Jeg har glemt passordet til Windows 8! Hva er alternativene mine?

Først av alt: Ikke bli flau over at du har glemt Windows 8-passordet. Vi blir fortalt om og om igjen å lage lengre og mer kompliserte passord for å beskytte dataene våre, noe som gjør dem vanskeligere og vanskeligere å huske. De fleste av disse tipsene fungerer på samme måte for Windows 10, noen fungerer på alle versjoner av Windows, og noen gjelder for ethvert glemt passord.

Selv om Windows 8-passordet ditt ikke var så vanskelig å huske - du er et menneske. Alle glemmer ting innimellom, til og med viktige ting!


Jeg har glemt passordet til Windows 8! Hva er alternativene mine?

Heldigvis er det flere måter å komme inn på igjen hvis du glemte Windows 8-passordet ditt, som vi beskriver nedenfor.

Noen av disse ideene gjelder kun hvis du logger på Windows 8 med en lokal konto (du logger på med et tradisjonelt brukernavn). Noen fungerer kun hvis du bruker en Microsoft-konto (du logger på med en e-postadresse), og noen fungerer for begge deler. Vi gir deg beskjed hver gang. Imidlertid gjelder alle disse ideene likt for enhver utgave av Windows 8 eller Windows 8.1 du bruker.


Lag utdannede gjetninger ved ditt Windows 8-passord

Før du får øynene opp for denne, gi den en sjanse. Prøv dette seriøst, til og med bare for å humorisere oss. Gjetning er sannsynligvis det første du gjorde da du skjønte at du glemte Windows 8-passordet ditt, men var de utdannede gjetninger eller bare noen få frustrerte forsøk?

Ja, det er flere geeky måter å hacke deg selv tilbake i Windows 8, men før du bruker all den tiden og energien med dem, gi utdannet gjetting et veldig bra siste skudd.

Med tanke på at både enkle og komplekse, godt utformede passord vanligvis er inspirert av de tingene som er mest kjent for oss i våre liv, kan du tenke på om Windows 8-passordet ditt kan ha noe å gjøre med:

  • Ektefellen din, partnerens, vennens eller barnets bursdag
  • Et aspekt av for-, mellom- eller etternavn
  • Et favoritt sett med tall
  • Et godt minne fra barndommen
  • En type favorittmat eller aktivitet
  • Telefonnummeret du husker da du var liten
  • Der du jobber eller bor
  • Dyrene dine
  • ... Eller kanskje det er en kombinasjon av det ovennevnte

Dette er bare noen få ideer om hvordan du kan gjette ditt eget passord.


Tilbakestill Microsoft-passordet ditt online

Et alternativ du fikk da du først kjøpte datamaskinen eller installerte Windows 8, var å registrere deg for en Microsoft-konto eller logge på med din eksisterende Microsoft-konto. En stor fordel med å gjøre det er at det gir deg en rømningsplan hvis du noen gang glemmer Windows 8-passordet ditt: Du kan tilbakestille passordet til Microsoft-kontoen.

Gå til account.live.com/password/reset og følg instruksjonene på skjermen.

Du kan tilbakestille et glemt Windows 8-passord på nettet slik kun hvis du bruker en Microsoft-konto. Hvis du bruker en lokal konto, lagres ikke passordet ditt hos Microsoft online, og kan derfor ikke tilbakestilles av dem.


Bruk den Windows 8-passorddisketten du opprettet

En diskett for tilbakestilling av Windows 8-passord er akkurat slik den høres ut - den er en diskett eller flash-stasjon som kan brukes til å tilbakestille Windows 8-passordet hvis du glemmer det. Hvis du har en, er dette på tide å finne den og bruke den!

Dessverre er følgende info noe som sannsynligvis vil få deg til å gå videre til neste idé. En disk for tilbakestilling av passord er knyttet til din spesifikke Windows 8-konto, noe som betyr at man må opprette en fra Windows, tilbake når du faktisk visste passordet ditt. Med andre ord, hvis du ikke allerede har en diskett for tilbakestilling av Windows 8-passord, er sjansen din for å opprette en over.

Når du kommer tilbake til Windows 8 ved hjelp av en av de andre ideene nedenfor, kan du opprette en Windows 8-tilbakestillingsdisk slik at du kan unngå alle disse problemene neste gang du glemmer passordet ditt.

