Slik installerer du Android på PCen din uten en emulator

Det er mulig å installere Android på en PC uten å bruke en emulator. Lær hvordan du kjører Android-apper og får tilgang til en fullversjon av mobiloperativsystemet på Windows.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder stasjonære og bærbare datamaskiner som kjører Windows 10, 8 og 7.


Hvorfor installere Android på PC?

Hvis du ikke har en Android-enhet, går du glipp av millioner av apper i Google Play-butikken. Selv om du allerede har en smarttelefon eller et nettbrett som du spiller Android-spill på, foretrekker du kanskje å spille dem på din PC.

Det er flere måter å kjøre Android-apper på datamaskinen din. For eksempel kommer Android SDK med en Android-emulator for feilsøking av apper, og BlueStacks er en skybasert virtuell maskin som optimaliserer Android-apper for skrivebord. Men hvis du vil ha tilgang til den fullstendige versjonen av Android uten en emulator, er det beste alternativet Phoenix OS.


Hva er Phoenix OS?

Phoenix OS er et operativsystem basert på Android 7 (Nougat) som er designet for å kjøre på stasjonære og bærbare datamaskiner. Hvis du installerer den på harddisken din, får du muligheten til å starte opp i Phoenix OS hver gang du starter datamaskinen. Alternativt kan du lagre den på en USB-flashstasjon for bruk på hvilken som helst datamaskin.

Før du kan installere Phoenix OS, må du først laste ned installasjonsprogrammet for operativsystemet ditt. Windows-brukere kan laste ned en EXE-fil, men Mac-brukere må laste ned en ISO-fil og brenne den til en flash-stasjon før de kan starte installasjonsprogrammet. Du må også gjøre endringer i systemets BIOS-innstillinger.

For å kjøre Phoenix OS, trenger datamaskinen din en Intel x86-serie CPU.


Slik installerer du Android Phoenix OS på PC

For å komme i gang med å installere Android på PCen din ved hjelp av Phoenix OS, er dette trinnene du må følge:

  1. Last ned Phoenix OS-installasjonsprogrammet for operativsystemet ditt.

  2. Åpne installasjonsprogrammet og velg Install.

    Velg for å installere Phoenix OS på en USB-stasjon Lag U-Disk.

  3. Velg harddisken der du vil installere operativsystemet, og velg deretter neste.

  4. Velg hvor mye plass du vil reservere på harddisken for Phoenix OS, og velg deretter Install.

    Dette alternativet bestemmer størrelsen på appene du kan kjøre, så du bør sette den så høyt som mulig.

  5. Phoenix OS er nå installert, men du vil sannsynligvis motta et varsel om at du må deaktivere sikker oppstart.

Slik deaktiverer du sikker oppstart for Phoenix OS

Windows har en innebygd sikkerhetsfunksjon som forhindrer at Phoenix OS kjører ved oppstart. Hvordan du deaktiverer sikker oppstartsfunksjon, avhenger av hovedkortet og versjonen av Windows. Microsofts støttenettsted har detaljerte instruksjoner for hvordan du deaktiverer sikker oppstart for forskjellige systemer.


Bruker Phoenix OS til å kjøre Android-apper på PC

Hver gang du starter datamaskinen, kan du velge å laste inn Windows eller Phoenix OS. Du kan også velge snarveien på skrivebordet for å starte Phoenix OS. Første gang du starter Phoenix, må du velge språk (standard er kinesisk) og sette det opp akkurat som du ville gjort en ny Android-enhet.

Phoenix OS er ikke alltid stabilt, så hvis det ikke lastes vellykket første gang, kan det fungere hvis du prøver igjen.

Phoenix OS-grensesnittet ligner Windows, men det oppfører seg som Android. Hvis du bruker en bærbar datamaskin, kan det hende du trenger en ekstern mus, ettersom Phoenix OS ikke er kompatibel med alle styreflatene. Hvis datamaskinen din har en berøringsskjerm, kan du navigere i grensesnittet akkurat som på en smarttelefon eller et nettbrett.

Phoenix OS er forhåndslastet med Google Play, slik at du kan laste ned apper direkte fra Google. Du kan også sidelaste apper ved hjelp av APK-filer. Velg meny ikonet nederst til venstre på skrivebordet for å se appene dine.


Legg igjen en kommentar