Apple ID deaktivert? Løs det raskt!

Å ha en fungerende Apple ID er viktig for å bruke iPhone eller en hvilken som helst Apple-enhet, så en deaktivert Apple ID er et problem. I den situasjonen vil du ikke kunne gjøre ting som å kjøpe apper fra App Store eller oppdatere Apple ID-fakturerings- eller abonnements informasjonen din. En deaktivert Apple ID kan virke som et stort problem, men det er lett å fikse.

Ben Cold / Unsplash


Hvordan vite om Apple-ID-en din er deaktivert

Når Apple-ID-en din er deaktivert, gir Apple-enheten beskjed om det. Du vil ikke kunne utføre noen av handlingene som krever en Apple-ID, og ​​du vil se en melding på skjermen som informerer deg om problemet. Den eksakte meldingen kan være annerledes, men de vanligste er:

  • Denne Apple-ID-en er deaktivert av sikkerhetsmessige årsaker.
  • Du kan ikke logge på fordi kontoen din ble deaktivert av sikkerhetsgrunner.
  • Denne Apple-ID-en er låst av sikkerhetsmessige årsaker.

Hvis du ser noen av disse varslene, deaktiverte Apple Apple-ID-en din.


Årsaker til at en Apple-ID er deaktivert

Apple deaktiverer automatisk Apple-ID-er når noen prøver å logge på for mange ganger med feil passord, sikkerhetsspørsmål eller annen kontoinformasjon. Dette kan skje hvis du glemmer passordet eller ved et uhell skriver feil passord for mange ganger. Mer sannsynlig prøver noen å få uautorisert tilgang til Apple-ID-en din.

En standard hackings teknikk kalles et Brute Force Attack, som fungerer ved å logge på en konto med gjetninger for passord. I stedet for å la det skje og potensielt sette kontoen din i fare, deaktiverer Apple Apple ID-kontoen som kan være et hacker mål etter noen feil oppføringer. Da er det bare brukeren som eier kontoen og vet riktig informasjon som kan aktivere den på nytt.

Når Apple-ID-en din er deaktivert, kan du ikke logge på (selv med riktig passord) før du aktiverer kontoen på nytt.


Hvordan fikse en deaktivert Apple ID

For å aktivere den deaktiverte Apple-ID-en din, må du gå til Apples nettsted og tilbakestille passordet ditt. Mens du er der, kan du slå på tofaktorautentisering, hvis du ikke allerede har gjort det, for ekstra beskyttelse mot fremtidige hackere.

  1. Gå til iForgot.apple.com nettside.

    Hvis du tastet inn feil passord flere ganger etter at kontoen din ble deaktivert, kan det hende du må vente i 24 timer før du kan låse opp Apple-ID-en.

  2. Logg deg på kontoen din med Apple ID-brukernavnet ditt.

  3. Skriv inn telefonnummeret ditt og klikk Fortsett.

  4. Apple sender varsler til enhetene som er koblet til Apple-ID-en din, slik at du kan tilbakestille passordet ditt. Hvis du ikke har tilgang til de andre enhetene dine, klikker du Har du ikke tilgang til noen av enhetene dine? nederst på skjermen.

  5. Uansett hvilket alternativ du velger, følg instruksjonene på skjermen for å låse opp kontoen din eller tilbakestille passordet ditt. Å aktivere Apple ID-en din tar lengre tid hvis du ikke har tilgang til noen av enhetene dine.

Tofaktorautentisering legger til et trinn

Apple oppfordrer brukere av sine produkter til å legge til sikkerhet i kontoene sine ved å bruke tofaktorautentisering med Apple-ID-en. Med denne tilnærmingen kan du bare få tilgang til Apple-ID-en din hvis du har brukernavn og passord og en tilfeldig generert kode levert av Apple.

Når du bruker to faktor identifikasjon, er det nesten det samme å fikse din deaktiverte Apple-ID som når du ikke bruker den. Den eneste forskjellen er at du trenger tilgang til en av de pålitelige enhetene du valgte da du konfigurerte tofaktorautentisering. Apple sender den tilfeldige koden til den enheten under prosessen med å låse opp eller tilbakestille Apple-ID-en.

Hvis du endret passordet ditt mens du aktiverte Apple-ID-en din på nytt, logger du på Apple-ID-en din ved hjelp av det nye passordet ditt på alle enhetene dine, inkludert iCloud, FaceTime og andre steder.

Kontakt Apple for teknisk støtte

Hvis du fulgte de anbefalte trinnene og Apple-ID-en din fremdeles ikke er aktivert, kontakt Apple for support. I dette tilfellet er det mulig å få online support fra Apple.


Legg igjen en kommentar