Slik løser du Steamui.dll mangler eller ikke er funnet feil

Steamui.dll feil er forårsaket av situasjoner som fører til fjerning eller korrupsjon av steamui DLL-filen.

I noen tilfeller kan steamui.dll-feil indikere et registerproblem, et virus- eller malware-problem eller til og med en maskinvarefeil.

Det er flere forskjellige måter som steamui.dll-feil kan vises på datamaskinen din. Her er noen av de vanligste måtene du kan se steamui.dll-feil på:

Steamui.dll ikke funnet
Dette programmet kunne ikke starte fordi steamui.dll ikke ble funnet. Å installere programmet på nytt kan løse dette problemet.
Kan ikke finne [PATH] steamui.dll
Kunne ikke laste steamui.dll
Filen steamui.dll mangler.
Kan ikke starte [APPLICATION]. En nødvendig komponent mangler: steamui.dll. Installer [APPLICATION] igjen.

Steamui.dll feilmeldinger kan vises når du bruker eller installerer visse programmer, når Windows starter eller slås av, eller kanskje til og med under en Windows-installasjon.

Konteksten til steamui.dll-feilen er en viktig informasjon som vil være nyttig når du løser problemet.

Steamui.dll-feilmeldingen kan gjelde for ethvert program eller system som kan bruke filen på hvilket som helst av Microsofts operativsystemer, inkludert Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP og Windows 2000.


Slik løser du Steamui.dll feil

Ikke last ned steamui.dll fra et "DLL nedlastingsnettsted". Det er mange grunner til at det ikke er bra å laste ned en DLL-fil. Hvis du trenger en kopi av steamui.dll, er det best å skaffe den fra den opprinnelige, legitime kilden.

Start Windows i sikkermodus for å fullføre et av følgende trinn hvis du ikke får tilgang til Windows normalt på grunn av steamui.dll-feilen.

Slik løser du Steamui.dll ikke feil eller mangler feil

Følg disse trinnene for å løse de ulike kildene til problemer som bidrar til denne feilen:

  1. Gjenopprett steamui.dll fra papirkurven. Den enkleste mulige årsaken til en "manglende" steamui.dll-fil er at du feilaktig har slettet den.

    Hvis du mistenker at du ved et uhell har slettet steamui.dll, men allerede har tømt papirkurven, kan du kanskje gjenopprette steamui.dll med et gratis filgjenopprettingsprogram.

    Å gjenopprette en slettet kopi av steamui.dll med et filgjenopprettingsprogram er bare en smart ide hvis du er sikker på at du har slettet filen selv, og at den fungerte riktig før du gjorde det.

  2. Slett steamui.dll- eller libswscale-3.dll-filen for å tvinge Steam til å erstatte den. Du må kanskje i stedet fjerne en mappe som heter "beta".

    Hvis en av disse DLL-filene faktisk fremdeles er til stede ved roten til Steams installasjonskatalog (som vanligvis er C: Program Files (x86) Steam ) og ikke er slettet, kan du prøve å slette steamui.dll eller libswscale-3 .dll-fil. Åpne deretter Steam for å tvinge det til å oppdatere programmet og erstatte DLL-filen med en ny.

    Hvis det ikke fungerer, eller hvis du bruker en betaversjon av Steam, kan den raskeste måten å løse DLL-feilen være å fjerne C: Program Files (x86) Steam package beta mappe.

    Denne metoden for å slette en fil eller mappe er bare nyttig hvis DLL-filen faktisk ikke mangler, men bare ikke kommuniserer med Steam av en eller annen grunn. Så det er bare nyttig hvis du har en feilmelding som "Kunne ikke laste steamui.dll," ikke en som indikerer at DLL-filen mangler.

  3. Oppdater Steam-filene dine for å reparere korrupte filer og muligens gjenopprette steamui.dll-filen til fungerende stand.

  4. Avinstaller og installer deretter Steam på nytt, ved å bruke instruksjonene i den lenken. Noen ganger, etter Steam-oppdateringer eller på grunn av et annet problem, vises en feil om steamui.dll-filen og installering er den beste måten å gå.

    Prøv ditt beste for å fullføre dette trinnet. Å installere Steam på nytt er den mest sannsynlige løsningen på en steamui.dll-feil hvis de tre ideene ovenfor ikke fungerer med din situasjon.

  5. Kjør en virus / malware-skanning av hele systemet. Noen steamui.dll-feil kan være relatert til et virus eller annen malware-infeksjon på datamaskinen din som har ødelagt DLL-filen.

    Det er til og med mulig at steamui.dll-feilen du ser er relatert til et fiendtlig program som maskerer som filen.

  6. Bruk Systemgjenoppretting til å angre nylige systemendringer. Hvis du mistenker at steamui.dll-feilen var forårsaket av en endring i en viktig fil eller konfigurasjon, kan en systemgjenoppretting løse problemet.

  7. Oppdater driverne for maskinvareenheter som kan være relatert til steamui.dll. Hvis du for eksempel får feilen "Filen steamui.dll mangler" når du spiller et videospill, kan du prøve å oppdatere driverne for lydkortet og skjermkortet.

  8. Rull tilbake en driver til en tidligere installert versjon hvis steamui.dll-feil startet etter oppdatering av en bestemt maskinvareenhets driver.

  9. Test minne og test deretter harddisken. Vi har overlatt hoveddelen av feilsøking for maskinvare til siste trinn, men datamaskinens minne og harddisk er enkle å teste og er de mest sannsynlige komponentene som kan forårsake steamui.dll-feil når de mislykkes.

    Hvis maskinvaren mislykkes i noen av testene dine, bytter du ut minne eller bytter ut harddisken.

  10. Bruk en gratis registerrens for å reparere steamui.dll-relaterte problemer i registret. Et gratis registerrenseprogram kan være i stand til å hjelpe ved å fjerne ugyldige steamui.dll registeroppføringer som kan forårsake DLL feil.

  11. Feilsøk for et maskinvareproblem hvis noen steamui.dll-feil vedvarer. Selv om det er mulig at en ren installasjon av Windows kan hjelpe, er det lite sannsynlig. På dette tidspunktet er problemet sannsynligvis maskinvarerelatert.


Legg igjen en kommentar