Hva du skal gjøre hvis Wii eller Wii U ikke kan lese en plate

Noen ganger kan en Wii eller Wii U ikke lese en plate; andre ganger vil et spill fryse eller krasje. Noen ganger vil ikke konsollen spille en plate i det hele tatt. Før du kaster platen - eller konsollen - ut av vinduet, kan et par enkle reparasjoner føre deg tilbake til spillet ditt.

 Web / Nasha Ashjaee


Hva du skal gjøre hvis en enkelt plate ikke kan spilles

Hvis en plate ikke kan spilles av ordentlig, begynner du med å sjekke platen. En feil i platen kan forhindre at konsollen leser den. Hold undersiden av platen mot lyset for å se flekker eller riper.

Hvis flekker er skyldige, løser ofte rengjøring av platen problemet. Bruk en mikrofiberduk som den som ble brukt til å rengjøre briller. Eller bruk et vev som ikke inneholder kremer av noe slag. Gni forsiktig det flekkete stedet. Når du bruker et vev, må du først dampe flekken med pusten.

Ikke bruk mer kraft enn nødvendig; det er en spinkel plate.

Når platen ser ren ut, legger du den i konsollen. Hvis det ikke fungerer, finn et lysere lys og se igjen. Små riper og flekker er vanskelig å finne.

En ripe på en plate er mer problematisk. Hvis platen er et spill du nettopp har kjøpt, kan du ta den tilbake der du kjøpte den og bytte den ut mot en annen. Ellers polerer du riper for å fikse en riper på CDen. Bruk et hjemmemedisin som tannkrem, møbelpuss eller vaselin for å fikse riper. Det er også CD-reparasjonssett som inkluderer en maskin som tørker ut riper for deg.

Noen eldre Wii-konsoller har problemer med to-lags plater, som pakker mer informasjon på platen. Spill som bruker plater med to lag inkluderer Xenoblade Chronicles og Metroid Prime Trilogy. Hvis Wii har problemer med å lese en plate med to lag, kan du bruke et linserengjøringssett for å rengjøre linsen i konsollen.

Hvis du har renset platen og spillkonsollen og platen fortsatt ikke kan spilles, kan platen være dårlig.

Bruk riktig plate til konsollen. Wii og Wii U er forskjellige konsoller. Wii U er bakoverkompatibel, den spiller Wii-spill. Wii er ikke fremoverkompatibel, en Wii U-plate kan ikke spilles på en Wii.


Hva du skal gjøre hvis ingen plater kan spilles

Å rengjøre konsollen med et linserengjøringssett er ditt første skritt hvis konsollen ikke leser plater i det hele tatt. Problemet kan bare være en skitten linse.

Hvis det ikke hjelper å rengjøre linsen, må du utføre en systemoppdatering. 

Hvis du ikke gjør noe med rengjøring og oppdatering, ta kontakt med Nintendo. 

Legg igjen en kommentar