Hvordan fjerne iCloud Activation Lock fra iPad

Å ha iCloud Activation Lock på iPad er både bra og dårlig. Det er bra fordi det er en veldig effektiv tyverisikrings teknologi. Det er imidlertid dårlig, for hvis en iPad du nettopp har kjøpt, er Activation Locked, er det umulig for deg å omgå den selv uten Apple-ID og passord til personen som opprettet iPad. Enkelt sagt: Så lenge iPad har en aktiverings lås, kan du ikke bruke den.

Selv om det kan være vanskelig å omgå iCloud Activation Lock, er det ikke umulig. Denne artikkelen vil forklare hva aktiverings lås er, hvorfor du kanskje kjører på den, hvordan du kan omgå en iCloud-lås, og gjøre deg oppmerksom på noen svindel du bør unngå.

Apple inc.

Hvis du prøver å fjerne aktiverings lås fra en iPhone i stedet for en iPad, har vi en artikkel spesielt for deg. Sjekk ut Hvordan låse opp iCloud-låste iPhones.


Hva er iCloud aktiverings lås?

Aktiverings lås er en funksjon Apple introduserte i iOS 7 for å redusere tyveri av iOS-enheter. Den fungerer på iPhone, iPad og iPod touch og aktiveres automatisk når Finn min iPhone er slått på.

Med aktiverings lås må en bruker oppgi Apple ID-brukernavnet og passordet som opprinnelig ble brukt for å aktivere iPad for å slette alle enhetens data, aktivere enheten ved hjelp av en annen Apple ID eller deaktivere Finn min iPhone.

Aktiverings lås gjør en god jobb med å redusere tyveri fordi det er lite sannsynlig at en tyv har Apple ID-brukernavnet og passordet til personen de stjal iPad fra. Og siden enheten ikke fungerer uten informasjonen, er det ikke mye grunn til å stjele den i utgangspunktet.

Selvfølgelig er ulempen med dette at du lovlig kan kjøpe en brukt enhet og sitte fast med en iPad som ikke fungerer hvis den iPad er aktivert låst.

For å være klar, blir ikke hver iPad som er aktivert låst stjålet. Tilstedeværelsen av aktiverings lås er et tegn på at en iPad kan bli stjålet, men det kan også skje uskyldig. Du kan få en iPad som sitter fast i aktiverings lås fordi eieren glemte å logge av iCloud før han solgte enheten.


Hvordan vite når en iPad er aktivert låst

Det er ganske enkelt å fortelle når iPad har, er iCloud aktiverings lås. Når du prøver å sette den opp, kommer du til et skjermbilde som sier Aktiverings Lås og ber om et Apple ID brukernavn og passord. Det er ganske klart!

Slik fjerner du iCloud-aktiverings lås fra en iPad

Det er bare et par måter å fjerne iCloud aktiverings lås på en iPad. Den enkleste måten er hvis du har tilgang til Apple ID-brukernavnet og passordet som opprinnelig ble brukt til å aktivere enheten. Du kan ha dette fordi det er enheten din eller fordi du kan kontakte personen som solgte deg iPad. I så fall følger du disse trinnene for å fullføre fjerningen av aktiverings lås:

  1. Få Apple ID-brukernavnet og passordet fra personen som opprinnelig aktiverte iPad. De vil kanskje ikke gi deg denne informasjonen, siden det kan gi deg tilgang til kontoen deres, så du må kanskje gi dem enheten fysisk.
  2. Start enheten, og når den kommer til aktiveringslåseskjermen, skriv inn det opprinnelige Apple ID-brukernavnet og passordet (eller la personen som solgte deg iPad gjøre det).
  3. Dette gjør at iPad kan fortsette å starte opp. Når iPad kommer til startskjermen, logger du av iCloud.
    • Trykk på på iOS 10.2 og tidligere innstillinger > iCloud > Logg av.
    • Trykk på på iOS 10.3 og nyere innstillinger > [ditt navn]> Logg av.

  4. Når iPad ber om den opprinnelige eierens Apple ID-brukernavn og passord igjen, skriver du det inn.
  5. Slett nå gjenværende data og innstillinger på iPad ved å trykke på innstillinger > general > Tilbakestill > Slett alt innhold og alle innstillinger.

  6. IPad vil starte på nytt. Du bør ikke se aktiveringslåseskjermen denne gangen og skal kunne konfigurere iPad som ny.

Du har kanskje hørt at jail breaking er en måte å komme deg rundt aktiverings lås på. Beklager å si, men det stemmer ikke. Jail breaking fjerner ikke aktiverings låsen når den er aktivert.


Hvordan omgå iCloud-aktiverings lås på en iPad ved hjelp av iCloud

Hvis personen som solgte deg iPad-en, og hvis Apple-ID enheten er låst, ikke befinner seg på et sted der de fysisk kan angi brukernavn og passord på enheten, kan de fjerne aktiverings lås ved hjelp av iCloud. Her er hva de trenger å gjøre:

  1. Gå til iCloud.com og logg på med Apple ID-brukernavnet og passordet som de opprinnelig brukte til å aktivere iPad (og som iPad er låst med).

  2. Klikk Finn iPhone.

  3. Klikk Alle enheter.

  4. Klikk på iPad som må låses opp.
  5. Klikk Slett iPad > Fjern fra konto.

  6. Når trinnene er fullført, har iPad blitt fjernet fra kontoen deres, og aktiverings låsen burde ha blitt fjernet. Start iPad på nytt, og hvis den lar deg sette den opp uten å vise aktiviseringslåseskjermen, er låsen fjernet, og du er klar.

Ikke fall for svindel med fjerning av iCloud aktiverings lås! Det er mange nettsteder som hevder å være i stand til å fjerne aktiverings lås uten den originale Apple-IDen - for en pris. Det er rett og slett ikke mulig. Ikke betal dem pengene dine; de kan ikke gjøre det de lover.


Slik fjerner du iCloud-aktiverings lås Hvis den opprinnelige eieren ikke kan eller ikke vil hjelpe

Som du kan se, er den eneste måten å fjerne aktiverings lås på, å ha den forrige eieren av enheten til å hjelpe deg. Men hva om de ikke kan eller vil hjelpe? I den situasjonen må du henvende deg til Apple.

Apple vil ikke kunne hjelpe i alle tilfeller, men de kan kanskje hjelpe deg. Du trenger to opplysninger:

  • Bevis på at du lovlig kjøpte iPad. En kvittering er det beste alternativet i dette tilfellet.
  • Bevis på at den forrige eieren har overført enheten til deg. E-post eller andre poster om transaksjonen skal fungere.

Når du har bevisene samlet, kan du kontakte Apple-support. Apple vil sjekke om iPad har blitt rapportert stjålet og vil sjekke dokumentasjonen din. Hvis Apple er overbevist om at du er oppe og oppover, vil det sannsynligvis fjerne aktiverings lås for deg.

Unngå programvare og DNS-triks som hevder å omgå aktiverings lås

Hvis du har søkt litt på Google for måter å fjerne aktiverings lås, har du sannsynligvis kommet over programvare som hevder å være i stand til å gjøre dette eller DNS-baserte teknikker som omgår Apples servere og lar deg aktivere en iPad uten dem. Vi anbefaler å holde deg unna disse alternativene.

Mens de teknisk sett fungerer og lar deg bruke iPad, bryter de forbindelsen mellom enheten din og Apple. Dette betyr at du ikke vil kunne få nye iOS-oppdateringer, løse store sikkerhetsfeil og feil, eller sannsynligvis få støtte fra Apple. Det er en ganske heftig pris å betale.


Legg igjen en kommentar