Twitch Chat: Ting som forvirre Streaming Nybegynnere

Twitch chat er en av streamingtjenestens mest populære funksjoner. Det gir mulighet for kommunikasjon mellom streameren og seerne, og er ofte integrert i å bygge et samfunn rundt en enkelt Twitch-kanal.

Til tross for at de er så fremtredende, kan Twitchs mange chatter være ganske skremmende på grunn av antall skjulte funksjoner og spesifikke lingo som brukes av deres kraftbrukere.


Du må ikke bruke mikrofonen i Twitch Chat

En vanlig misforståelse om Twitch chat er at det er en form for verbal kommunikasjon. Denne misforståelsen kommer av det faktum at de fleste Twitch-streamere bruker hodetelefoner i løpet av strømmen, som de bruker til å ha samtaler med andre de spiller med. Dette kalles talechat eller spillchat mens Twitch chat refererer utelukkende til det tekstbaserte chatterommet på kanalens hovedside og i de mange Twitch-appene.

Twitch Whispers og DMs er forskjellige

Twitch har to separate måter å kommunisere privat med andre brukere via tekst, og nye brukere får dem ofte forvirret eller er helt uvitende om at det finnes mer enn en metode.

  • DM-er (direkte meldinger) er den tradisjonelle private meldingsfunksjonen som folk flest vil kjenne igjen fra andre tjenester som Facebook og Twitter. Du kan få tilgang til DM-er ved å logge inn på Twitch-nettstedet, klikke på rullegardinmenyen øverst til høyre og velge meldinger. Fra denne siden kan Twitch-brukere komponere nye meldinger til andre brukere og også lese de de har mottatt. DM-er brukes ofte til å sende viktig informasjon, for eksempel et privat telefonnummer eller en postadresse.
  • Whispers er en måte å chatte med noen i en hvilken som helst kanals offentlige Twitch-chat, men på en måte som hindrer andre brukere i å se din private samtale. For å starte en hvisking, skriv bare /w inn i en prat etterfulgt av et Twitch-brukernavn. Bare denne brukeren vil se meldingen din i chatten. Hvisking kan være nyttig når du ser på en strøm og raskt vil spørre andre brukere om noe privat.

Twitch Emoji Are Weird (But They Have History)

I tillegg til de vanlige emojiene (uttrykksikoner) som de fleste internettbrukere vil være kjent med, for eksempel de generiske glade ansiktene og blinkikonene, bruker Twitch chat også spesielle emoji kalt emotes som er spesielt laget av Twitch-ansatte og Twitch-tilknyttede selskaper og partnere.

Disse følelsene kan aktiveres ved å skrive navnet sitt i chatten, og de inneholder faktiske bilder av streamere eller kunstverk laget av kunstnere. Emotes har ofte en spesiell betydning knyttet til et individ eller en henvisning til en vits. Her er to av følelsene du ser mest i Twitch chat.

  • Kappa: Kappa, som er den mest brukte emoten på Twitch, ser ut som et bilde av Bill Pullmans hode, men det er faktisk et bilde av en tidligere Twitch-ansatt. Dette bildet og ordet har kommet til å representere trolling (ha det gøy, spille en vits) på Twitch og er ikke relatert til den mytologiske japanske skapningen med samme navn.
  • PJSalt: Denne emoten er bokstavelig talt bare et bilde av en pakke salt og er en referanse til uttrykket "salt" som betyr "sår taper" eller "opprørt" i spillmiljøet.

Noen Twitch Chat-kommandoer aktiverer spesialfunksjoner

Det er faktisk mye skjult ekstra funksjonalitet i Twitch-chatter som kan aktiveres ved å skrive inn et bestemt ord eller en streng med tegn. Her er noen av de mer nyttige chat-kommandoene det er verdt å eksperimentere med.

  • /vert: For å begynne å være vert for en kanal (kringkaste den til dine egne følgere), kan du bare besøke kanalen du vil være vert og skrive denne kommandoen i Twitch-chatten.
  • / mods: Skriv denne kommandoen i chatten for å vise alle kanalens moderatorer. Dette kan være nyttig hvis du trenger å rapportere noen.
  • /overse: Ved å bruke denne kommandoen kan du dempe en annen bruker i chatten. Bare skriv /overse etterfulgt av brukernavnet. For eksempel / ignorere Mario vil dempe en Twitch-bruker med brukernavnet Mario.
  • / unignore: Hvis du vil slå på lyden for en dempet bruker, bruk denne kommandoen etterfulgt av brukernavnet.

Twitch Chats er åpne 24/7

En Twitch-streamer trenger ikke å være live for at chatterommet deres skal fungere. Faktisk kan alle delta i en Twitch-chat når som helst på dagen og begynne å kommunisere med alle andre som tilfeldigvis er rundt. Dette kan være spesielt nyttig når du venter på at en streamer skal live på en populær kanal, da det gjør det mulig for seere å bli kjent med hverandre før chatten blir oversvømmet med andre brukere.


Legg igjen en kommentar