Slik installerer du apper som mangler fra App Store

Apple er kjent for sine strenge (og noen ganger inkonsekvente) regler rundt hvilke apper det tillater i App Store. Noen ganger glir en app som ikke skal tillates i App Store, og er tilgjengelig i noen timer eller dager før den fjernes. Den gode nyheten er at hvis du fikk en av disse appene før den ble fjernet fra butikken, kan du fortsatt bruke den.

Fjernede apper er ikke helt det samme som å håndtere andre apper. For eksempel vises de ikke som tilgjengelige for nedlasting etter at de er tatt ut av butikken. Så hvordan installerer du en app som er fjernet fra App Store?

Disse instruksjonene gjelder den nyeste versjonen av iTunes og kan følges på alle iOS-enheter.


Det største hinderet for å installere apper fjernet fra App Store

Installering av apper som mangler i App Store har blitt mye vanskeligere de siste årene, og for den gjennomsnittlige personen er det nå veldig vanskelig. Det ble vanskeligere fordi Apple fjernet nedlasting og administrering av apper fra iTunes.

Fordi denne funksjonen ikke lenger er tilstede, er den eneste måten å offisielt installere apper på via App Store-appen. Og siden appen du vil ikke er der lenger, sitter du litt fast. Jailbreaking og sideloading kan hjelpe deg med å omgå dette problemet, men de kan være mer problemer enn det er verdt.

Det er et annet stort hinder for å installere apper som er fjernet fra App Store: du trenger tilgang til appen. Hvis du vil installere en fjernet app du ikke allerede har, må du finne den andre steder.


Slik installerer du en app fjernet fra App Store

Hvis du lastet ned appen på iOS-enheten din, bør du kunne installere den. Siden appen er fjernet fra butikken, vil du ikke kunne laste den ned på nytt. Hvis du sletter appen, er den borte for alltid - med mindre du har sikkerhetskopiert iTunes.

Synkroniser apper gjennom iTunes

Du kan sikkerhetskopiere en kopi til datamaskinen din ved å synkronisere. Når du synkroniserer enheten, blir du bedt om å overføre kjøp fra enheten til datamaskinen din. Du kan også gjøre dette manuelt ved å gå til iTunes og klikke på: filet > Enheter > Overfør kjøp. Dette skal flytte appen til datamaskinen din.

Apple fjernet muligheten til å synkronisere apper til iOS fra nyere versjoner av iTunes. Hvis din versjon av iTunes ikke støtter app synkronisering lenger, kan dette være mer problemer enn det er verdt det. Du kan nedgradere til eldre versjoner av iTunes, men det er en litt kompleks prosess og har bredere implikasjoner. Du foretrekker kanskje bare å leve uten appen du prøver å installere.

Hvis du har en eldre versjon av iTunes som har app-fanen, klikker du på iPhone-ikonet under avspillings kontrollene øverst til venstre i iTunes. Gå til Apps fanen og se etter appen. Klikk på Install knappen ved siden av. Klikk deretter Påfør nederst til høyre for å installere den på iOS-enheten din.

Få appen fra noen du kjenner

Hvis en venn eller et familiemedlem har appen på datamaskinen sin, kan du kanskje få den fra dem. De må navigere gjennom harddisken til mappen der appene deres er lagret.

På en Mac er denne mappen på musikk > iTunes > iTunes Media > Mobil applikasjoner.

På Windows, den ligger på min musikk > iTunes > iTunes Media > Mobil applikasjoner.

Apper som er fjernet fra App Store, er ikke tilgjengelige via Familie deling.

  1. Finn appen du vil ha. Den kan sendes via e-post, eller kopieres til en USB-stasjon eller andre flyttbare lagringsmedier, eller lastes ned. Uansett hvor du får appen fra, dra og slipp den til iTunes eller til mappen Mobile Applications på harddisken.
  2. Hvis appen ikke dukker opp med en gang, kan du avslutte og starte iTunes på nytt.
  3. Koble til iPhone, iPod touch eller iPad og synkroniser den.

Årsaker til at apper fjernes fra App Store

Apple henter (vanligvis) ikke apper fra App Store uten god grunn. Noen av de vanligste årsakene til at apper blir trukket inkluderer:

  • Brudd på Apples regler for hvordan du kan utvikle apper eller hvordan apper kan fungere.
  • Krenkende opphavsrett.
  • Å være veldig lav kvalitet.
  • Fremme ulovlig, potensielt ulovlig eller farlig oppførsel.
  • Inneholder skadelig programvare.
  • Å være støtende.
  • Tillat brukeren å gjøre noe som Apple ikke vil ha (for eksempel apper som tillater gratis internett deling, som lar brukeren omgå kjøp av internett deling fra telefonoperatøren).

Refunderer Apple prisen på fjernede apper?

Hvis en app du har kjøpt, er trukket og du ikke vil gå gjennom bryet med å installere den beskrevet ovenfor, vil du kanskje få tilbakebetaling. Apple liker generelt ikke å gi app refusjon, men det vil det under visse omstendigheter.

Hvordan få tilbakebetaling fra iTunes

Legg igjen en kommentar