Hvordan tilbakestille Apple ID-passordet ditt i noen få enkle trinn

Fordi Apple-ID-en din brukes så for mange av Apples viktige tjenester, kan glemme Apple-ID-passordet ditt skape mange problemer. Uten å være i stand til å logge på Apple-ID-en din, kan det hende du ikke kan bruke iMessage eller FaceTime, Apple Music eller iTunes Store, og du vil ikke kunne gjøre endringer i iTunes-kontoen din.

De fleste bruker den samme Apple-ID-en for alle Apple-tjenestene sine (teknisk sett kan du bruke en Apple-ID til ting som FaceTime og iMessage og en annen for iTunes Store, men de fleste gjør ikke det). Det gjør glemme passordet ditt til et spesielt alvorlig problem.


Hvordan tilbakestille Apple ID-passordet ditt på nettet

Hvis du har prøvd alle passordene du tror kan være riktige, og du fremdeles ikke kan logge på, må du tilbakestille Apple ID-passordet. Slik gjør du det ved hjelp av Apples nettsted (hvis du har konfigurert tofaktorautentisering på Apple-ID-en din, hopper du over disse instruksjonene og går til neste avsnitt):

  1. Gå til iforgot.apple.com i nettleseren din.

  2. Skriv inn Apple ID-brukernavnet ditt, og klikk deretter Fortsett.

  3. Det er to måter å tilbakestille passordet ditt: ved hjelp av e-postadressen for gjenoppretting du har registrert i kontoen din eller svarer på sikkerhetsspørsmålene dine. Gjør ditt valg og klikk Fortsett.

  4. Hvis du valgte å Få en e-post, sjekk e-postkontoen som vises på skjermen, og skriv deretter inn bekreftelseskoden fra e-posten og klikk Fortsett. Gå nå til trinn 7.

  5. Hvis du valgte å Svar på sikkerhetsspørsmål, begynn med å skrive inn bursdagen din, svar deretter på to av sikkerhetsspørsmålene dine og klikk Fortsett

  6. Skriv inn ditt nye Apple ID-passord. Passordet må bestå av 8 eller flere tegn, inneholde store og små bokstaver og ha minst ett nummer. De Styrke indikator viser hvor sikkert passordet du velger er.

  7. Når du er fornøyd med det nye passordet ditt, klikker du Tilbakestill passord for å gjøre endringen.


Tilbakestille Apple ID-passordet ditt med tofaktorautentisering

Tilbakestilling av Apple ID-passordet ditt krever flere trinn hvis du bruker tofaktorautentisering for å gi et ekstra sikkerhetslag. I så fall:

  1. Følg de to første trinnene i instruksjonene ovenfor.

  2. Bekreft deretter det pålitelige telefonnummeret ditt. Skriv inn nummeret og klikk Fortsett.

  3. Du får en skjerm som ber deg sjekke de pålitelige enhetene dine.

  4. På en av dine pålitelige enheter, a Tilbakestill passord popup-vindu vises. Klikk eller trykk Allow.

  5. Skriv inn enhetens passord.

  6. Skriv deretter inn ditt nye Apple ID-passord, skriv det inn en gang til for bekreftelse, og trykk på neste for å endre passordet ditt. 


Slik tilbakestiller du Apple ID-passordet ditt i iTunes på en Mac

Hvis du bruker en Mac og foretrekker denne tilnærmingen, kan du også tilbakestille Apple ID-passordet ditt via iTunes. Dette er hvordan:

  1. Begynn med å starte iTunes på datamaskinen.

  2. Klikk på Konto menyen.

  3. Klikk Logg inn.

  4. Klikk på i popup-vinduet Glemt Apple ID eller passord? (det er en liten lenke rett under passordfeltet).

  5. I neste popup-vindu skriver du inn din Apple-ID.

  6. Et annet popup-vindu vil be deg om å oppgi passordet du bruker for datamaskinens brukerkonto. Dette er passordet du bruker for å logge på datamaskinen.

  7. Skriv inn det nye passordet, skriv det inn en gang til for bekreftelse, og klikk deretter Fortsett.

  8. Hvis du har dobbeltfaktorautentisering aktivert, må du oppgi det pålitelige telefonnummeret ditt.

  9. Velg Bruk et klarert telefonnummer or Bruk en annen enhet. Følg deretter trinnene ovenfor på den pålitelige enheten din for å tilbakestille passordet ditt.

Du kan også bruke denne prosessen i iCloud System Preferences-panelet. For å gjøre det, gå til Apple-menyen> system~~POS=TRUNC > iCloud > Kontodetaljer > Glemt passord?

Men du valgte å tilbakestille passordet ditt, med alle trinnene fullført, bør du kunne logge på kontoen din igjen. Prøv å logge på iTunes Store eller en annen Apple-tjeneste med det nye passordet for å sikre at det fungerer. Hvis ikke, gå gjennom denne prosessen igjen og sørg for at du holder rede på det nye passordet ditt.


Legg igjen en kommentar