iPhone-tekstmeldinger sender ikke? Slik løser du det

Når iPhone ikke kan sende tekstmeldinger, kan du føle deg avskåret fra venner og familie. Du kan være bekymret for at noe er permanent galt med iOS-enheten din, men det kan ikke være tilfelle. Hvis iPhone ikke kan sende tekstmeldinger, følger du disse enkle tipsene for å fikse det.

IPhone sender tekster ved hjelp av Apple iMessage-nettverket eller gjennom standard SMS-tekster til ikke-Apple-enheter. Tipsene i denne artikkelen gjelder begge typer teksting, og prosedyrene gjelder for alle versjoner av iOS som støttes for øyeblikket.

Web / Colleen Tighe


Hvordan fikse iPhone-tekstmeldinger som ikke sendes

Det er mange grunner til at iPhone ikke kan sende eller motta tekstmeldinger, inkludert problemer med mobilnettverket eller enkel programvareovervåkning. Problemer kan bare avsløre seg selv når de er løst.

Følg disse instruksjonene for å få iPhone til å sende tekstmeldinger igjen.

  1. Koble til et nettverk. Din iPhone kan ikke sende tekstmeldinger hvis den ikke er koblet til et mobil- eller Wi-Fi-nettverk. Hvis tekstene dine ikke går gjennom, er det her du skal begynne.

    Hvis du kan åpne en webside og teksting fortsatt ikke fungerer, er problemet ikke relatert til nettverket du bruker. Hvis du ikke har internettilgang og ikke kan sende tekster, men Wi-Fi og mobildata er på, er du sannsynligvis utenfor et tjenesteområde, eller ellers er mobilnettverket nede.

  2. Slå flymodus på og av. Deaktiver flymodus, eller slå den på og deretter av for å tvinge den til å finne en forbindelse. Din iPhone skal koble til et tilgjengelig nettverk på nytt, og tekstene dine vil gå gjennom. Hvis tekstene fremdeles ikke vil sendes, kan du gå utenfor eller inn i et område der du vet at det er tilstrekkelig mobil- eller Wi-Fi-dekning.

  3. Bekreft mottakerens telefonnummer og e-post. Hvis tekstene dine fortsatt ikke sendes, må du sørge for at du adresserte tekstmeldingen riktig. Sjekk mottakerens telefonnummer, eller hvis du sender teksten via Meldings-appen, e-postadressen.

    Hvis du bekreftet at du sendte meldinger til riktig person, men ikke får svar, kan nummeret ditt bli blokkert av mottakeren. Hvis de ikke ser tekstene dine, vet de ikke å svare, og gir deg dermed inntrykk av at tekstene dine ikke går gjennom.

  4. Avslutt og start meldingsappen på nytt. Noen ganger må apper avsluttes og startes på nytt for å løse problemer relatert til minneadministrasjon. Tving avslutte meldingsappen, og prøv igjen.

  5. Start iPhone på nytt. Å starte enheten på nytt kan løse mange problemer. Det løser kanskje ikke ting i dette tilfellet, men det er et raskt, enkelt trinn som er verdt å prøve før du dykker inn i mer komplekse alternativer.

  6. Kontroller iMessage-systemstatusen. Det kan være at problemet ikke har noe med din iPhone å gjøre; kanskje Apple-serverne er nede. Sjekk Apple System Status-siden for å se om det er et problem med iMessage. Hvis det er det, må du vente på at Apple løser det.

  7. Bekreft at meldingstypen støttes. Ikke alle telefonselskaper støtter alle slags tekstmeldinger. Det er bred støtte for SMS (Short Message Service), som er standard protokoll for tekstmeldinger. Imidlertid støtter ikke alle selskaper Multimedia Messaging Service (MMS), som brukes til å sende bilder, videoer og sanger.

    Ta kontakt med telefonselskapet ditt for å bekrefte at de støtter typen tekst du prøver å sende. MMS-meldinger støttes for tiden av AT&T, T-Mobile, Sprint, MetroPCS, US Cellular og Verizon Wireless. 

  8. Slå på gruppemeldinger. Hvis tekstmeldingen som ikke sendes har et bilde eller en video, eller du prøver å sende en tekstmelding til en gruppe mennesker, må du bekrefte at innstillingene for å støtte disse funksjonene er aktivert. Plukke ut innstillinger > meldinger. Under SMS / MMS, veksle MMS-meldinger og Gruppemeldinger til On (grønn) posisjon.

  9. Sjekk telefonens dato- og klokkeslettinnstillinger. Din iPhone må registrere de riktige dato- og tidsinnstillingene for at nettverksbaserte tjenester skal fungere skikkelig. Plukke ut innstillinger > general > Dato og tid, og flytt deretter Sett automatisk bryter til On (grønn). Hvis den allerede er på, må du slå den av og på igjen.

  10. Aktiver iMessage på nytt. Hvis du bruker iMessage til å sende tekster, må du kontrollere at iMessage er slått på. Problemet kan være at innstillingen ved et uhell ble slått av. Velg for å slå den på innstillinger > meldinger, og veksle deretter iMessage bytte til On (grønn).

  11. Tilbakestill nettverksinnstillinger. IPhone-nettverksinnstillingene er en gruppe preferanser som styrer hvordan telefonen får tilgang til mobilnettverk. Feil i disse innstillingene kan forstyrre sending av tekster. For å løse disse problemene, tilbakestill nettverksinnstillingene.

  12. Oppdater operatørinnstillinger. Din iPhone har skjulte operatørinnstillinger som hjelper telefonen din til å kommunisere med mobilnettverket for å ringe, overføre data og sende tekster. Trådløse operatører oppdaterer disse innstillingene med jevne mellomrom. Forsikre deg om at du har den nyeste versjonen ved å oppdatere operatørinnstillingene.

  13. Oppdater iOS. Den siste versjonen av iOS inneholder alltid de nyeste forbedringene av funksjonene og feilrettinger. Det er alltid en god ide å oppdatere iOS når du får problemer.

    iOS-oppdateringer er bare et trykk unna med OTA-oppdateringer


Fungerte ikke? Hva du skal gjøre videre

Hvis du prøvde alle trinnene ovenfor og iPhone fortsatt ikke vil sende tekstmeldinger, er det på tide å snakke med ekspertene. Sett opp en Apple Store-avtale for teknisk støtte.

Hvis du pleide å ha en iPhone, men byttet til Android og har problemer med tekstene dine, har Apple en løsning. Du kan fikse iMessage Android-feilen med et enkelt gratis verktøy.

Legg igjen en kommentar