-sammendragsskjermen.

  4. Hvis du tidligere har aktivert automatiske sikkerhetskopier, begynner iPhone automatisk å synkronisere til datamaskinen eller iCloud via iTunes, avhengig av det valgte alternativet i Sikkerhetskopier-delen av iPhone-sammendragsskjermbildet.

    Hvis du ikke har aktivert automatiske sikkerhetskopier i iTunes, og du vil slå den på, velger du iCloud eller Denne datamaskinen etter Automatisk sikkerhetskopiering i Sikkerhetskopier-delen. Huk deretter av i boksen ved siden av Synkroniser automatisk når denne iPhone er tilkoblet i alternativer-delen av oppsummeringsskjermen.

  5. Velg Sikkerhetskopier nå hvis iTunes ikke er konfigurert til å sikkerhetskopiere automatisk når iPhone er koblet til. iTunes tar sikkerhetskopier av dataene på telefonen din, inkludert tekstmeldingene. Denne prosessen tar noen minutter.

    Du kan også gå til fil > Enheter > Sikkerhetskopiere å starte en engangs manuell sikkerhetskopiering.

ITunes-metoden for SMS-sikkerhetskopiering er greit hvis du vil ha en fullstendig sikkerhetskopi av dataene på telefonen din, inkludert tekstmeldingene. Den eneste ulempen er at den ikke lar deg velge og velge individuelle gjenstander du vil gjenopprette til iPhone.


Sikkerhetskopier tekstmeldinger på iOS ved hjelp av en tredjepartsapp

Hvis du vil ha mer kontroll over måten du sikkerhetskopierer tekstmeldinger på enn det som er mulig med iCloud eller iTunes, kan du prøve en tredjepartsapp. Noen tredjepartsapper for sikkerhetskopiering av tekstmeldinger som får positive anmeldelser inkluderer PhoneRescue, Dr. Fone og Enigma Recovery. Prisene varierer, så det kan være lurt å shoppe rundt. Slik sikkerhetskopierer du tekstmeldinger ved hjelp av Dr. Fone:

  1. Last ned Dr. Fone for iPhone og installer den på datamaskinen din (både Windows- og Mac-versjoner er tilgjengelige).
  2. Åpne Dr. Fone på datamaskinen din og velg Gjenopprett-panelet helt til venstre på skjermen som åpnes.

    Hvis iPhone ikke allerede er koblet til datamaskinen din, får du en melding om å koble den til ved hjelp av en USB-kabel. Du må kanskje også låse opp den.

  3. I venstre panel kan du velge Gjenopprett fra iOS-enheten, Gjenopprett fra iTunes backup-fil eller Gjenopprett fra iCloud-reservefilen. Velg for å sikkerhetskopiere meldinger som er lagret på telefonen Gjenopprett fra iOS-enheten.

  4. Forsikre deg om at boksen ved siden av Slettede data fra enheten er merket av øverst i vinduet, og fjern deretter avmerkingen i ruten ved siden av Eksisterende data på enheten på bunnen.

  5. Du har fremdeles flere alternativer tilgjengelig i den øverste delen for å gjenopprette slettede data fra enheten. For å gjenopprette slettede tekstmeldinger, sørg for at boksen er merket Meldinger og vedlegg er huket av. Deaktiver eller fjern merket for de andre boksene, avhengig av om du også vil gjenopprette disse typer data.

  6. Velg Start Scan nederst til høyre i vinduet. Til slutt vil et nytt vindu vises som viser de slettede tekstmeldingene når de kommer inn. Dr. Fone kan fortsette å gjenopprette meldingene i noen minutter etter dette punktet; appen viser en tidtaker i øverste høyre hjørne av vinduet.

  7. Når Dr. Fone er ferdig, velg tekstmeldingene du vil gjenopprette, og velg deretter Eksporter til Mac (eller et lignende varsel for Windows-datamaskinen din) nederst til høyre på skjermen.

Du kan fortsette å bruke Dr. Fone nå som du har oppdaget om den klarte å hente tekstmeldingene dine. En ett-års lisens koster $ 69.95, mens en livstids lisens koster $ 79.95. En 7-dagers pengene-tilbake-garanti er tilgjengelig.


Legg igjen en kommentar