Slik sletter du profiler på Xbox 360 og Xbox One

Det er mange grunner til å slette en profil fra en Xbox 360 eller Xbox One. Det er en god ide å fjerne profilen din før du selger konsollen eller gir den, slik at ingen andre er i stand til å få tilgang til kontoen din. I noen tilfeller kan sletting og gjenoppretting av en profil også løse problemer som oppstår på grunn av ødelagte data.

Mens du kan slette profiler fra både Xbox 360 og Xbox One, er ikke prosessen den samme for hver konsoll.


Slik sletter du en Xbox 360-profil

Xbox 360-konsoller håndterer gamertag-profiler på en noe unik måte. Profilen er knyttet til enheten den er lagret på, men profilene trenger ikke å lagres på interne harddisker. Dette skyldes at Xbox 360 opprinnelig var tilgjengelig både med og uten harddisk, så konsoller uten harddisker trengte å ha muligheten til å lagre profiler på flyttbare medier.

Hva det betyr er når du slår på Xbox 360, kan profilene du ser lagres på den interne harddisken, et av minnekortene eller til og med på en USB-flashstasjon. For å slette en profil, må du finne ut nøyaktig hvor den er lagret.

Det første trinnet er å få tilgang til systeminnstillingene på Xboxen din. Du kan oppnå dette ved først å trykke på Veiledningsknapp i midten av kontrolleren din for å åpne Xbox Guide. Naviger deretter til innstillinger > Systeminnstillinger og trykk på En knapp.

Når skjermbildet Systeminnstillinger er åpent, navigerer du til Lagring og trykk på En knapp.

På Xbox 360 kan profiler lagres på harddisken eller det flyttbare minnet. Fremhev harddisk, minneenheteller USB-lagringsenhet som inneholder profilen du vil fjerne, og trykk på En knapp.

Når harddisken, minneenheten eller USB-lagringsenhetens filbehandling er åpen, velger du Profiler og trykk på En knapp. Dette vil få opp et skjermbilde der du vil kunne se alle profilene som er lagret på den enheten.

Når profilskjermen er åpen, markerer du profil du vil fjerne, og trykk på En knapp. Hvis du bare ser en profil, og det er den du vil fjerne, blir den automatisk uthevet. I så fall er det bare å trykke på En knapp.

Hvis du ikke ser profilen du vil slette, går du tilbake til skjermen Lagringsenheter og velger en annen lagringsenhet. Profiler kan lagres på harddisken, flyttbare minnekort og USB-stasjoner.

Når profiladministrasjonsskjermbildet er åpent, uthever du Delete og trykk på En knapp.

Slette profiler er permanent, så dette er din siste sjanse til å ombestemme deg. Du har imidlertid to forskjellige alternativer, og det er viktig å velge riktig:

  • Plukke ut Slett profil og elementer og trykk på En knapp hvis du vil fjerne alle lagrede spill og andre gjenstander som er tilknyttet profilen permanent.
  • Plukke ut Slett bare profilen og trykk på En knapp hvis du tror du kanskje vil gjenopprette profilen senere.

Du kan gjenopprette en slettet profil hvis du har tilgang til internett og husker passordet for profilen, men lagrede spill kan ikke gjenopprettes hvis du sletter dem.

Etter at du har valgt hvilken type sletting du vil gjennomgå, må du vente mens Xbox sletter profilen din. Når den er ferdig, vil du se et skjermbilde som viser de gjenværende profilene som er igjen på enheten.

Hvis du slettet den eneste profilen, vil du se et skjermbilde som viser at det ikke er noen gjenværende profiler.


Slik sletter du en profil på Xbox One, inkludert Xbox One S og Xbox One X

Xbox One, Xbox One S og Xbox One X deler alle en identisk prosedyre for å slette profiler, som kalles kontoer. I motsetning til Xbox 360 kan du ikke lagre en Xbox One-profil på flyttbare lagringsmedier, så du trenger ikke å finne ut hvor den er lagret på konsollen for å slette den.

Hvis du blir kvitt konsollen din, og du vil fjerne alt fra det hele på en gang, kan det være lurt å tilbakestille Xbox One i stedet for bare å slette en profil.

Det første trinnet er å få tilgang til systeminnstillingsmenyen på Xbox One. Dette kan oppnås ved å trykke på Guide-knappen på kontrolleren din, navigere til system > innstillinger, og trykke på En knapp.

Når innstillingsmenyen er åpen, må du navigere til Konto > Fjern kontoer.

Hvis du har flere profiler tilknyttet Xbox One, må du velge hvilken du vil fjerne på dette tidspunktet. Fremhev profil du vil fjerne, og trykk på En knapp.

Hvis du bare har en profil tilknyttet Xbox One, blir den automatisk uthevet. I så fall er det bare å trykke på En knapp å fortsette.

Det siste trinnet er å markere fjerne og trykk på En knapp. Dette vil fullføre fjerningen av profilen fra Xbox One.

Kinect-påloggingsdata og all lokal lagret spillfremdrift går tapt permanent når du sletter en profil fra Xbox One. Du vil imidlertid kunne få tilgang til spillframgang som er lagret i skyen hvis du gjenoppretter profilen din på et senere tidspunkt. For å gjenopprette profilen din, må du ha tilgang til internett og passordet for profilen.


Legg igjen en kommentar