Hvordan oppdatere iTunes til den nyeste versjonen

Hver gang Apple lanserer en iTunes-oppdatering, legger den til kule nye funksjoner, viktige feilrettinger og støtte for nye iPhones, iPads og andre enheter som bruker iTunes. Derfor må du alltid oppdatere til den nyeste versjonen så snart du kan.

Tidlig i 2019 kunngjorde Apple at iTunes skulle trekke seg for Mac-er i 2019 og for Windows i 2020 eller senere.


Begynn iTunes-oppdateringen

Den enkleste måten å oppgradere iTunes krever at du nesten ikke gjør noe. iTunes varsler deg når en ny versjon slippes og varselet om oppgraderingen vises når du starter iTunes. Hvis du ser det vinduet og vil oppgradere, følger du instruksjonene på skjermen, og du kjører den nyeste versjonen av iTunes på kort tid.

Oppdater iTunes på en Mac

For å oppdatere iTunes på en Mac, bruk Mac App Store-programmet som er innebygd i macOS på alle Mac-maskiner. Oppdateringer til all Apple-programvare (og noen tredjepartsverktøy) gjøres ved hjelp av dette programmet.

Gå til iTunes i iTunes iTunes menyen, og klikk deretter Se etter oppdateringer. Klikk på i popup-vinduet Last ned iTunes. Deretter klikker du på Oppdater ved siden av iTunes-oppdateringen. App Store-programmet laster deretter ned og installerer automatisk den nye versjonen av iTunes.

Når oppdateringen er fullført, forsvinner den fra den øverste delen av App Store og vises i Oppdateringer installert de siste 30 dagene delen nederst på skjermen.


Oppdater iTunes på en Windows-PC

Når du installerer iTunes på en PC, installerer du også Apple Software Update-programmet, som administrerer oppdateringer til iTunes. Kontroller at du har den nyeste versjonen av Apple Software Update. Å gjøre det kan unngå problemer.

For å oppdatere den, kjør Apple Software Update. Når programmet startes, kontrollerer det om det er oppdateringer tilgjengelig for datamaskinen din. Hvis en av disse oppdateringene gjelder Apple Software Update, fjerner du alle avmerkingsboksene bortsett fra den for Apple Software Update, og velger deretter Install.

Når oppdateringen er lastet ned og installert, kjører Apple Software Update igjen og viser en ny liste over programmer som er tilgjengelige for oppdatering. Hvis iTunes er i listen, velger du iTunes avkrysningsruten, og velg deretter Install. Verktøyet vil oppdatere iTunes og annen Apple-programvare du valgte.


Nedgrader iTunes

Nye versjoner av iTunes er nesten alltid bedre enn forrige - men ikke hver gang og ikke for alle brukere. Hvis du oppgraderte iTunes og ikke liker det, kan du gå tilbake til forrige versjon.

Legg igjen en kommentar