Slik bruker du SoundCloud-appen for å lytte til gratis musikk

SoundCloud er en sosial musikk plattform som alle kan bruke til å dele og lytte til musikk gratis. Hvis du allerede er kjent med andre populære sosiale nettverk som Facebook og Twitter, kan du tenke på SoundCloud som en lignende type tjenester, men for musikk entusiaster av alle slag.


Logge på SoundCloud

SoundCloud er tilgjengelig gratis for Android- og iOS-enheter. Hvis du ikke allerede har en eksisterende SoundCloud-konto, må du opprette en ny konto slik at du kan begynne å bruke den. Du kan opprette en gratis ved å registrere deg via Facebook, Google+ eller via e-post.


Navigere i appen

SoundCloud-plattformen skinner virkelig på mobilen. Når du er inne, vil du legge merke til at appen har følgende hoveddeler å bruke for å navigere gjennom alt:

Hjem: Dette er din personlige nyhetsfeed som viser spor lagt ut og lagt ut av andre SoundCloud-brukere du følger. Gi et hvilket som helst spor en lytting, legg det ut igjen, som det, legg det til i en spilleliste eller start en spor stasjon alt direkte fra nyhetsfeeden din.

Søke: Hvis du leter etter en bestemt bruker eller et spor, kan du bruke appens søkefunksjon til å finne nøyaktig hva du er i humør til å lytte til.

Samling: Dette er fanen der du kan få tilgang til alle dine liker, nylige stasjoner og spillelister. Du kan også se profilen din ved å trykke på tre prikker i øverste høyre hjørne.

Musikkspiller: Denne kategorien vises når du begynner å spille et spor. Det lar deg enkelt få tilgang til det du lytter til for øyeblikket mens du surfer på andre faner i appen.

Stream: Fra Hjem-fanen kan du trykke på pilen øverst merket Strøm for raskt å bla gjennom det som trender innen musikk og lyd. Du kan også bla gjennom forskjellige musikksjangre og former for lydinnhold.


Bruke appen for en kraftig musikkopplevelse

Appen kan brukes slik du vil, men her er tre hovedmåter du virkelig vil dra nytte av den:

Følg brukere du liker for å oppdage ny musikk. Når du klikker på et brukernavn, blir du ført til profilen deres for å se hva de legger ut og hvilke spillelister de har. Du kan følge dem som du ville gjort på ethvert annet sosialt nettverk, og sporene de legger ut eller deler vil vises i hjemme strømmen din.

Lag egen definert spillelister. Når du hører et spor du liker, kan du trykke på tre prikker på den for å legge den til i noen av spillelistene dine. Du kan opprette så mange spillelister du vil, som er offentlige for andre brukere å nyte eller private for eget bruk.

Start en stasjon for å høre en rekke lignende spor. Når du ikke har tid eller tålmodighet til å plukke ut sporene du vil ha i dine egne spillelister, kan du bare trykke på dem tre prikker på hvilket som helst spor du vil at appen skal spille en stasjon med spor som er like. Og du kan alltid få tilgang til de siste stasjonene dine fra profilen din.


Gjør mer med SoundCloud på nettet

SoundCloud-mobilappen har et rent utseende som er enkelt å bruke og ikke overvelder deg med for mange funksjoner. Til tross for dette kan noen brukere lure på hvordan de kan gjøre mer. Her er noen ekstra funksjoner du kan gjøre på SoundCloud, når du logger på kontoen din på nettet på SoundCloud.com.

Last ned eller kjøp spor. På nettet kan det hende at noen spor viser en "nedlasting" eller "kjøp" - lenk under dem ved siden av delings knappen, som ikke er synlig i mobilappen. Mange spor kan lastes ned gratis og kjøpes.

Last opp dine egne spor. SoundCloud er sosialt, noe som betyr at alle kan laste opp sin egen musikk eller lydspor. For øyeblikket kan du ikke laste opp musikk fra mobilappen - du må klikke på Last opp - knappen øverst på siden via nettversjonen av SoundCloud.

Melding til andre brukere. Det er litt rart at private meldinger ikke støttes for øyeblikket på SoundCloud-appen, men det vil kanskje endres med fremtidige oppdateringer. Foreløpig kan du bare sende meldinger til andre brukere fra nettet.

Bli med og delta i grupper. Du kan bli med i grupper på SoundCloud hvor brukerne kan dele og nyte favoritt sporene sine. For å få tilgang til gruppene du har blitt med, klikker du bare på navnet ditt på nettversjonen og velger grupper.

Motta varsler fra brukere som kommuniserer med deg. Akkurat som så mange andre sosiale nettverk, har SoundCloud et varslingssenter i toppmenyen i nettversjonen der du kan se hvem som nylig har fulgt og samhandlet med deg.

Hvis du vil oppdage og lytte til gratis musikk, er SoundCloud virkelig en må-ha-app å ha installert på enheten din. Det er en av få gratis musikktjenester som virkelig setter den sosiale komponenten i lytteopplevelsen.


Legg igjen en kommentar