Finn de beste FM-frekvensene for din bilsender

FM-sendere er en av de enkleste og rimeligste måtene å lytte til iPhones musikk på bilstereoen din på, men de har en stor ulempe: FM-forstyrrelse. For å bruke dem riktig, må du finne en frekvens uten forstyrrelser. Denne prosessen er enkel hvis du bor i et landlig område hvor det ikke er mye konkurranse om radiofrekvenser. Men hvis du bor i en by, er det vanskeligere å finne en klar frekvens.


FM-interferens og hvordan FM-tunere fungerer

FM-sendere fungerer som små radioer, og sender lyd fra iPhone eller mobil musikkspiller over en standard FM-frekvens som du stiller inn på bilstereoen. Sett senderen til å kringkaste på 89.9 FM, still inn radioen din til den frekvensen, og du bør høre musikken din.

Francesco Marino / Getty Images

Senderne er svake og kan bare kringkaste noen få meter. Dette er både positivt og negativt. Det er positivt fordi du ikke vil ha en sender i bilen ved siden av deg på motorveien for å overstyre signalet ditt. Men det er negativt fordi svake signaler er sårbare for forstyrrelser. Hvis det er en radiostasjon som sender på frekvensen du velger, vil det sannsynligvis forhindre deg i å høre musikken din. Forstyrrelsen kan til og med skje ved nærliggende frekvenser. For eksempel kan en radiostasjon på 89.9 også gjøre 89.7 og 90.1 ubrukelig for senderlyd.

Å finne forstyrrelsesfrie frekvenser er ikke så vanskelig når du står stille, men i en bil i bevegelse endres frekvensene som fungerer bra med FM-sendere hele tiden mens du kjører.


Verktøy for å finne åpne FM-frekvenser

De tre verktøyene som er oppført nedenfor, kan hjelpe deg med å finne åpne FM-frekvenser som du kan bruke med FM-senderen din uansett hvor du er, basert på din posisjon og deres databaser med åpne kanaler. Bruk dem når du reiser for å finne en frekvens for musikken din.

  • ClearFM: Denne gratis iOS-appen bruker GPS-funksjonene på iPhone for å bestemme posisjonen din og gi deg de beste åpne frekvensene i ditt nåværende område. Enkelheten med ett-trykk-søk og ytelsen til en app, kombinert med at du ikke trenger å besøke et nettsted, gjør dette til et tiltalende alternativ.
  • Radio-Locator: Radio-Locator-nettstedet kan hjelpe deg med å finne åpne signaler etter by, stat og postnummer. Hvis du besøker den på smarttelefonen din, kan den bruke smarttelefonens GPS til å bestemme din nøyaktige plassering og foreslå stasjoner basert på hvor du er.
  • SiriusXM Channel Finder: SiriusXM satellittradio vedlikeholder nettstedet FM Channel Finder for eiere av selskapets bærbare og ellers ikke-dash-radioer. Du trenger ikke ha en satellittradio for å bruke den. Bare skriv inn postnummeret ditt, og nettstedet tilbyr fem forslag til klare frekvenser i nærheten.

Legg igjen en kommentar