Hvordan overføre apper fra din gamle Android til din nye Android

Hva du må vite

  • Den enkleste måten å overføre apper fra Android til Android er å bruke Backup og Restore-funksjonen.
  • Forsikre deg om at du sikkerhetskopierer appdataene dine, slik at du lagrer spillfremdrift, får tilgang til chatlogg, mobilt nettleserdata og mer.
  • For spill bør du logge på spillet før du sletter den gamle appen og for apper som ikke er fra Google, må du sjekke at de er sikkerhetskopiert.

Det er også noen måter du kan overføre apper fra den gamle til den nye Android-telefon din, uansett om du har sikkerhetskopiert den gamle telefonen eller ikke. Det er imidlertid noen ting du må være obs på.

Disse instruksjonene gjelder Android Pie 9.0, Oreo 8.0 og Nougat 7.0 og skal gjelde uansett hvem som har laget Android-telefonen din: Samsung, Google, Huawei, Xiaomi osv. Sørg for at den nye enheten er fulladet, eller at er i nærheten av en lader før du fortsetter.


Hvordan du bruker Androids sikkerhetskopierings- og gjenopprettingsfunksjonen

Den enkleste måten å overføre apper fra Android til Android er ved å sikkerhetskopiere den gamle enheten, for deretter å bruke gjenopprettingsfunksjonen på den nye enheten.

Du kan ikke gjenopprette en sikkerhetskopi fra en nyere Android-versjon til en enhet som kjører en eldre Android-versjon.

Først må du sjekke at den gamle enheten sikkerhetskopierer dataene dine. Gjør slik:

  1. Gå til innstillinger.

  2. Rull nedover og trykk system.

  3. Trykk på Backup. (Du må kanskje utvide Avansert seksjonen først.)

    Menyinnstillingene kan være litt forskjellige, avhengig av telefonprodusenten og Android-versjonen.

  4. Bekreft at Sikkerhetskopier til Google Disk ikonet er på. Hvis det er, er du klar.

  5. Hvis den er slått av, skyv den på, og trykk på Sikkerhetskopier nå.

  6. Når sikkerhetskopien er fullført, er du klar.

Gjenopprett dataene dine til en ny telefon

Nå er du klar til å gjenopprette dataene dine til den nye Android. Hvis du enda ikke har konfigurert den nye telefonen din, vil du kunne gjenopprette dataene dine, inkludert apper, under denne prosessen. 

Hvis du allerede har konfigurert telefonen din, men ikke gjenopprettet dataene dine, kan du tilbakestille den til fabrikkinnstillingene og starte oppsettsprosessen på nytt.

  1. Lad din nye Android å slå den på. Følg instruksjonene på skjermen til den spør deg om du vil gjenopprette data fra en annen enhet. Du kan alltid velge å starte med et rent skifer når du får en ny telefon, men å gjenopprette data fra en gammel telefon gjør overgangen mer sømløs.

    Denne prosessen vil variere litt, avhengig av telefonens produsent, operatør og OS-versjon.

  2. Velg enheten du vil gjenopprette data fra, og trykk på Kopier dataene dine.

  3. Android vil be deg om å koble til et Wi-Fi-nettverk. Forsikre deg om at den er koblet til den samme som den gamle telefonen din.
  4. Deretter kommer gjenopprettingsalternativene opp. Velg en av dem En sikkerhetskopi fra en Android-telefon (hvis du har din gamle Android tilgjengelig) eller En sikkerhetskopi fra skyen (hvis du ikke gjør det).

  5. Bruk den samme kontoen som er pålogget på den gamle enheten din, og logg deg på Google-kontoen din.
  6. Nå ser du en liste over alternativ for sikkerhetskopiering, som inkluderer den gamle Android-enheten din.
  7. Velg riktig (mest sannsynlig den siste) og trykk på Gjenopprette for å flytte alle data og innstillinger fra forrige enhet. Trykk på Apps for å velge hvilke apper du vil ha på den nye enheten.

