Slik sletter du Twitch-kontoen din

Uansett hvor populært et sosialt nettverk eller en tjeneste er, kan det fremdeles komme en tid da brukere velger å stenge kontoen og flytte til grønnere beiter. Twitch gir kanskje ikke brukere som ønsker å gjøre det, muligheten til å slette dataene sine fullstendig, men de tillater deaktivering av kontoer, som er det nest beste.

Deaktivering av en Twitch-konto fjerner den i hovedsak fra den offentlige Twitch-tjenesten. Brukere kan ikke lenger logge på den, og den vil ikke lenger kunne oppdages i søk eller ved direkte besøk. Viktig informasjon kan endres eller slettes av brukeren manuelt før de deaktiverer kontoen, så selv om Twitch-profilen deres ikke er fullstendig slettet fra Twitch-databasen, kan all personlig informasjon være. Her er hva du trenger å vite.


Slik deaktiverer du Twitch-kontoen din fullstendig

Deaktivering av Twitch-kontoen din er veldig grei og kan gjøres i løpet av få minutter.

  1. Logg på Twitch-kontoen din på Twitch-nettstedet.

  2. Klikk på rullegardinmenyen øverst til høyre og velg innstillinger.

  3. Rull ned til bunnen av innstillingssiden, og du bør se et avsnitt som heter, Deaktiver Twitch-kontoen din. Klikk på Deaktiver konto.

  4. På Deaktiver konto side, skriv inn kontopassordet ditt og tilbakemeldinger du vil dele med Twitch om din beslutning om å forlate Denne andre delen er valgfri.

  5. Klikk på den lilla Deaktiver konto knapp. Kontoen din blir nå deaktivert.


Før du deaktiverer Twitch-kontoen din

Deaktivering av en Twitch-konto kan gjøres veldig raskt, men før du gjør det, er det noen ting du bør gjøre først.

  • Informer følgere eller andre du er vert for: Hvis du er en Twitch-streamer og planlegger å deaktivere kontoen din, er det lurt å informere seerne i en sending i dagene frem til den store dagen. Sørg for å nevne når den siste sendingen din blir, og henvis også dine følgere til dine andre sosiale kontoer som Twitter, Instagram og Facebook, slik at de kan holde kontakten med deg. Hvis du bytter til et annet streaming-nettsted som Mixer eller YouTube, kan du be seerne dine om å følge eller abonnere på de nye kontoene.
  • Koble fra de andre kontoene dine: En av de kule tingene med Twitch er hvordan den kan koble seg til andre sosiale nettverk som Twitter og Facebook og flere speltjenester som Xbox, Steam og Battle.net. Det anbefales på det sterkeste å bryte forbindelsen til alle disse tredjepartstjenestene før du deaktiverer Twitch-kontoen din, slik at du kan koble dem til alle nye kontoer du oppretter i fremtiden. For å koble fra disse tjenestene, navigerer du bare til din innstillinger siden og klikk på tilkoblinger kategorien. Dette tar deg til en liste over tilkoblede tjenester som du kan koble fra ved å klikke på det grønne krysset ved siden av navnene.
  • Slett personlig informasjon: Fordi Twitch ikke sletter kontoen din helt, er det lurt å gå inn i kontoinnstillingene dine (via rullegardinmenyen øverst til høyre) og fjerne all viktig informasjon du vil beskytte, for eksempel ditt virkelige navn og bioinformasjon. Det anbefales også å se kanalen din (fra samme meny) og fjerne alle dine tilpassede widgets og lenker til de forskjellige donasjonstjenestene du kanskje har lagt til.

Hvordan aktivere en deaktivert Twitch-konto

Det er ikke en måte å aktivere en deaktivert Twitch-konto manuelt, men det kan gjøres ved å sende en e-post til Twitch Support. Support vil vanligvis svare på forespørsler innen sju dager.

Grunner til å deaktivere Twitch-kontoen din

Selv om fullstendig deaktivering av en Twitch-konto kan virke litt ekstrem, er det flere legitime grunner til at noen brukere velger å gjøre det i stedet for bare ikke å logge på lenger. Her er tre av de vanligste.

  • Slutter å ryke: Noen brukere bestemmer seg ganske enkelt for å slutte å bruke Twitch. Dette kan skyldes tap av interesse for streaming helt eller til og med motivert av et skifte til en rivaliserende streamingtjeneste som YouTube eller Mixer.
  • Flere Twitch-kontoer: Noen Twitch-brukere kan ha opprettet forskjellige kanaler for forskjellige målgrupper (f.eks. En for streaming av Super Mario Bros videospill og en annen for å lage kunst) og ønsker nå å fokusere på en eller konsolidere de to.
  • For mange sosiale kontoer: I tillegg til å potensielt ha mer enn en Twitch-kanal, kan mange brukere føle at de bruker for mange sosiale nettverk generelt og kanskje vil kutte ned. Vi har alle hatt venner som dramatisk kunngjør sin avgang fra Facebook. Det samme skjer på andre sosiale nettverk som Twitch også. 

Hvorfor du ikke bør deaktivere kontoen din

Det kan være fristende å deaktivere Twitch-kontoen din, men det er også flere ting du bør vurdere før du gjør det.

  • Det er mulig å endre et Twitch-brukernavn: Hvis du deaktiverer kontoen din bare for å opprette en ny med et bedre brukernavn, må du huske at du ikke trenger å gjøre dette. Det er mulig å endre ditt nåværende Twitch-konto brukernavn ved å gå til innstillinger og klikk på redigere alternativet ved siden av brukernavnfeltet.
  • Reserver merkenavnet ditt: Selv om du ikke bruker Twitch-kanalen din for øyeblikket, kan det være lurt å holde den online slik at fansen din fra andre sosiale nettverk kan følge deg. Dette er kanskje ikke umiddelbart nyttig, men det vil være i fremtiden når du til slutt begynner å kringkaste. Å ha en offisiell Twitch-kanal som er online vil også forhindre at brukere blir lurt av potensielle spam eller falske kontoer som hevder å være deg eller ditt firma.
  • Du kan fortsatt bruke kontoen din til å se strømmer: Ikke glem at du ikke trenger å streame på Twitch for å bruke kontoen din. Mange brukere ser ganske enkelt andre strømmer og bruker kontoene sine til å følge, abonnere og kommunisere med andre kanaler.
  • Gratis ting! Hvis du betaler for et månedlig Amazon Prime-abonnement, har du også et gratis Twitch Prime-medlemskap for Twitch-kontoen din. Denne premium-tjenesten gir deg flere fordeler, hvorav den ene er gratis digitalt innhold for utvalgte videospilltitler. Hvis du deaktiverer Twitch-kontoen din, vil du ikke kunne dra nytte av Twitch Prime.

Legg igjen en kommentar