Hvordan legge til og fjerne standardapper i Android

Smarttelefonen din kom med en rekke apper, og du har kanskje installert flere siden du fikk telefonen. Hvis du har flere apper på smarttelefonen din enn du bruker, kan det være på tide å gjøre litt vårrengjøring. Eller hvis du har flere apper som utfører samme oppgave, men ikke vil slette dem, kan du bestemme hvilken app som skal være standard. For eksempel når du åpner et bilde, har du muligheten til å bruke Galleri-appen (eller en annen bildeapp du lastet ned) alltid eller bare en gang. Hvis du velger å alltid åpne Galleri-appen, er det den appen er standard. Hvis du ombestemmer deg og ikke vil bruke Galleri-appen, kan du endre standardappen til en annen bildeapp.

beskrivelsen nedenfor gjelder for alle uavhengig av hvem som har laget Android-telefonen din: Samsung, Google, Huawei, Xiaomi, etc.


Klare standarder

Tidligere var det flere måter å fjerne standardinnstillinger, avhengig av telefonprodusenten og versjonen av Android. Nåværende versjoner av Android tilbyr en enkelt og direkte måte å fjerne standardinnstillinger per app.

  1. Åpne innstillinger app.

  2. Trykk Apper og varsler.

  3. Trykk Åpne alle appene (eller trykk på Se alle # appene) for å se hele listen over apper på enheten din.

  4. Trykk på appen du vil fjerne standardinnstillingene.

  5. Trykk Åpne som standard.

  6. Tykk Fri standarden for å fjerne standardhandlingene du har angitt.

    Hvis appen er angitt som standard for noen handlinger, ser du en melding som sier Du har valgt å starte denne appen som standard og et Fri standarden alternativ. Hvis appen ikke er angitt som standard, ser du Ingen standardinnstillinger er angitt og Fri standarden alternativet er gråtonet ut.

  7. Etter at standardinnstillingene er fjernet, oppdateres siden og viser en melding som sier Ingen standardinnstillinger er angitt  og Fri standarden alternativet er gråtonet ut.

  8. Standardhandlingene du angir for den appen, tømmes, og du kan tilordne en annen app som standardappen for den handlingen.


Angi standardinnstillinger

Når du trykker på en lenke eller åpner en fil, får du et utvalg av apper. Når du har valgt en app, velger du Alltid for å gjøre det til standardinnstillingen eller velg Bare en gang hvis du vil bruke en annen app i fremtiden. Hvis du vil være proaktiv, kan du konfigurere standardapper i Innstillinger-appen.

Alternativene varierer litt basert på versjonen av Android og enheten. Noen produsenter installerer sine standardinnstillinger og gir begrenset mulighet til å gjøre endringer.

  1. Åpne innstillinger app.

  2. Trykk på Apper og varsler.

  3. Trykk på Avansert.

  4. Trykk på Standardapper.

  5. Velg en kategori du vil endre. Velg for eksempel en standard nettleser, telefonapp eller SMS-app.

  6. I listen over tilgjengelige apper i den kategorien, trykker du på sirkelen ved siden av appen du vil gjøre som standard.

  7. Trykk på bakoverpilen for å gå tilbake til forrige side. Den valgte appen din er oppført som standard.


Legg igjen en kommentar