Slik løser du D3dx9_36.dll mangler eller ikke funnet feil

D3dx9_36.dll-problemer er forårsaket på en eller annen måte av et enkelt problem - et slags problem med Microsoft DirectX.

D3dx9_36.dll-filen er en av mange lignende filer som finnes i DirectX-programvaresamlingen. Siden DirectX brukes av de fleste Windows-baserte spill og avanserte grafikkprogrammer, vises d3dx9_36.dll-feil vanligvis bare når du bruker disse programmene.

D3dx9_36.dll feil kan vises på datamaskinen din på en rekke forskjellige måter. Mange av de vanligste d3dx9_36.dll-feilmeldingene er oppført her:

D3DX9_36.DLL ikke funnet
Filen d3dx9_36.dll ikke funnet
Filen d3dx9_36.dll mangler
D3DX9_36.DLL mangler. Bytt ut D3DX9_36.DLL og prøv igjen.
D3dx9_36.dll ikke funnet. Hvis du installerer på nytt, kan det hjelpe.
Mangler komponent d3dx9_36.dll

D3dx9_36.dll feil vises når et program, vanligvis et spill, startes.

I ikke-spillapplikasjoner kan det oppstå en d3dx9_36.dll-feil før visse avanserte grafiske funksjoner i programmet brukes.

Feilmeldingen d3dx9_36.dll kan gjelde for ethvert program som bruker Microsoft DirectX, ofte videospill.

Noen vanlige spill som har vært kjent for å generere d3dx9_36.dll-feil inkluderer PCSX2 (en PlayStation 2-emulator), Breakpoint 2008, Irth Worlds, Call of Duty 4, Civilization IV, PDC World Championship Darts 2008 og mer.

Ethvert av Microsofts operativsystemer siden Windows 98 kan påvirkes av d3dx9_36.dll og andre DirectX-problemer. Dette inkluderer Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP og Windows 2000.


Slik løser du D3dx9_36.dll feil

Ikke under noen omstendigheter, last ned DLL-filen d3dx9_36.dll hver for seg fra "DLL nedlastingsside." Det er en rekke forskjellige grunner til at det aldri er en god ide å laste ned DLL-filer fra disse nettstedene.

Hvis du allerede har lastet ned d3dx9_36.dll fra et av disse DLL-nedlastingssidene, kan du fjerne det fra hvor du legger det og fortsette med følgende trinn.


 1. Start datamaskinen på nytt hvis du ikke har gjort det ennå.

  Feilen d3dx9_36.dll kan være et problem eller et engangsproblem, og en enkel omstart kan fjerne det helt.


 2. Installer den nyeste versjonen av Microsoft DirectX. Sjansen er stor for at oppgradering til den nyeste versjonen av DirectX vil fikse feilen d3dx9_36.dll ikke funnet.

  Microsoft slipper ofte oppdateringer til DirectX uten å oppdatere versjonsnummer eller bokstav, så sørg for å installere den nyeste versjonen selv om versjonen din er teknisk den samme.

  Det samme DirectX-installasjonsprogrammet fungerer med alle versjoner av Windows, inkludert Windows 10, 8, 7, Vista og XP. Den erstatter alle manglende DirectX 11-, DirectX 10- eller DirectX 9-filer.

 3. Forutsatt at den nyeste DirectX-versjonen fra Microsoft ikke løser d3dx9_36.dll-feilen du mottar, se etter et DirectX-installasjonsprogram på spillet eller applikasjons-CD eller DVD. Vanligvis, hvis et spill eller et annet program bruker DirectX, vil programvareutviklerne ta med en kopi av DirectX på installasjonsplaten.

  • Noen ganger, men ikke ofte, passer DirectX-versjonen på platen bedre for programmet enn den siste versjonen som er tilgjengelig online.

 4. Avinstaller spillet eller programvaren og installer det på nytt. Noe kan ha skjedd med filene i programmet som fungerer med d3dx9_36.dll, og en ominstallering kan gjøre susen.


 5. Gjenopprett d3dx9_36.dll-filen fra den siste DirectX-pakken. Hvis feilsøkingstrinnene ovenfor ikke har fungert for å løse d3dx9_36.dll-feilen, kan du prøve å trekke ut d3dx9_36.dll-filen individuelt fra DirectX-pakken.


 6. Oppdater driverne for skjermkortet. Selv om det ikke er den vanligste løsningen, kan oppdatering av driverne for skjermkortet på datamaskinen i noen situasjoner rette opp dette DirectX-problemet.


Legg igjen en kommentar