Å opprette og dermed bruke en disk for tilbakestilling av passord er bare et alternativ hvis du logger på Windows 8 med en lokal konto.


La en annen bruker endre Windows 8-passordet ditt

Hvis mer enn én person bruker datamaskinen din, og minst en av de andre personene er konfigurert som administrator, kan vedkommende logge på med passordet sitt og endre passordet for deg fra brukerkontokontakten i Kontrollpanel.

Du kan kun få en administrator på datamaskinen til å endre det glemte Windows 8-passordet hvis kontoen din er en lokal konto. Den andre administratorbrukeren kan ha en Microsoft-konto eller en lokal konto, men kontoen din må være en lokal konto for å få passordet ditt endret på denne måten.

Bruk denne hackingen til å tilbakestille Windows 8-passordet ditt

Ordet "hack" er kanskje litt overdrevent, men det er en gratis og relativt enkel prosedyre du kan følge som lar deg tilbakestille Windows 8-passordet ditt hvis du har glemt det. Med dette hacket vil du kunne tilbakestille Windows 8-passordet ditt direkte fra Windows-påloggingsskjermen, uten en tilbakestillingsdisk eller flash-stasjon, og uten behov for programvare fra tredjepart.

Du må bruke ledeteksten og gjøre noen ting du kanskje aldri har gjort før, men følg instruksjonene våre nøye, så får du det bra.

Dette hacket fungerer kun hvis du logger på Windows 8 med en lokal konto. Flere andre nettsteder anbefaler i alle tilfeller denne prosessen for Windows 8, men den vil ikke tilbakestille Windows 8-passordet ditt hvis du bruker en Microsoft-konto for å logge på.

Tilbakestill eller gjenopprett Windows-passordet ditt med ett av disse verktøyene

Hvis de nesten alltid fungerende ideene ovenfor ikke var vellykkede for deg, uansett årsak, er det på tide å gå videre til noen mer "tradisjonelle" måter å hacke inn på datamaskinen din.

En rekke programvarebaserte hackingsverktøy, kalt Windows-passordgjenopprettingsprogrammer, er tilgjengelige fra forskjellige selskaper og programvareutviklere. Avhengig av hvilket program du velger å bruke, kan det faktisk finne og vise deg ditt glemte Windows-passord, eller det kan bare tilbakestille det, slik at du kan logge på uten passord i det hele tatt.

Vi snakker om en rekke verktøy for gjenoppretting og tilbakestilling av passord i den listen over programmer som er koblet til ovenfor. For det meste fungerer passordgjenopprettingsprogrammene for både lokale og Microsoft-passord. Verktøyene for tilbakestilling av passord vil bare tilbakestille det glemte Windows 8-passordet ditt hvis du logger på med en lokal konto.

Tilbakestill PC-en

Tilbakestill PC-prosessen i Windows 8 er veldig annerledes enn bare å tilbakestille passordet ditt. Denne prosessen fjerner alle installerte programmer, apper, og til og med alle dine lagrede data.

Med andre ord får du logge på Windows igjen fordi datamaskinen din tilbakestilles til den opprinnelige konfigurasjonen, akkurat som den var da du kjøpte den eller først installerte Windows.

For å fullføre Tilbakestill PC-prosessen, gå til Avanserte oppstartsalternativer og velg deretter FeilsøkTilbakestill PC-en.

Alternativet Oppdater PC-en din hjelper ikke med passordproblemer.

Se vår artikkel om hvordan du tilbakestiller PCen din i Windows 8 for en fullstendig gjennomgang av denne prosessen.

Dette er åpenbart ikke en fin måte å komme forbi et glemt Windows 8-passord, men hvis alt annet mislykkes, vil dette nesten helt sikkert fungere. Du har muligheten til å opprette en ny lokal konto eller Microsoft-konto. Hvis du tilfeldigvis har en ny Microsoft-konto du kjenner passordet til, har du muligheten til å logge på med det.

I svært sjeldne tilfeller, hvor du både har glemt Windows 8-passordet ditt, og Tilbakestill PCen din ikke fungerer av en eller annen grunn, kan du velge å ren-installere Windows 8 så lenge du har en installasjonsplate eller flash-stasjon for Windows 8 tilgjengelig. . Å utføre en ren installasjon av Windows 8 oppnår det samme som å tilbakestille PCen.


Legg igjen en kommentar