Slik løser du at Fitbit ikke synkroniseres

Hvis du eier en Fitbit, kan du av og til støte på et problem der den ikke synkroniseres med en iPhone, Android-enhet eller datamaskin, og appen forteller deg at synkroniseringsprosessen ikke kan fullføres, eller at treningssporeren ikke kan finnes. Det kan være flere årsaker til denne feilen. Det er også like mange reparasjoner som kan implementeres raskt og uten noen risiko for enheten. Vi skisserer disse løsningene nedenfor.

Tipsene i denne artikkelen kan brukes til å fikse synkroniseringsproblemer med alle Fitbit-trackermodeller fra Fitbit Charge 3 og Fitbit Ace til Fitbit Ionic og Fitbit Versa.

Fitbit


Årsak til Fitbit Sync-feil

Fitbit-synkroniseringsfeil er vanligvis relatert til at treningssporeren ble koblet fra smarttelefonen, nettbrettet, datamaskinen eller iPod touch den opprinnelig var koblet til. Dette kan være forårsaket av å koble til for mange enheter samtidig, Bluetooth ikke fungerer ordentlig, eller en mindre feil i Fitbits operativsystem.

Hvordan fikse et Fitbit Tracker Sync-problem

Det er vanskelig å finne ut nøyaktig hvorfor en Fitbit ikke synkroniseres ordentlig med en iPhone, Android eller annen enhet. Imidlertid er det en rekke påviste løsninger som kan løse problemet, og disse fungerer med alle Fitbit-treningsmodeller.

  1. Tving til en manuell synkronisering. Noen ganger trenger Fitbit-appen litt prodding for å starte synkronisering selv etter at den er åpnet. For å tvinge en synkronisering, trykk på medlemskort-ikonet, trykk på navnet på Fitbit-trackeren, og trykk deretter på Synkroniser nå.

  2. Kontroller Bluetooth-innstillingene. En Fitbit-tracker synkroniserer data til smarttelefoner, nettbrett og datamaskiner ved hjelp av Bluetooth, slik at den ikke kan koble til hvis Bluetooth er deaktivert på enheten.

    Bluetooth kan slås av og på fra quick-menyen på de fleste smarte enheter. På iPadOS sveiper du ned i øvre høyre hjørne for å åpne denne menyen. Sveip ned på Android og Windows Phone for å åpne den.

  3. Installer Fitbit-appen på enheten din. Hvis du kjøpte en ny Fitbit-tracker, har du sannsynligvis installert den offisielle appen på smarttelefonen, nettbrettet eller datamaskinen din for å konfigurere den. Men hvis du fikk en Fitbit brukt, har du kanskje ikke det. I motsetning til andre enheter krever en Fitbit å installere en spesiell app for å koble til en annen enhet og synkronisere data.
  4. Oppdater Fitbit. Enheten kan ha problemer med å koble til trackeren hvis den er utdatert.
  5. Simpelt synkroniser Fitbit til en enhet. Det kan virke som en god ide å koble Fitbit-trackeren din med iPhone mens du er ute av huset og Windows 10-datamaskinen din når du er hjemme, men dette kan føre til en konflikt for trackeren når den prøver å koble til begge samtidig. Den beste måten å fikse dette på er å slå av Bluetooth på en enhet når du prøver å synkronisere med den andre. Du kan også slå den andre enheten helt av.
  6. Deaktiver Wi-Fi. Noen ganger kan det at en smarttelefon eller nettbrett har Wi-Fi og Bluetooth slått på samtidig, forhindre at hver av disse teknologiene fungerer som de skal. Hvis du prøver å synkronisere en Fitbit-tracker, kan dette hindre Bluetooth-tilkoblingen og forhindre at den synkroniseres.
  7. Kontroller Fitbit-batteriet. Mens Fitbit-trackere har lang batterilevetid, må disse enhetene lades hver dag eller oftere. Hvis en tracker ikke synkroniseres, kan den ha gått tom for strøm og slått seg av. Dette er sannsynlig hvis du eier en Fitbit One eller Fitbit Zip. Disse plasseres vanligvis i en lomme eller veske og er enkle å glemme når det gjelder enhetens ladetid på slutten av dagen.
  8. Start Fitbit-trackeren på nytt. Å starte en Fitbit på nytt er egentlig det samme som å starte en datamaskin på nytt. Det oppdaterer enhetens operativsystem og løser vanligvis eventuelle problemer du kan oppleve, for eksempel synkroniseringsproblemer.

    Instruksjoner for å starte en Fitbit på nytt varierer fra modell til modell, men innebærer vanligvis å koble trackeren til USB-ladekabelen, koble den til en strømkilde og holde hovedknappen nede i omtrent 10 sekunder. Hvis det gjøres riktig, blinker Fitbit-logoen på skjermen, og enheten starter på nytt. Hvis du starter en Fitbit på nytt, slettes ingen data i tillegg til varsler.

    En omstart er vanligvis nødvendig etter å ha møtt ett av problemene nevnt ovenfor, for eksempel Wi-Fi og Bluetooth-konflikter eller å være koblet til flere enheter.

  9. Tilbakestill Fitbit-trackeren. Tilbakestilling er en siste utvei, da den sletter all data og returnerer Fitbit til fabrikkinnstillingene. Du kan gjenopprette all data som er synkronisert til din online Fitbit-konto etter tilbakestillingen. Tilbakestilling av en Fitbit varierer avhengig av hvilken modell du eier, med noen som krever en binders satt inn i et hull mens andre gjøres i enhetens innstillinger. Noen trackere, som Fitbit Surge og Fitbit Blaze, har ikke noe tilbakestillingsalternativ.

    Ikke forveksle omstart og tilbakestilling når du snakker med online eller offline kundestøtte. Å starte en Fitbit på nytt slår den av og på igjen mens du tilbakestiller, sletter alt på den.


Legg igjen en kommentar