Slik streamer du til Twitch på Xbox One

Kringkasting av Xbox One-spill med Twitch-streamingtjenesten har nesten blitt like vanlig som å spille videospillene selv.

Mens noen av de mer populære Twitch-streamere investerer i dyre spillcomputere, fange kort, flere kameraer, hodetelefoner og grønne skjermer, kan alle starte en grunnleggende kringkasting gratis ved å bruke litt mer enn Xbox One-konsollen og noen få valgfritt tilbehør.


Hva du trenger å rykke på Xbox One

For å streame til Twitch på Xbox One-videospillkonsollen din, trenger du ikke mye utover følgende grunnleggende.

  • En konsoll fra Xbox One-familien av enheter som Xbox One, Xbox One S eller Xbox One X.
  • En trådløs eller kablet internettforbindelse. Enten er greit, men jo raskere internettforbindelsen er, jo bedre kvalitet på videoen vil du kunne kringkaste.
  • Ett TV-apparat for å koble til konsollen din slik at du kan se spillingen din.
  • En Xbox One-kontroller for å spille spillet ditt og navigere i Twitch-appen.

Stream video av deg selv med lyd på Twitch

Hvis du ønsker å innlemme videoopptak av deg selv og gi stemmefortelling (som begge er valgfrie), må du også ha følgende elementer.

  • En Xbox One Kinect-sensor. Denne enheten brukes primært til opptak av video for Twitch-strømmen, men kan også fungere som en mikrofon. I tillegg til å forbedre Twitch-sendingen, lar Kinect også Xbox One-eiere bruke talekommandoer, ringe Skype-videosamtaler og spille bevegelsesspill som Dance Central Spotlight, Just Dance og Fruit Ninja.
  • Xbox Kinect-adapteren. Mens Kinect fungerer direkte med den originale Xbox One-konsollen, må eiere av Xbox One S og Xbox One X-utgavene kjøpe Xbox Kinect-adapteren for at den skal fungere skikkelig.

Vurder å oppgradere lydoppsettet ditt

Kinect kan ha en mikrofon, men for lyd av høy kvalitet til strømmen din, bør du bruke en separat enhet:

  • Xbox One Chat Headset: Eiere av den originale Xbox One vil ha mottatt Microsofts eget tilpassede spillhodesett i konsollboksen. Xbox One Chat Headset kobles direkte til Xbox One Stereo Headset Adapter (også inkludert) som kobles til hvilken som helst Xbox One-kontroller. Dette headsettet tar opp klar lyd og er enkel å bruke, og kan også kjøpes separat av spillere med nyere konsoller, som Xbox One S og Xbox One X.
  • Annet hodesett eller mikrofon. Nyere Xbox One-kontrollere inkluderer en 3.5 mm lydkontakt innebygd i bunnen av enheten under d-pad. Denne kontakten kan brukes til å koble ethvert vanlig hodesett, øretelefoner eller mikrofon fra et kraftig spillhodesett til grunnleggende Apple EarPods.

Last ned Twitch Xbox-appen

For å streame til Twitch på Xbox One, må du laste ned gratis Twitch-appen. Slik får du det.

  1. Åpne butikk på dashbordet.

  2. Klikk på det lille Søk ikonet.

  3. Skriv Twitch. Twitch-appen, med det lilla ikonet, skal vises mens du skriver. Trykk på det. Du blir ført til appens offisielle liste i butikken. Klikk på for å laste den ned.

  4. Appen din installeres på Xbox One-konsollen og kan bli funnet i Mine spill og apper skjermen funnet i veilede (menyen som dukker opp når du trykker på sirkel Xbox-knappen på kontrolleren din).


Koble til Twitch- og Xbox-kontoer

For å sikre at Xbox One sender til Twitch-kontoen din, må du utføre en første tilkobling ved hjelp av datamaskinen din. Etter at Twitch-kontoen din er koblet til Xbox One, trenger du ikke gjøre det igjen med mindre du bytter ut konsollen eller endrer Twitch-kontoer.

