Hvordan oppgradere PS3-harddisken for å skape mer plass

Sony PlayStation 3 har en begrenset mengde lagringsplass, noe som betyr at det er en grense for hvor mye digitalt innhold du kan laste ned. Det er mulig å oppgradere PS3-harddisken slik at den kan inneholde flere spill, filmer og andre medier.

Instruksjonene i denne artikkelen refererer til den originale modellen til Sony PS3, men prosessen er lik for alle PS3-modeller.


Hva trenger du for å oppgradere en PS3-harddisk?

Du trenger følgende verktøy for å oppgradere PS3-harddisken:

  • En 5400 RPM SATA bærbar harddisk
  • En stjerneskrutrekker nr. 0 x 2-1 / 2 "
  • En ekstern USB-harddisk for å lagre innhold fra den gamle PS3-harddisken

PS3-erstatningsharddisken din skal være en lignende SATA laptop harddisk (HDD), for eksempel en 160 GB Maxtor. Den opprinnelige PS3-stasjonen er en SATA-harddisk på 20-60 GB med en kapasitet på 5400 RPM, så en lignende hastighet anbefales.


Hvordan oppgradere PS3-harddisken

Oppgradering av konsollmaskinvaren vil gjøre garantien ugyldig, så gjør det på egen risiko.

  1. Koble en USB-harddisk til PS3. PS3-systemprogramvaren skal automatisk gjenkjenne den eksterne harddisken.

  2. Finn mediet på PS3 du vil sikkerhetskopiere, og kopier det til USB-stasjonen. Konsollinnstillingene, dine online ID-er og andre viktige data beholdes i PS3-flashminnet, så det er ikke nødvendig å kopiere dette innholdet. Flytt hvilket som helst spillinnhold, inkludert lagringsdata for PlayStation-spill, så vel som andre medier som bilder, video, filmer og trailere.

  3. Slå av PS3-konsollen, og koble deretter alle kablene fra PS3, inkludert HDMI-kabler, kontrollerkabler og strømkabelen.

    Unnlatelse av å koble PS3 før du åpner den, kan føre til elektrisk støt og skade på konsollen.

  4. Fjern PS3 HDD-dekselet. Flytt PS3-konsollen på siden. Siden med HDD-klistremerket skal vende opp. Fjern HDD-dekselplaten ved siden av klistremerket med en flat skrutrekker eller neglen for å lirke den opp og av.

    Hvis du prøver å oppgradere en PS3 Slim-harddisk, er dekselet plassert på bunnen av konsollen.

  5. Harddiskvognen er sikret med en skrue. Bruk en stjerneskrutrekker for å fjerne denne skruen, slik at den gamle harddisken kan gli ut fra enheten.

  6. Trekk harddiskbrettet forsiktig og trekk rett opp for å fjerne det fra PS3-skallet.

  7. Fjern de fire skruene i skuffen som fester harddisken ved hjelp av en stjerneskrutrekker, og bytt ut den gamle harddisken med den nye. Fest den nye harddisken i nøyaktig posisjon som den gamle harddisken var på skuffen.

    Bruk bare en SATA bærbar harddisk for å oppgradere PlayStation 3.

  8. Skyv skuffen til den opprinnelige plasseringen. Flytt harddisken forsiktig inn i sporet, og når du kommer til slutten, bruk et fast trykk for å sikre at tilkoblingene er sikret. Bytt ut den eneste skruen og plasser HDD-dekkplaten tilbake på siden av PS3.

    Tving aldri eller bruk et stort trykk når du åpner etuier eller installerer ny maskinvare. Den nye harddisken skal lett gli på plass.

  9. Koble til alle kablene igjen og slå på konsollen. PS3 vil gjenkjenne at harddisken du nettopp har installert, må formateres. Plukke ut Ja å fortsette.

  10. Koble til USB-stasjonen og flytt innholdet du kopierte tidligere fra den gamle harddisken. Når du er ferdig, har du plass til mange nye digitale medier.

    Oppbevar den originale PS3-harddisken på et trygt sted i tilfelle noe skulle gå galt med den nye.


Legg igjen en kommentar