Slik løser jeg det: Jeg har glemt iPad-passordet eller passordet

IPad har flere passord tilknyttet. Passordet låser opp en iPad når du vekker den fra søvn. Et valgfritt passord blokkerer og begrenser innhold fra andre som deler et nettbrett. Det viktigste er imidlertid Apple ID-passordet som låser opp App Store og andre Apple-tjenester.

Hvis du mister Apple ID-passordet eller passordet ditt, er det noen metoder du kan bruke for å gjenopprette dem.

Trinnene i denne artikkelen fungerer med alle iPad-modeller.

Alex Dos Diaz / Web

Hvis du glemmer iPad-passordet ditt, kan du ikke bruke enheten. Hver gang du skriver feil, forblir maskinvaren låst i lengre tid (denne sikkerhetsfunksjonen hindrer folk i å skrive inn koder til de gjetter din) eller blir deaktivert. Hvis du glemmer Apple ID-passordet ditt, kan du bruke iPad, men noen funksjoner, for eksempel nedlasting av apper eller lagring av filer til iCloud, kan være utilgjengelige.


Hvordan gjenopprette en glemt Apple ID

Hvis du ikke har lastet ned en app på en stund og har slått på Touch ID for kjøp av App Store, kan det være lett å glemme Apple ID-passordet ditt. Apple har et nettsted der du kan administrere Apple ID-kontoen din, og det hjelper med glemte passord. Slik bruker du det.

 1. Gå til appleid.apple.com.

 2. Klikk Glemt Apple ID eller passord.

 3. Angi e-postadresse tilknyttet Apple-ID-en din, og klikk deretter Fortsett.

 4. Bekreft telefonnummeret ditt, og klikk deretter Fortsett.

 5. Apple sender et varsel til alle enheter som er logget på med Apple-ID-en din. Trykk på Allow eller klikk Forestilling, avhengig av enheten du bruker, og følg deretter instruksjonene for å tilbakestille passordet.

 6. Hvis du ikke kan bruke en annen telefon, iPad eller Mac, klikker du Har du ikke tilgang til enhetene dine? nederst på siden på Apple ID-nettstedet.

 7. Den neste siden inneholder flere alternativer for å tilbakestille Apple ID-passordet ditt:

  • Tilbakestill passordet ditt mens du logger på en ny enhet, som en ny iPhone, iPad, iPod touch eller Mac.
  • Bruk andres iOS-enhet.
  • Nettstedet gir et tredje alternativ du kan velge: Kan du ikke komme til en annen iOS-enhet? som fører deg gjennom flere trinn på nettstedet.

 8. En av disse alternativene skal få deg til å konfigurere et nytt Apple ID-passord.


Hvordan gjenopprette et glemt iPad-passord

Det finnes ikke noe langsiktig triks for å komme forbi passordet du trenger for å låse opp iPad. Du kan bruke Touch ID eller Face ID for å omgå den en stund, men etter at iPad har startet på nytt, må du oppgi passordet.

Den eneste måten å løse problemet med et glemt passord er å tilbakestille iPad til fabrikkinnstillingene. Dette betyr å slette alt på iPad. Under installasjonsprosessen kan du imidlertid gjenopprette iPad fra en sikkerhetskopi.

1: 47

Den enkleste måten å håndtere et glemt passord er å bruke iCloud til å tilbakestille iPad. Bruk Finn min iPad-funksjonen til å tilbakestille iPad-en eksternt.

 1. Åpne en nettleser og gå til www.icloud.com.

 2. Logg inn på iCloud når du blir bedt om det.

  Hvis du har konfigurert tofaktorautentisering på kontoen din, sendes en kode til alle Apple-enhetene dine. Du trenger denne koden for å fortsette å logge på iCloud.

 3. Plukke ut Finn iPhone.

 4. Når kartet vises, klikker du Alle enheter og velg din iPad fra listen.

  IPad-en din får navnet uansett hva du kalte den. Ikke bare iPad.

 5. Når du klikker på navnet på iPad-en, vises et vindu i hjørnet på kartet. Dette vinduet har tre knapper: Spill lyd, Tapt modus (som låser iPad ned), og Slett iPad.

  Bekreft at enhetsnavn over disse knappene er din iPad. På denne måten slettes ikke iPhone ved en feiltakelse.

 6. Pek Slett iPad og følg instruksjonene. Det vil be deg om å bekrefte valget ditt. Når du er ferdig, tilbakestilles iPad.

 7. Din iPad må lades og kobles til internett for at dette skal fungere, så det er lurt å koble den til mens den tilbakestilles.


Hvordan håndtere et mistet passord ved hjelp av iTunes

Hvis du synkroniserte iPad til iTunes på PC-en din, enten du skal overføre musikk og filmer til den eller sikkerhetskopiere enheten på datamaskinen din, kan du gjenopprette den ved hjelp av PC-en. Du må imidlertid ha stolt på den datamaskinen tidligere, så hvis du aldri koblet iPad til PC-en din, vil ikke dette alternativet fungere.

 1. Koble iPad til PCen du bruker til å synkronisere og starte iTunes.

 2. iTunes synkroniseres med iPad. Vent til denne prosessen er ferdig, og klikk deretter på Enhet ikonet øverst på skjermen.

 3. Klikk Gjenopprett iPad.

 4. Datamaskinen sletter iPad. Sett opp et nytt passord når iPad starter på nytt.


Få tilgang til iPad ved hjelp av gjenopprettingsmodus

Selv om du ikke har slått på Finn min iPad, og du aldri har koblet iPad til PC-en din, kan du tilbakestille iPad ved å gå i gjenopprettingsmodus. Du må imidlertid koble den til en PC med iTunes etterpå. Hvis du ikke har iTunes, kan du laste den ned fra Apple. Hvis du ikke har en PC, kan du bruke datamaskinen til en venn.

 1. Koble iPad til PC-en ved hjelp av kabelen som fulgte med iPad. Åpne deretter iTunes.

 2. Trykk og hold nede Sleep / Wake-knappen og Hjem-knappen på iPad, og hold den nede når Apple-logoen vises. Når du ser grafikken til iPad-en som er koblet til iTunes, slipper du knappene.

 3. Plukke ut Gjenopprette og følg instruksjonene.

 4. Det tar noen minutter å gjenopprette en iPad, som slås av og slås på under prosessen. Når den har startet på nytt, blir du bedt om å sette opp iPad som du gjorde da du kjøpte den. Du kan gjenopprette den fra en sikkerhetskopi under denne prosessen.


Legg igjen en kommentar