Slik lagrer du meldinger på Snapchat

Når du chatter med en venn eller en vennegruppe på Snapchat, blir disse meldingene automatisk ryddet fra chat-boksen etter at du har navigert bort fra den. Du kan imidlertid eventuelt lagre og ikke lagre Snapchat-meldinger som er midlertidig viktige.

Pixabay


Hvorfor lagre og ikke lagre Snapchat-meldinger?

Hvis du eller en venn du chatter med, deler informasjon som er verdt å huske, kan det være nyttig å lagre den slik at du får tilgang til den senere. Når informasjonen ikke lenger er nødvendig for deg eller dine Snapchat-venner, kan du rydde opp i chatten din ved å ikke lagre den.

Du kan lagre og ikke lagre en melding så mange ganger du vil, så lenge du ikke avslutter chatten. Trykk på meldingen og en "Lagret" etikett vises til venstre for den i et sekund eller to, og meldingen blir grå.


Slik lagrer du en Snapchat-melding

Følgende instruksjoner gjelder for iOS- og Android Snapchat-appene, selv om skjermbildene er fra en iPhone. Android-brukere skal fint kunne følge med, men kan merke noen små forskjeller fra eksempelet.

  1. Åpne en individuell eller en gruppechattboks som har den lagrede meldingen (eller meldingene) ved å trykke på den. Du kan få tilgang til chatten i samtalefanen, eller du kan søke etter vennen eller gruppenavnet ved hjelp av søkefunksjonen øverst.
  2. Alle lagrede meldinger er uthevet i grått; identifiser den du vil ikke lagre.

    Du kan ikke velge flere lagrede meldinger i bulk for å ikke lagre dem. Så hvis du har lagret meldinger fra flere forskjellige samtaler med venner eller grupper, må du åpne hver enkelt individuelt.

  3. Det er to måter du kan lagre en melding på:
    • Trykk på a lagret melding. En "ikke lagret" etikett vises til venstre for den i et sekund eller to før den raskt forsvinner.
    • Trykk og hold a lagret melding for å få en liste over alternativer som dukker opp. Trykk på Ikke lagret i Chaten for at det ikke skal bli lagret.

    Den første måten er den raskeste gitt at det bare krever et enkelt tastetrykk.

  4. Når du har lagret meldingen, er den ikke lenger uthevet i grått. Når du navigerer bort fra chatten, blir meldingen du ikke lagret slettet permanent og kan ikke vises igjen når du kommer tilbake til chatten.

Hvordan fungerer ikke-lagrede Snapchat-meldinger

Når du lagrer en Snapchat-melding, kan alle i chatten se den så lenge den forblir lagret. Med andre ord, hvis du lagrer en melding for deg selv, lagrer du den også for alle andre.

På samme måte som at, når noen andre i chatten lagrer en melding, blir den lagret for alle. Hvis du ikke har lagret en melding, men den fremheves i grått og ikke forsvinner når du avslutter chatten, har noen andre lagret den. Dessverre kan du ikke lagre en melding på vegne av noen andre. Så hvis alle i en gruppechat lagret en melding, måtte alle også ikke lagre den for at den skulle forsvinne fra appen. Du må be de andre chatdeltakerne om å ikke lagre meldingen på deres side hvis du vil slette den permanent.

Hvis du vil se hvem som har lagret en melding i en gruppechat, kan du trykke og holde inne på den. du bør da se merket "Lagret av: Navn" under alternativet Lagre / Ikke lagre i chat.

Til slutt, hvis du tømmer samtalene dine ved hjelp av innstillingsfanen, men tidligere har lagret meldinger i disse samtalene, blir det ikke lagret. Hvis du tømmer samtalene, fjernes de bare fra hovedsamtalefanen. Du må følge instruksjonene ovenfor for å lagre lagrede meldinger.


Legg igjen en kommentar