Slik spiller du Xbox 360-spill på Xbox One

Xbox One kan spille visse Xbox 360-spill, Xbox Live Arcade-spill og til og med originale Xbox-spill. Det er ingen kostnader involvert, så du kan fritt spille alle dine gamle kompatible spill hvis du fortsatt holder på platene.

Det er litt mer komplisert enn å bare sette inn et Xbox 360-spill i Xbox One og spille skjønt, og du trenger en høyhastighets internettforbindelse for å laste ned oppdateringer for hvert spill du vil spille.

Bakoverkompatibilitet fungerer på alle Xbox One-konsoller, inkludert originalversjonen, Xbox One S og Xbox One X. De eneste forskjellene er at konsoller med mer plass på harddisken kan lagre mer bakoverkompatible spill, og en håndfull bakover kompatible spill er forbedret for Xbox One X.


Hvilke Xbox-spill har bakoverkompatibilitet på Xbox One?

Microsoft har viet mange ressurser til bakoverkompatibilitet gjennom årene, og nye spill blir lagt til på ganske regelmessig basis. Noen av disse spillene forbedres til og med for Xbox One X, med høyere oppløsninger og bedre fargedetaljer.

Du kan finne ut om et spill du eier er kompatibelt ved å sette det inn i Xbox One. Hvis du får en melding om å laste ned en oppdatering, betyr det at den er kompatibel. Hvis du vil sjekke et bestemt spill, opprettholder Microsoft en liste over alle bakoverkompatible Xbox 360- og Xbox One-spill.


Har digitale Xbox-spill og Xbox Live-arkadespill bakoverkompatibilitet?

Xbox 360 introduserte to innovasjoner: muligheten til å kjøpe og laste ned digitale kopier av spill og Xbox Live Arcade-spill. Akkurat som fysiske Xbox One-spill, er mange av disse også tilgjengelige for å spille på Xbox One.

Microsoft har faktisk en oversikt over alle de digitale spillene du kjøpte på den gamle Xbox 360. Hvis noen av dem er tilgjengelige som bakoverkompatible titler på Xbox One, og du fortsatt bruker den samme Xbox Live-kontoen, kan du laste ned og spill dem på den nye konsollen uten å betale noe.


Slik spiller du Xbox 360 og originale Xbox-spill på en Xbox One

Bakoverkompatibilitet på Xbox er avhengig av emulering. Hva det betyr er at Xbox One ikke har maskinvarekomponentene som kreves for å kjøre spill fra tidligere generasjoner, så den bruker programvare.

I stedet for å kjøre dine diskbaserte spill gjennom en emulator, har Microsoft gått en litt annen rute. Hvert bakoverkompatibelt spill har blitt tweaked, pakket med en emulator og gjort tilgjengelig for nedlasting.

Når du setter inn et bakoverkompatibelt spill i en Xbox One, bekrefter konsollen identiteten til platen og gir deg muligheten til å laste ned en oppdatering. Denne oppdateringen er faktisk hele spillet pakket med en emulator.

Selv om Xbox One-bakoverkompatibilitet krever at du laster ned en modifisert versjon av hvert spill du vil spille, og du faktisk ikke spiller spillet på den fysiske spillplaten din, må du fortsatt ha platen satt inn.

Microsoft bruker dette som en slags beskyttelse for å sikre at du faktisk eier platen, og for å forhindre at du laster ned en bakoverkompatibel kopi til konsollen og deretter selger den fysiske platen.

Hvis du har noen bakoverkompatible Xbox 360 eller originale Xbox-spill, kan du spille dem på Xbox One slik:

  1. Slå på Xbox One, og sørg for at den er oppdatert.

  2. Sett inn et Xbox 360 eller originalt Xbox-spill.

  3. Hvis spillet er bakoverkompatibelt, vil du se følgende melding. Plukke ut Install å fortsette.

  4. Vent til nedlastings- og installasjonsprosessen er fullført.

  5. Når nedlastingsprosessen er ferdig, starter du spillet for å spille det.

  6. Hvis du ikke har spillplaten satt inn, vil du se følgende melding. Plukke ut Lukke, og sett inn spillplaten for å fortsette.

  7. Du kan installere så mange bakoverkompatible Xbox 360- og Xbox One-spill du har plass til. Hvis du går tom for lagringsplass og må slette et bakoverkompatibelt spill, kan du alltid laste det ned igjen senere. Det kan også være lurt å vurdere å oppgradere harddisken eller legge til ekstern lagring.


Slik spiller du bakoverkompatible Xbox Live-arkadespill og full digital nedlasting av Xbox-spill

I tillegg til bakoverkompatibilitet med fysiske spillplater, kan du også spille digitale kopier av gamle Xbox 360 og originale Xbox-spill. Det betyr at hvis du noen gang har kjøpt en digital nedlasting av et spill på Xbox 360, og det spillet er bakoverkompatibelt med Xbox One, vil det være tilgjengelig for deg å laste ned og spille gratis.

Hvis du noen gang har kjøpt noen Xbox Live Arcade-spill på Xbox 360, er disse også tilgjengelige for å spilles på Xbox One.

Når du kjøper en digital kopi av et Xbox-spill eller et Xbox Live Arcade-spill, er kjøpet knyttet til Microsoft-kontoen din via Xbox Live-kontoen. Så hvis du fortsatt bruker den samme Xbox Live-kontoen på Xbox One som du brukte på Xbox 360, er du klar.

Slik laster du ned og spiller tidligere kjøpte Xbox 360, originale Xbox og Xbox Live Arcade-spill på Xbox One:

  1. Slå på Xbox One og sørg for at den er oppdatert.

  2. Trykk på Guide-knappen på kontrolleren, og naviger til Mine spill og apper.

  3. naviger til spill > Klar til installasjon.

    Hvis du ikke ser spillene dine, kan du bruke filteralternativet for å vise Xbox 360 og Xbox-spill.

  4. Velg et spill du vil installere.

  5. Plukke ut Installer alt.

  6. Gjenta denne prosessen for å installere alle dine gamle Xbox Live Arcade og digitale nedlastbare Xbox-spill.


Legg igjen en kommentar