  1. Gå til det offisielle Twitch-nettstedet i nettleseren din på datamaskinen din og logg inn.

  2. Åpne Twitch-appen på Xbox One og klikk på Logg Inn knapp. Appen gir deg en sekssifret kode.

  3. På datamaskinen din, i samme nettleser som du logget inn på Twitch, kan du gå til den spesielle aktiveringssiden og skrive inn koden fra appen.


Starter din første Twitch Stream & Testing

Første gang du streamer fra Xbox One, må du kjøre noen små tester for å sikre at alt fungerer som det skal, og at kvaliteten på lyd og grafikk er så god som mulig. Slik får du alt konfigurert.

  1. Åpne Xbox One-spillet du vil streame. Du vil ikke kunne streame til Twitch uten at et spill er aktivt. Det er greit hvis du åpner den og bare lar den stå på tittelskjermen. Du trenger faktisk ikke begynne å spille spillet.

  2. Gå tilbake til Xbox One-dashbordet og åpne Twitch-appen. Klikk på Kringkaste -knappen nederst til venstre på skjermen for å åpne Xbox One-spillet ditt igjen og krympe Twitch-appen til en liten stolpe på høyre side av skjermen.

  3. Klikk på Kringkastetittel felt og gi nytt navn til Twitch-sendingen. Det kan være hva du vil. Dette er hva strømmen din blir kalt på Twitch-nettstedet og i appene.

  4. Plukke ut innstillinger. Du bør se en forhåndsvisning av hvordan Twitch-sendingen din vil se ut i et lite vindu øverst på Twitch-fanen.

  5. Hvis du har din Kinect koblet til Xbox One, vil du se en forhåndsvisning av hva Kinect ser i strømvinduet ditt. Hvis du ønsker det, kan du deaktivere det ved å fjerne merket for Aktiver Kinect eske. Plasser Kinect-kameraet på nytt i strømmen din ved å klikke på den relevante layoutboksen på skjermen.

  6. De Autozoom funksjonen får Kinect til å fokusere på ansiktet ditt mens du streamer. Hvis du deaktiverer det, vil Kinect vise alt det er i stand til å se som sannsynligvis vil være hele rommet. Hold dette alternativet aktivert for å holde fokus på deg mens du streamer.

  7. Sørg for at Aktiver mikrofon er avmerket. Dette vil la Kinect, eller den tilkoblede mikrofonen din som er koblet til kontrolleren, plukke opp det du sier mens du streamer.

  8. De Festprat alternativet refererer til lyd laget av andre brukere i en gruppechat eller online kamp. Hvis du bare vil at stemmen din skal sendes under strømmen din, beholder du Broadcast Party Chat alternativet ukontrollert. Hvis du vil dele all lyden skjønt, kan du gjerne merke av i denne boksen.

  9. Det siste trinnet du må ta for å konfigurere strømmen din er å velge strømoppløsningen. Generelt, jo høyere bildekvaliteten du velger, desto raskere må internett være. Klikk påKvalitet rullegardinmenyen og velg Få ny anbefaling. Denne kommandoen vil automatisk oppdage den optimale kvalitetsinnstillingen for din nåværende internetthastighet for deg.

  10. Etter at alle innstillingene er justert, trykk på B -knappen på kontrolleren for å gå tilbake til Twitch-hovedmenyen og velge Start kringkasting for å begynne å streame.

    Etter ditt første oppsett og kringkasting, start en Twitch-strøm ved å starte et spill, og åpne deretter Twitch-appen, klikk Kringkaste, endre navn på strømmen din og trykke på Start kringkasting alternativet. 


Få tilbakemelding på din første Twitch Stream

Det er en god ide å be en venn om å se din første strøm og gi deg tilbakemelding på kringkastingskvaliteten og lydnivået. Hvis de opplever mye forsinkelse (lyd som faller ut av synkronisering med det visuelle), kan du bare gå tilbake til Twitch-innstillingene og velge en kringkastingsinnstilling av lavere kvalitet manuelt.

Legg igjen en kommentar