  8. Mens dataene dine blir gjenopprettet i bakgrunnen, kan du fortsette med oppsettprosessen.

Hvordan du bruker Samsungs Smart Switch Mobile App

Hvis du har Galaxy S7 eller nyere, er Smart Switch Mobile forhåndsinstallert på enheten din. For eldre enheter kan du laste ned appen fra Google Play eller Samsungs appbutikk. Du kan bruke appen til å overføre data fra en Android-telefon som kjører 6.0 Marshmallow eller nyere til en Samsung-telefon.

For å få tilgang til appen på S7 eller nyere, trykk på innstillinger > kontoer > Smart Switch. For alle andre telefoner, se etter den i app-skuffen din.

Det er tre metoder du kan bruke med Smart Switch: trådløst, USB-kabel eller ekstern lagring (SD-kort eller USB-lagring). Slik overfører du apper ved hjelp av den trådløse metoden, som også er den enkleste.

Hvordan du bruker Smart Switch med en trådløs tilkobling

  1. Start Smart Switch på den nye telefonen din.

  2. Trykk på trådløs > Motta > Android.

  3. Åpne Smart Switch på den gamle enheten.

  4. Trykk trådløs > Sende. 

  5. Følg instruksjonene på skjermen på den nye enheten.

Hvordan du bruker Smart Switch med en USB-kabel:

  1. Koble til den gamle telefonens USB-kabel.
  2. Koble kabelen til en Samsung USB-kontakt.
  3. Koble Samsung USB-kontakten til den nye Samsung-telefonen.
  4. Start Smart Switch på den gamle telefonen.
  5. Juster USB-innstillingen på den gamle telefonen til Media-enheten (MTP).
  6. Følg instruksjonene på skjermen for å overføre apper.

Hvordan du bruker Smart Switch med SD-kort

Avlutningvis, for å bruke alternativet ekstern lagring, setter du inn SD-kortet eller kobler telefonen til USB-lagringsenheten som inneholder appene du vil gjenopprette. Følg instruksjonene på skjermen.

Samsung har også Smart Switch-apper for Windows og Mac. Last ned og start desktop-appen, koble den nye telefonen til datamaskinen, og følg instruksjonene på skjermen for å overføre apper og andre data.


Sikkerhetskopiering og gjenoppretting av spill

Hvor frustrerende er det å fyre i gang en ny telefon, åpne favorittspillet ditt og finne at fremgangen din er slettet? Frykt ikke, for på de fleste spill i Play-butikken kan du enkelt sikkerhetskopiere spillfremdriften å ta den med deg til hver eneste nye enhet. Den vanligste måten å sikkerhetskopiere spill på er å bruke en app som heter Google Play Games. Kompatible apper har et grønt gamepad-ikon i Play Store-oppføringen.

Åpne appen, trykk på trepunkts-menyen øverst til høyre, så innstillinger, og deretter trykk på Logg på spill automatisk til på-posisjon. Når du har overført spillene dine til den nye telefonen, kan du logge på Play Spill-kontoen din for å synkronisere fremdriften.

Hvis spillet ditt ikke er Google Play Games-kompatibelt, må du sikkerhetskopiere det separat. Sjekk appens innstillinger for å se om det er et alternativ for sikkerhetskopiering. 


Sikkerhetskopiering av andre apper som ikke er fra Google

For apper som ikke er fra Google, må du dobbeltsjekke at disse appene sikkerhetskopierer til Google Disk. For eksempel vil du kanskje ha en meldingsapp for å lagre chatloggen din. De mest populære appene har dette alternativet.

Chrome og andre mobile nettlesere

Hvis du lagrer passord eller bokmerker i Chrome eller en annen nettleser, må du huske å logge på alle enhetene dine slik at dataene dine synkroniseres ordentlig. Gå inn i nettleserinnstillingene og logg på hvis du ikke allerede er det.


Legg igjen en kommentar