Slik deaktiverer du iPhone og iPod Automatic Sync i iTunes

Når du kobler en iPhone eller iPod til en datamaskin med iTunes, åpnes iTunes og prøver å utføre en automatisk synkronisering med enheten. Dette er designet for å være praktisk siden det forhindrer deg i å måtte åpne iTunes manuelt. Men det er noen gode grunner til at du vil deaktivere automatisk synkronisering med iTunes. Denne artikkelen forklarer hvorfor du vil stoppe automatisk synkronisering og hvordan du gjør det.


Hvorfor vil du kanskje deaktivere automatisk synkronisering i iTunes

Noen av grunnene til at du kanskje vil forhindre at iTunes synkroniseres automatisk med enhetene dine, inkluderer:

  • Det er ikke datamaskinen din. Noen ganger kobler vi iPhones til arbeidsdatamaskiner eller datamaskiner som ikke tilhører oss for å lade batteriet. I så fall vil du ikke at iPhone skal synkroniseres med datamaskinen.
  • Det er ikke din primære datamaskin. Selv om datamaskinen tilhører deg, hvis den ikke er den du vanligvis synkroniserer med, vil den ikke ha de riktige dataene på den. Du vil ikke ved et uhell slette dataene du trenger med gammel informasjon. 
  • Du har ikke tid. Synkronisering kan ta lang tid. Hvis du har mye data å synkronisere, eller hvis du har problemer med å synkronisere noen typer innhold, kan det ta lang tid. Hvis du har det travelt, vil du ikke vente.

Uansett årsak, trinnene du må følge for å stoppe automatisk synkronisering, varierer avhengig av hvilken versjon av iTunes du har.

Disse innstillingene gjelder enten du synkroniserer iPhone til iTunes via Wi-Fi eller hvis du bruker USB-kabelen som følger med iPhone.


Slik stopper du automatisk synkronisering i iTunes 12 og nyere

Hvis du kjører iTunes 12 og nyere, følger du disse trinnene for å stoppe automatisk synkronisering:

  1. Koble iPhone eller iPod til datamaskinen. iTunes skal starte automatisk. Hvis ikke, kan du starte programmet.

  2. Klikk om nødvendig på det lille iPhone- eller iPod-ikonet øverst til venstre, rett under avspillingskontrollene. Dette tar deg til Sammendrag skjermen.

  3. alternativer , fjern avmerkingen for Synkroniser automatisk når denne iPhone er tilkoblet.

  4. Klikk Påfør nederst til høyre på iTunes for å lagre den nye innstillingen. Fra nå av vil ikke iPhone eller iPod automatisk synkronisere når du kobler den til.


Slik deaktiverer du automatisk synkronisering i iTunes 11 og tidligere

For tidligere versjoner av iTunes er prosessen ganske lik, men trinnene og alternativene på skjermen er litt forskjellige. Hvis versjonen av iTunes er eldre og ikke har disse eksakte alternativene, kan du finne de som passer best og prøve dem.

  1. Før du kobler iPhone eller iPod til datamaskinen, åpner du iTunes.

  2. Åpne vinduet Innstillinger.

    • Gå til Mac-en på en Mac iTunes-menyen -> Preferanser -> Enheter.
    • Gå til på en PC Rediger -> innstillinger -> Enheter. Du må kanskje klikke Alt + E på tastaturet for å avsløre dette vinduet siden menyen noen ganger er skjult som standard.
  3. I popup-vinduet klikker du på Enheter fanen.

  4. Se etter avkrysningsruten merket Forhindre at iPod, iPhone og iPads synkroniseres automatisk. Klikk avkrysningsruten.

  5. Klikk OK nederst i vinduet for å lagre endringene og lukke vinduet. Autosynkronisering er nå deaktivert. Avslutt iTunes og koble iPod eller iPhone til datamaskinen, og ingenting skal skje. Suksess!


Husk å synkronisere iPhone eller iPod manuelt

Når disse endringene er gjort, synkroniseres ikke enheten automatisk hver gang du kobler den til. Det betyr at du må sørge for at du husker å synkronisere manuelt fra nå av.

Synkronisering er det som lager sikkerhetskopier av dataene på iPhone eller iPod, noe som er avgjørende for å gjenopprette data etter problemer med enheten din eller overføre dataene dine hvis du oppgraderer til en ny enhet. Hvis du ikke har en god sikkerhetskopi, mister du viktig informasjon, som Kontakter og Bilder. Hvis du vaner deg med å synkronisere enheten din regelmessig, så skal du ha det bra.

Du kan også angi at iPhone automatisk skal sikkerhetskopiere til iCloud. Lær om dette alternativet i Slik sikkerhetskopierer du iPhone til iCloud og iTunes.


Legg igjen en kommentar