Fungerer ikke Netflix? Slik løser du det

Netflix kan være en av de mest populære videostreamingtjenestene på planeten, men det betyr ikke at det alltid er en glede å bruke. En avhengighet av apper, internettforbindelse og tredjeparts maskinvare kan av og til føre til at Netflix ikke fungerer: de offisielle appene krasjer, åpner ikke ordentlig, kan ikke spille filmer og TV-serier, eller til og med bare laste en svart skjerm på TV-en sett eller nettbrett.

Disse feilsøkingstrinnene gjelder for alle enheter Netflix kan brukes fra, inkludert datamaskinen, smarttelefonen, nettbrettet, smart-TV, spillenhet eller annen streaming-enhet.


Generell Netflix-app feilsøking for å prøve først

Selv om Netflix-appen er tilgjengelig på en rekke plattformer, er det noen løsninger for å fikse en feil app som fungerer over hele linja uansett hvilken enhet du bruker.


 1. Sjekk om Netflix er nede. Hvis Netflix-appen ikke lastes inn, eller en film eller et TV-program ikke starter, kan det ganske enkelt være fordi Netflix-tjenesten i seg selv er nede eller offline. Bruk denne lenken for å se om det er et problem med Netflix-serverne. Hvis det er, er det ingenting du kan gjøre annet enn å vente på at de skal fikse det.

 2. Start enheten på nytt. Det har blitt nesten litt av en klisje, men å starte enheten på nytt vil faktisk ofte løse et feil på app eller system.

 3. Sjekk internettforbindelsen eller telefonsignalet. Hvis internett er nede, fungerer ikke Netflix. Forsikre deg om at Wi-Fi eller mobilforbindelsen din er slått på og at enheten ikke har blitt satt i flymodus ved et uhell. Prøv også andre apper for å se om de kan koble til internett.

 4. Start ruteren på nytt. Hvis internett er nede eller du ser ut til å være koblet til, men apper ikke fungerer som de skal, kan problemet ligge i nettverksmaskinvaren.

 5. Oppdater Netflix-appen din. Som med en systemoppdatering, er det like viktig å holde Netflix-appen oppdatert, siden den siste versjonen kan være nødvendig for å kjøre på enheten din eller for å koble til Netflix-serverne for å streame media. En appoppdatering kan også fikse eventuelle Netflix-feilkoder, for eksempel feilkoden UI-800-3, som du får.

 6. Logg av Netflix og logg inn igjen. En enkel, men effektiv løsning, og det tar bare noen få minutter å gjøre.

 7. Installer Netflix-appen på nytt. Hvis du sletter Netflix-appen og installerer den på nytt, løser du ofte eventuelle problemer du opplever. Det er ganske enkelt å slette og installere en app på de fleste enheter, og krever vanligvis bare å laste den ned fra den aktuelle appbutikken.

  Hvis du har problemer med å installere Netflix på en smart-TV fra Samsung, markerer du Netflix-appen med markøren, trykker på verktøy på fjernkontrollen, og velg deretter Installer.

 8. Logg av Netflix på alle enheter. Noen ganger kan bruk av Netflix på flere enheter, selv om medlemskapet ditt tillater det, føre til konflikter på Netflix-serverne. Dette kan løses ved å logge av Netflix på alle enheter samtidig. Du kan gjøre dette på Netflix-nettstedet i Konto innstillinger som nås via ikonet øverst til høyre etter innlogging. Sørg for å klikke på Logg av alle enhetene, vent noen minutter, og logg deretter på enheten igjen.

  Du kan også gjøre dette fra appen på mobilenheten din. Åpne Flere menyen nederst, trykk på Konto, og velg deretter Logg av alle enhetene.

 9. Oppdater operativsystemet. Enten du bruker en smart-TV, spillkonsoll, smarttelefon eller et nettbrett, bør du alltid prøve å holde det oppdatert med det nyeste operativsystemet, da noen apper slutter å fungere hvis de vet at en systemoppdatering er tilgjengelig. En systemoppdatering kan også fikse eventuelle feil som kan forhindre at Netflix-appen fungerer som den skal. Åpenbart listet vi dette sist fordi det er litt i ytterste ende av ting å prøve / gjøre.

 10. Ring internettleverandøren din. På dette punktet, hvis Netflix-serverne fungerer som de skal, og du har prøvd alt du kan for å få appen til å fungere, kan årsaken til at Netflix er nede, skyldes et problem med Internett-leverandøren din, som er utenfor din kontroll.


Hvordan fikse Netflix på en Samsung Smart TV

Smart-TV er TV-apparater som gjør det mulig å installere apper direkte på dem uten behov for ekstra maskinvare. Det er en offisiell Netflix-app for noen smarte TV-er, og dessverre er Samsungs smarte TV-er kjent for å oppleve noen problemer med den.

En smart TV leveres med allerede forhåndsinstallerte streaming-apper. Manuel Breva Colmeiro / Moment Open

Her er noen løsninger du kan prøve hvis feilsøkingstipsene ovenfor ikke løser problemet.

 1. Koble Samsung smart-TV-en i 30 sekunder. Å slå TVen på og av igjen kan ofte fungere, men hvis du lar den være i minst 30 sekunder, kan alt tilbakestilles helt og starte på nytt når den slås på neste gang.

