Hvordan sette inn en lenke i en e-post med Mac OS X Mail

Det er enkelt å sette inn en lenke til en webside i Mail for macOS. Bare kopier nettsidens URL fra nettleserens adressefelt og lim den inn i e-posten.

Noen ganger er det imidlertid slik at Mail formaterer utgående meldinger i konflikt med hvordan mottakere faktisk leser dem, og det kan til og med bryte koblingen du prøver å sende. En løsning er å opprette en hyperkobling.


Hvordan lage en hyperkobling i e-post med rik tekst for macOS Mail

2: 20

For å legge til en klikkbar lenke, må du komponere meldingen som rik tekst. Dette fungerer i Mail-appen på alle Mac-datamaskiner.

  1. Åpen Post og start en ny melding.

  2. Velg fra menylinjen dannet > Lag rik tekst for å komponere meldingen i rik tekstformat. (Hvis du bare ser Lag ren tekst, er e-postadressen din allerede satt for rik tekst, og du trenger ikke å gjøre noe.)

  3. Skriv inn meldingen din og marker ordet eller setningen du vil gjøre om til en hyperkobling.

  4. Under Rediger menyen, velg Legg til lenke ...

  5. En rute vil dukke opp og be om lenken. Lim inn URL-en, og velg OK.

Utseendet til den koblede teksten endres for å indikere at det er en lenke. Når e-postmottakeren klikker på den koblede teksten, åpnes websiden.


Hvordan lage hyperkoblinger til URL-er i vanlig tekst-e-post

Mac Mail vil ikke plassere en klikkbar tekstlenke i ren tekstversjon av en e-post, ettersom ren tekstformat i sin natur ikke støtter tekstlenker. Hvis du ikke er sikker på om mottakeren kan lese e-postmeldinger med rik eller HTML-formatering, limer du inn lenken i meldingsteksten direkte i stedet for å koble tekst til den. Følg disse trinnene for å sikre at Mail ikke "bryter" lenken:

  • Lim inn URL-en på en egen linje.
  • Hvis URL-en er lengre enn 69 tegn, kan du bruke en tjeneste som Bitly eller TinyURL for å gjøre URL-en kortere. Mail bryter linjer med 70 tegn. Hvis bruddet skjer midt i en URL, kan det hende at lenken ikke kan klikkes.

Hvordan redigere eller fjerne en lenke i en macOS Mail-melding

Hvis du ombestemmer deg, kan du endre eller fjerne hyperkoblingen i macOS Mail:

  1. Klikk hvor som helst i teksten som inneholder lenken.

  2. Under Rediger menyen, velg Rediger lenke.

  3. Plukke ut Fjern koblingen > OK. Koblingen vil være borte fra den uthevede teksten.

Legg igjen en kommentar