 2. Deaktiver Samsung Instant On. Samsung Instant On kan få TVen din til å gå raskere, men denne funksjonen har også vært kjent for å være i konflikt med noen andre funksjoner og til og med noen apper som Netflix. Hvis du slår den av, kan alt fungere ordentlig igjen. For å deaktivere Samsung Instant On, åpne innstillinger og klikk deretter på general for å finne deaktiver alternativet.

 3. Gjør en hard tilbakestilling. Dette burde absolutt være det siste du prøver når du prøver å få Netflix-appen til å fungere igjen på din Samsung-smart-TV. En hard tilbakestilling vil returnere TV-en til fabrikkinnstillingene, som vil slette alle smart-TV-appene og innstillingene. Heldigvis gjør en hard tilbakestilling noe Samsungs eksterne administrasjonsteam kan gjøre for deg, og det tar bare mellom fem og ti minutter. Bare ring Samsungs tekniske support på 800-SAMSUNG og be om at Samsungs eksterne lederteam gjør en hard tilbakestilling på smart-TV-apparatet.


Hvordan fikse Netflix på en Roku

Hvis de generelle tipsene ovenfor ikke fungerer for å få Netflix-appen til å fungere på Roku, kan den beste løsningen være å deaktivere forbindelsen din til appen og deretter aktivere den på nytt. Slik gjør du det på hver Roku-modell.

 1. Roku 1: Trykk på Hjem på Roku-kontrolleren, og klikk deretter på innstillinger og deretter Netflix-innstillinger. Du bør se alternativet som sier Deaktiver. Klikk på den.

 2. Roku 2: Fra Hjemmeny, utheve Netflix-appikonet og trykk på stjernetasten på Roku-fjernkontrollen. Klikk på Fjern kanal og klikk deretter på den en gang til for å bekrefte deaktiveringen.

 3. Roku 3, Roku 4 og Roku TV: Flytt markøren til venstre for å åpne Netflix-menyen fra Netflix-appen. Klikk på innstillinger og klikk deretter på Logg av og deretter Ja.

Fra og med 1. desember 2019 støtter Netflix ikke lenger eldre Roku-enheter. Streameren sier at "tekniske begrensninger" forbyder støtte for følgende Roku-modeller: Roku 2050X, Roku 2100X, Roku 2000C, Roku HD Player, Roku SD Player, Roku XR Player og Roku SD Player.


Hvordan fikse Netflix på en Xbox One-konsoll

Microsofts Xbox One-konsoller har en rekke populære streaming-apper som Twitch, YouTube og selvfølgelig Netflix. Hvis du har problemer med å få Xbox One Netflix-appen til å fungere som den skal, og du har prøvd alle de generelle rådene som er nevnt ovenfor, kan det hende du må prøve følgende løsninger.

Netflix

 1. Sjekk om Xbox Live er nede. Mange Xbox One-apper og -funksjoner fungerer ikke hvis Xbox Live-online-tjenesten er nede.

  For å sjekke om det fungerer, besøk den offisielle Xbox Live Status-nettsiden og se om det er et grønt hake ved siden av Xbox One-apper. Hvis det er et hakemerke, fungerer Xbox Live-appfunksjonaliteten normalt, og Netflix-appproblemet er forårsaket av noe annet. Hvis det ikke er et hake ved siden av det, kan deler av Xbox Live være nede, og du må vente på at den kommer online igjen. Dette kan ta alt fra noen minutter til noen timer.

 2. Avslutt Xbox One Netflix-appen. Hvis Netflix-appen er buggy på Xbox One, kan du prøve å avslutte den og åpne den igjen. Trykk på sirkelen for å gjøre dette X -knappen i midten av Xbox-kontrolleren for å hente opp guiden og velge Netflix-appen fra listen over nylig brukte apper. Når den er uthevet, trykker du på menyknappen med de tre linjene på kontrolleren og deretter trykker du på Avslutt fra popup-menyen. Netflix bør lukkes helt, og du kan nå åpne den igjen som vanlig.


Hvordan fikse Netflix på en PlayStation 4-konsoll

I likhet med Xbox One kan Sonys PlayStation 4-konsoll også kjøre streaming-apper som Netflix. Hvis du støter på problemer med Netflix-appen din på PS4, kan du prøve følgende to løsninger i tillegg til tipsene øverst på siden.

 Netflix

 1. Sjekk om PSN er nede. Hvis online-tjenesten PlayStation Network er nede, kan det forhindre at noen av appene fungerer. Du kan sjekke om PSN kjører via den offisielle statussiden.

 2. Avslutt PS4 Netflix-appen. PlayStation 4-apper fortsetter å kjøre i bakgrunnen, selv om du bytter til et videospill eller en annen app. Å lukke de åpne appene dine kan ikke bare forbedre ytelsen til PS4, men kan også oppdatere appene for å fikse eventuelle feil du måtte oppleve. For å lukke en PS4-app, markerer du ikonet på startskjermen og trykker på alternativer på PS4-kontrolleren. En ny meny vil dukke opp med alternativet, Lukk søknad. Klikk på den for å lukke Netflix-appen. Du kan nå åpne den igjen som du vanligvis ville gjort.


Legg igjen en kommentar